Na čolnu se mi je čez vikend okvaril merilec hitrosti. Letos sem prvič lastnik čolna in še nisem vešč popravil na čolnu, sploh pa ne okoli motorja. Malo sem sicer pogledal okoli motorja in opazil iztaknjeno cevko. Je to mogoče to?
Slikci: http://imgur.com/a/Z9UDi
Motor je Suzuki 70, l. 2012
Okvara merilca hitrosti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
To bo to ja. Pritrdi cevko in pazi, da ti je spet ne vrže dol, ker v njej je pri večjih hitrostih kar nekaj tlaka... Če ti jo pod armaturo sname pri kakšnih 40 vozlih, si pošteno moker, cela armaturka pa fino slana...
Merilec hitrosti na plovilih z izvenkrmnimi motorji in Z nogami je skoraj vedno navaden barometer, ki meri zastojni tlak iz katerega "izračuna" trenutno hitrost. Zaradi cenenosti izdelave so skale na večini merilnikov logaritmske, merilec tlaka je linearen ko meri tlak, tlak pa narašča s kvadratom hitrosti...
Merilec hitrosti na plovilih z izvenkrmnimi motorji in Z nogami je skoraj vedno navaden barometer, ki meri zastojni tlak iz katerega "izračuna" trenutno hitrost. Zaradi cenenosti izdelave so skale na večini merilnikov logaritmske, merilec tlaka je linearen ko meri tlak, tlak pa narašča s kvadratom hitrosti...
-
Daki
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov