OLJE ZA MENJALNIK
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
OLJE ZA MENJALNIK
Šele danes sem v nekih navodilih prebral, da je tudi v menjalniku potrebno zamenjati olje. Imam motor Yanmar 1GM10, pa me zanima (nikjer ne najdem podatka) kakšno olje in kakšna količina mu pripada.
Količina še ni tako problematična, saj ga naliješ not toliko kot ga izčrpaš ven, bolj me zanima, če gre not kar enako olje kot v motor (ELF, mineralno olje 10W-40, TXI)?
Kdo kaj ve o tem?
Količina še ni tako problematična, saj ga naliješ not toliko kot ga izčrpaš ven, bolj me zanima, če gre not kar enako olje kot v motor (ELF, mineralno olje 10W-40, TXI)?
Kdo kaj ve o tem?
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Re: OLJE ZA MENJALNIK
Ali se je že komu podrl menjalnik na 1gm10?
Začelo se je dogajati, da dam v prestavo, obrati se začnejo dvigovati, potem pa poči in pade v prestavo. Potem pa, če dam čisto počasi plin nekako gre, če pa želim pospešiti, se strese cel motor, dokler ne ponovim vaje.
Začelo se je dogajati, da dam v prestavo, obrati se začnejo dvigovati, potem pa poči in pade v prestavo. Potem pa, če dam čisto počasi plin nekako gre, če pa želim pospešiti, se strese cel motor, dokler ne ponovim vaje.
Daj original Yanmar olje not. Jaz kupujem samo original...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
a-lex napisal/-a:Ali se je že komu podrl menjalnik na 1gm10?
Nastavi zajle na rocici za gas. Pomoje imas narobe nastavljeno.
Takole na prvo branje - sem imel zelo podobne znake - vzrok je bila smet pri izhodu nafte iz rezevoarja, ki je blokirala pretok. Motor je na mestu delal, ko sem dal v prestavo se je začelo tresti in crkovati. Pokliči mehanika.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
evovii napisal/-a:Daj original Yanmar olje not. Jaz kupujem samo original...
Ni popolnoma nobene potrebe, da je olje original!
Največkrat je "originalna" samo nalepka na embalaži.
To je res, ampak pri 3 decilitrih olja jaz ne bi tvegal z najcenejšimi no name olji.
Nikola T. napisal/-a:evovii napisal/-a:Daj original Yanmar olje not. Jaz kupujem samo original...
Sem ravno naročil olje za motor Yanmar 2GM20 in menjalnik.
Motor:
https://www.svb24.com/en/liqui-moly-mar ... 0-1-l.html
Menjalnik:
https://www.svb24.com/en/liqui-moly-sae ... litre.html
Nikola T. napisal/-a:evovii napisal/-a:Daj original Yanmar olje not. Jaz kupujem samo original...
Dvomim da bi si Yanmar to privoscil. Jaz zaupam original produktom. Nisem tako bogat da bi poceni kupoval...
Če se res izkaže worst-case scenarij:
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 13-211-671
Najprej bom menjalnik vzel dol, da vidim kaj je v njem, potem pa naprej. Sem pa zato tukaj napisal, če ima slučajno kdo podobne izkušnje, da ne bom spet diplomiral. 
Napisal si, da se je začelo se je dogajati, da daš v prestavo, obrati se začnejo dvigovati, potem pa poči in pade v prestavo. Meni tole deluje kot, da pletenica za gas prične prej dodajati gas, nato pa šele potegne prestavo, kar je narobe. Najprej mora prestaviti, potem pa dodajati gas. Če je preveč obratov pa je normalno, da bo menjalnik zaružil ko prestavi.
Morda probaj odklopit menjalnik z pletenice pa potem ko je motor na štant gasu ročno premakni v prestavo in boš videl kaj se bo zgodilo.
Morda probaj odklopit menjalnik z pletenice pa potem ko je motor na štant gasu ročno premakni v prestavo in boš videl kaj se bo zgodilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti