Mercury 25 material za servis pomoč
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercury 25 material za servis pomoč
Živjo
Če mi lahko kdo pomaga z informacijo, katero motorno olje gre v izvenkrmni motor Mercury 25 letnik1981?
Rad bi zamenjal motorno olje, olje v peti, svečke,oljni filter in filter goriva.
Ti podatki mi nekako manjkajo, ne vem kam se obrniti po material.
Klical sem v Gapex pa pravijo naj jim povem kaj potrebujem pa lahko naročim, drugače pa ne.
Če mi lahko kdo pomaga z informacijo, katero motorno olje gre v izvenkrmni motor Mercury 25 letnik1981?
Rad bi zamenjal motorno olje, olje v peti, svečke,oljni filter in filter goriva.
Ti podatki mi nekako manjkajo, ne vem kam se obrniti po material.
Klical sem v Gapex pa pravijo naj jim povem kaj potrebujem pa lahko naročim, drugače pa ne.
Hoj!
Tisti, ki te je učil motoroznanstva na tečaju za vaditelja čolna očitno ni opravil svoje naloge ali si pa spal na ušesih.
Dvotaktni motorji se mažejo z mešanico goriva in olja. Kolikšno je razmerje med njima predpiše proizvajalec. Navadno je to okoli 2% olja v gorivu.
Filter goriva lahko očistiš, še najboljše pa ga je zamenjati.
Tisti, ki te je učil motoroznanstva na tečaju za vaditelja čolna očitno ni opravil svoje naloge ali si pa spal na ušesih.
Filter goriva lahko očistiš, še najboljše pa ga je zamenjati.
Piki napisal/-a:Ja, to je 2% mešanica. Zakaj si pa potem rekel, da bi menjal motorno olje ?
Napačno sem sklepal da je poleg mešanice še potrebno olje v motorju menjat.
Nazadnje sem vozil šraufal 2 taktni apn 4 pred 27 leti.
Nikoli nisem imel v lasti več 2 taktnih motorjev ne na motornem kolesu še manj pa na čolnu.
to je moj 1 čoln, da se naučim in da pridobim izkušnje.
Zato mi trenutno ta sestava motorja še ni jasna.
Pač vprašam. Drugega nimam kaj kot vprašati tiste, ki vedo.
Sem dojel delovanje sedaj.
https://www.youtube.com/watch?v=EKQprWAHFTk
https://www.youtube.com/watch?v=EKQprWAHFTk
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov