Imam Bennett flape, novo pumpo, lani je vse delalo krasno, ker pa sem delal generalko na motorju in ker sem barval komplet kalužo sem vse razdrl in tudi nazaj sestavil, flapi pa ne delujejo. Seveda ob vsem drugem tej malenkosti nisem posvečal dovolj pozornosti saj vštekaš kable in ma da dela...
Neznanka mi je nek EIC Relay Modul, ki po moje ščiti vseskupaj pred težavami če držiš predolgo gumb in so flapi v zadnji poziciji (gor ali dol). Tule je shema in približno enako zgleda tudi ta moj modul:
http://www.defender.com/product.jsp?pat ... id=3457175
Težava nastane v temu, da ima modul 4 kable iz gumbov (en konektor) in 4 kable iz tega na pumpo (en konektor). Konektorji so takšni kot so bli včasih za hard diske. Zraven pa je pri meni le en kabel, črn, ki bi po neki pameti pasal na minus, ampak ker imajo vsi drugi še kabel za plus vse bolj ugibam, da gre morda le na plus-čeprav je črne barve. Dolžina pa je prava, da seže na maso motorja ali pa direkt na plus akumulatorja v bližini.
Ima kdo kaj izkušenj, da še tole ne skurim, nikjer pa ne najdem sheme ali vezave kaj za vraga je v tem EIC Relay modulu notr.
Aja pumpa in ventili z direktnim kablom po pinčkih dela zgledno, vse odpira in štima.
EIC Relay Module za Bennett flape
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
EIC Relay Module za Bennett flape
Wellcraft 2600 Martinique
-
Mathias Barbarosa
- Poročnik fregate
- Kraj: Od Trsta do Devina
Mathias Barbarosa napisal/-a:Po enem kablu se ne more napajat, pa naj bo + ali -.
Verjetno bi opazil, če je iz elektronike slučajno odtrgana oranžna žila...
Ostane še, da elektronika dobi napajanje po kablu pumpe ali bolj verjetno kablu iz gumbov. Ali so gumbi ali pumpa vezani na napajanje?
Definitivno drži da po enem kablu ne gre še posebej ker je privijačeno na ohišje čona in ne motorja, tako masa ne more biti ohišje. Nobena žila ni odtrgana, vse je v krasnem stanju.
Pumpa se veže samo na ta EIC in dejansko ima štiri kontakte (zdaj me pa še to bega), ki vsak posebej reagirajo s plusom na ta kontakt (pumpa naprej, pumpa nazaj, odprt levi in odprt desni ventil), maso ali plus pa sem verjetno moral spregledat.
Gumbi bi pa znali biti vezani, tu pa nastane "barbapapa problem", kjer so samo roke prekratke da bi inštrument držal na pumpi, nekdo pa stiskal gumbe-ampak to bo naslednji korak.
Wellcraft 2600 Martinique
-
Mathias Barbarosa
- Poročnik fregate
- Kraj: Od Trsta do Devina
Kam je pa priklopljen - pumpe? Na maso?
Potem bi znala tista črna žica iz EIC res biti +. A je na tem kablu kakšna varovalka?
Malo pomeri z multimetrom, če je vezano direkt na katero od preostalih žic.
Na lastno odgovornost lahko poskusiš sledeče: To žico priklopi na + preko upora, avto žarnice. Najraje žarnice. Če žarnica zasveti, ko boš pritiskal gumbe in čuješ, da motor/ventil trzne, je verjetno to potem res +.
Potem bi znala tista črna žica iz EIC res biti +. A je na tem kablu kakšna varovalka?
Malo pomeri z multimetrom, če je vezano direkt na katero od preostalih žic.
Na lastno odgovornost lahko poskusiš sledeče: To žico priklopi na + preko upora, avto žarnice. Najraje žarnice. Če žarnica zasveti, ko boš pritiskal gumbe in čuješ, da motor/ventil trzne, je verjetno to potem res +.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov