Podaljšek kratka os na pasaro kjer mora biti dolga os
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Podaljšek kratka os na pasaro kjer mora biti dolga os
Ali obstaja adapter-podaljšek kjer bi lahko na čolnu Arba 500 pasari uporabil svoj motor yamaha 20 ki je pa žal kratka os.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
tyson
Re: Podaljšek kratka os na pasaro kjer mora biti dolga os
valen napisal/-a:Ali obstaja adapter-podaljšek kjer bi lahko na čolnu Arba 500 pasari uporabil svoj motor yamaha 20 ki je pa žal kratka os.
Vprašaj Dakija, kako bi se to dalo spedenat... on je pooblaščen od Yamahe in mojster za marinirane motorje...
mogoče na koncu vprašaj Delta Team Krško.
.
Če misliš nosilec motorja, JACK PLATES tudi ne bo ustrezalo, ker bo motor že delno v vodi. Če bi pa že nekako šlo, pa bo ovirano krmiljenje, ker se bo naslonil na plato ali čoln. Žal je prekratka noga, morda pa vseeno in se motim.
Podaljšanje noge pa je res predrago in se ne izplača. Razen če bi dobil poceni kose in si sam vešč tega dela.
.
Če misliš nosilec motorja, JACK PLATES tudi ne bo ustrezalo, ker bo motor že delno v vodi. Če bi pa že nekako šlo, pa bo ovirano krmiljenje, ker se bo naslonil na plato ali čoln. Žal je prekratka noga, morda pa vseeno in se motim.
Podaljšanje noge pa je res predrago in se ne izplača. Razen če bi dobil poceni kose in si sam vešč tega dela.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
valen napisal/-a:Vsi Yamahini majstri so mi rekli da pride podaljsanje osi cez 1000 Eur.Zato ker bi rad motor obdrzal iscem cenejso resitev.Sigurno obstaja kak tak nosilec ki se ga montira nizje da se pridobi razlika v cm do dolge osi.
Lahko pa probaš z oglasom, da zamenjaš kratko nogo za daljšo
V tem primeru se menja spodnji del z menjalnikom, motor pa se obdrži.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
ni vseeno glede dolžine noge. Precej vpliva oddaljenost motorja od krme čolna. Predstavljajte si, da imaš nekaj pol metra od konca čolna.....ko se dva usedeta zadaj na čolnu, bo tisti del precej bolj potonil, kot pa sama krma čolna. Obratno, se bo bolj dvignila. Posledično bo motor bolj podvržen da se potopi oz. da zajema zrak med plovbo po valovih.
Sam bi raje poskusil, če se da znižat krmo in kako bi to vplivalo na morebitno zalivanje, sicer bi poskusil narediti stojalo za motor, da bi bil čim bližje krmi ( 10, 15 cm), toliko, da ga lahko pritrdiš in da se obrača. krmiljenje pa na zajlo ali kak prirejen vzvod.
Sam bi raje poskusil, če se da znižat krmo in kako bi to vplivalo na morebitno zalivanje, sicer bi poskusil narediti stojalo za motor, da bi bil čim bližje krmi ( 10, 15 cm), toliko, da ga lahko pritrdiš in da se obrača. krmiljenje pa na zajlo ali kak prirejen vzvod.
Moj 19fy gliser je imel tovarnisko pomaknjen motor skoraj pol metra nazaj od konca dna.
Motor sem nazadnje dvignil 7-8cm nad dno colna.
Morda je 3x zavrtel v prazno pri vleki tube pri res ekstremnih nagibih colna.
Pa kaj ce potegne zrak vsake toliko? Saj pa ni na zraku 10 minut ampak kako desetinko.
Ob tako ekstremnem dvigu swm pridobil 20% visjo hitrost in 25% manjso porabo.
Motor sem nazadnje dvignil 7-8cm nad dno colna.
Morda je 3x zavrtel v prazno pri vleki tube pri res ekstremnih nagibih colna.
Pa kaj ce potegne zrak vsake toliko? Saj pa ni na zraku 10 minut ampak kako desetinko.
Ob tako ekstremnem dvigu swm pridobil 20% visjo hitrost in 25% manjso porabo.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov