impeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
impeler
Sorry, če odpiram temo ampak me zanima ker mi je voda iz mašine na 2 takt Yamahi 50 km začela bolj švoh špricat ven, me zanima če je to treba takoj zamenjat ali se lahko furam naprej to sezono
Vem vsega možnega je za odgovor, samo bi mi pasalo da me kdo potolaži in mi reče: "sej ni tolko hudo, boš že drugo leto poštelel"
Lahko pa komot tudi me kritizirate, vse je konstruktivno,...ne zamerim
Hvala vsem za odgovore
Vem vsega možnega je za odgovor, samo bi mi pasalo da me kdo potolaži in mi reče: "sej ni tolko hudo, boš že drugo leto poštelel"
Lahko pa komot tudi me kritizirate, vse je konstruktivno,...ne zamerim
Hvala vsem za odgovore
Re: impeler
Lahko je samo smet v cevki..
Čim je nekaj z vodo čudno, to pomeni, da je potrebno zadevo temeljito pregledati! In to v živo, ne preko foruma!
Res je lahko samo kakšna smet na kontrolnem iztoku in to nima veze, samo ponavadi je kaj hujšega, kar pa vodi v končno smrt motorja!
Res je lahko samo kakšna smet na kontrolnem iztoku in to nima veze, samo ponavadi je kaj hujšega, kar pa vodi v končno smrt motorja!
Jaz sem imel lani enak problem. Doma vse OK, po par dnevih na morju pa panika
. Ravno tako, komaj, da je nekaj priteklo ven. Sem pol z iglo, ki jo imam za natikat črve na trnek malo podrezal v luknjico kjer šprica ven in glej čudo, curek spet normalen cel dopust in še pred par dnevi, ko sem zalavfal motor vse vredu.
Sicer je to sreča vendar probaj, morda imaš enak problem, če je pa impeler je boljše kar zamenjat, saj ni neki velik strošek. Manj kot, če mrkne motor.
lp.
lp.
Impeler je še najmanjši strošek v primerjavi z pregretjem motorja ali še hujšimi posledicami. Najslabše je, kot ti odpove motor, ko ga najbolj potrebuješ. Čoln nima ročne zavore, da ob okvari parkiraš, potegneš ročno in pokličeš vleko
Za tvojo sindrom je lahko več vzrokov, od smetke, do impelerja, ali zamašenih kanalov zaradi gareža in soli. Bolj sumim na zadnji dve možnosti.
Za tvojo sindrom je lahko več vzrokov, od smetke, do impelerja, ali zamašenih kanalov zaradi gareža in soli. Bolj sumim na zadnji dve možnosti.
Ja, hvala vse mi je več ali manj znano, probal bom prvo najpreprostejšo, če pa ni smet, pa ven iz vode in šraufat, ni druge
Sem hotel še vprašat, ko menjam impeler, je pametno menjat še tesnila od pumpe, ali boljše da ne tikam
Hvala za odgovore
Še ta podatek imam in namreč po 25 min vožnje polovičnega plina, je voda na kontrolnem curku malenkost več kot mlačna
Sem hotel še vprašat, ko menjam impeler, je pametno menjat še tesnila od pumpe, ali boljše da ne tikam
Hvala za odgovore
Še ta podatek imam in namreč po 25 min vožnje polovičnega plina, je voda na kontrolnem curku malenkost več kot mlačna
-
Daki
Prvo snemi cevko pri kontrolnem curku in pobezaj z žico na obeh straneh (blok in šprica) pri delovanju motorja. Potem preveri še impeler skupaj z ohišjem (tesnila se menja po potrebi) In pa termostat. Če še ne bo v redu, bo potrebno prečistiti cel hladilni sistem. Voda pri kontrolnem curku ne sme biti mlačna.
Hvala vsem za nasvete, prekontroliral sem cevko in jo spihal.Sedaj teče kot mora tečt. Očitno je bila samo kakšna smet,....super
Voda je pa vseeno mlačna
LP
Voda je pa vseeno mlačna
LP
Čaki mal. Kakšna mora biti voda? vroča, mrzla,....???
-
Daki
Voda mora biti hladna.
V bistvu ne hladna ampak mlačna, ker "pobira" odvečno toploto z motorja, hladi ga.
Kmečko domači rek pravi "hladnejša od kave in toplejša od piva". Toplejša od vstopne temperature, a ne tako vroča, da nebi mogel brez bolečine držai roko pod curkom.
Kmečko domači rek pravi "hladnejša od kave in toplejša od piva". Toplejša od vstopne temperature, a ne tako vroča, da nebi mogel brez bolečine držai roko pod curkom.
What's amazing about the kraken stories is that, of all the sea monster tales we have, we have the best evidence that this creature was based on something real.
-
Daki
Pri kontrolnem curku mora biti voda hladna. Drugače ima pa ta motor delovno temperaturo pri 50 stopinjah.
Noerček, jaz bi vseeno preveril impeler+ohišje+termostat.
Noerček, jaz bi vseeno preveril impeler+ohišje+termostat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost