popokan stik krmna stena

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

novinec1
Kontraadmiral

popokan stik krmna stena

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Pe Jun 22, 2018 16:52

Kako sanirat to zadevo

https://mojalbum.com/novinec1/slike-krmna-stena

prosim še za mnenje ali je to samo esteska zadeva? Iskreno upam da je, ker je samo na stiku krmna stena drugače drugje ni nič napokam gelcoat
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: popokan stik krmna stena

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Jun 22, 2018 17:14

To men zgleda počen, ne popokan. Če se notri stvari premikajo imaš resen problem, če se ne pa zbrusi razpoko na široko in zlaminiraj.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
MKN
Admiral

OdgovorNapisal/-a MKN » Pe Jun 22, 2018 17:38

Lep pozdrav,

Imel sem zelo podbno stvar, samo, da je bila razpoka širša. Od vseh nasvetov, ki sem jih dobil na forumu, sem upošteval tistega, ki mi je predlagal celotno sanacijo, to je zamenjavo krmne stene. Delo je opravil član Pale. Ko je steno odprl, mi je bilo samo v veselje, da sem se odločil za to. Les v krmni steni je bil samo še po domače rečeno "pašteta". Ko je bila stena sanirana, sem brez strahu odšel na vodo. Če bi delal na pol, nikoli ne bi vedel kdaj bo s steno problem.

Link na mojo staro temo:

viewtopic.php?f=2&t=15413&p=218990#p218990

Lp, MKN
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jun 22, 2018 21:03

Po sliki sodeč je bilo tukaj že nekaj delano na krmni steni, org gelcoat ni tako hrapav. Kot bi nekdo laminiral in potem nekaj brusil in prebarval.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » So Jun 23, 2018 20:48

Ok očitno sem vse skupaj vzel premalo resno
Situacija je sledeča danes sem podrobno pregledal notranjo stran cele krmne stene in od znotraj ni niti najmanjše razpoke od zunaj pa na stiku kot je razvidno iz fotografij snel sem še plastično zaščito bokoščitnice če bi se spodaj še kaj skrivalo.

Malo sem poglobil poke razpoke in bolj detaljno poslikal kolikor je pač vidno ravno tako sem opazil da se razpoka prekine pod plastično zaščito med motorjem in krmno steno

za lažjo predstavo slike
https://mojalbum.com/novinec1/slike-krm ... #!24200093

Ne vem na obeh prejšnjih čolnih sem na stiku krmne stene in zgornjega dela čolna imel inox letvico tukaj je ni
je pa očitno da je preko original gelcoata nekdo že nekaj čaral predvidevam laminiral.

Je možno da je že original narejeno tako šlampasto da poči?
Kaj zdaj? Najbolje da to pregleda kak plastičar pa oceni stanje? ali lahko za to sezono kako sam rešim?
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jun 23, 2018 22:07

ce zadeva ne diha prevec za to sezono dobi inox u da drzi vse skupaj
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 08:06

Poka je ze leta enaka tako da pomoje bi se eno leto z inox profilom zdrzalo? Kje dobim inox in s cim fiksiram vrtat skozi mi ne disi ceprav na prejsnjih colnih sem imel z vijaki pritrjeno. Morda kako mocno namensko lepilo?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 08:48

Po slikah sodeč je nekdo nižal krmno steno in potem slabo zaprl nazaj.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 09:13

Tudi sam sem vse bolj tega mnenja ker ta model Bellingardota sem videl samo z visjo krmno steno in kabino do premca moj ima manjso kabino in spredaj prostor za lezanje je pa verjetno krmna stena original bila nizja in jo je nekdo zaradi lazjega vstopa nizal. Kar je je ... Zdaj je bolj pomembno kako zakljucit nekaj kar je nekdo slabo naredil. Predlogi za kaksnega dobrega plasticarja ki bi se imel cas in mu ni problem priti na primorsko? Ali je to ta cas misija nemogoce?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 09:39

Če jo je nižal jo je zaradi noge motorja, gotovo ne zaradi vstopa v čoln. No, se najdejo tudi taki biseri.
Za letos daj gor rf U profil ki pa se mora popolnoma prilegat po debelini krmne stene- drugače ne nosi nič, razpoko pa za letos namaži s tesnilno maso ( sika, kent) in nabij gor profil- bo držal kot pes. Profil pa pokliči v MDM, krm1, kovinarske delavnice. Če imaš srečo bo notranja mera profila serijska proizvodnja. Drugo leto pa saniraš spoj z laminiranjem.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 10:51

Ok tudi sam se najbolj nagibam k resitvi z inox u profilom tezava je v tem ker krmna stena z zunanje strani ni ravna v linijo v celem kosu na obeh straneh 10 cm pred koncem malenkost zavije. To bom tezko z profilom v 1 kosu izvedel tako da na vem ali bi bilo pametno 1 vecji dokler je ravno + 2 manjsa koscka pri straneh. Se pravi ti ne bi nic vijacil? Sika uv295 bo ok? To imam namrec doma...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 11:14

Vem kaj misliš, verjetno je malo polkrožna in je težko vpasat čisto na knap. Bistvo je da ti ne gre voda v krmno steno, tam zapri s Siko. Na ravnem delu pa daj profil, prej povrhu namaži s Siko in gor najahaj profil. Če je do sedaj držalo bo tudi še letos. Potem pa jeseni dobro saniraj zadevo. Me pa zanima ali je motor s dolgo ali kratko nogo in kako visoko pride glede na dno krmne stene. Daj poslikaj od daleč da se vidi lega motorja.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 12:33

slike kako izgleda https://mojalbum.com/novinec1/krmna/foto/24200564

motor če bi se spustil še 25 mm bi se naslonil na rob krmne stene

Če najaham profil sem mislil dat pod podložke zgornjih dveh vijakov iz notranje strani ki držita motor da bi še dodatno stisnilo ker krmna stena za plastično zaščito med motorjem in njo ni počena očitno dovolj pritiska skupaj …
Kaj misliš?
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » Ne Jun 24, 2018 13:40

Ja, tukaj je nižana krmna stena zaradi motorja s kratko nogo. Ti kar privij z vijaki bo bolj držalo, pa dobro označi luknje, da ne bo neumnosti. Razpoke pa samo zamaži s Siko da ne bo šla voda not do lesa, jeseni boš pa dodatno ojačal rob kot je treba.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Ne Jun 24, 2018 14:24

Ok naredim tako. Dobro zamazani spoji in trdno nabit Inox profil in vse skupaj zamazano s siko ne bi bila trajna resitev? Nekako laicno razmisljam da je inox profil mocnejsi od nevem kakega laminiranja ... imam prav? In ce s siko dobro zadihtas da ne pride voda zraven bi moralo biti. Se motim?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov