Yamaha 25/50 topel vžig

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Fabrizzio
Poddesetnik

Yamaha 25/50 topel vžig

OdgovorNapisal/-a Fabrizzio » Sr Jun 05, 2019 09:42

Pozdrav!

Imam "težavo" z 2 taktno Yamaho 25/50, 3 cilindri. Na njej sem opravil celovit servis (impeler, olje v peti, svečke, čiščenje karburatorjev, testiranje cinšpul ipd.)

Motor vžge super, s prve. Hladen, topel, ni važno. Se mi pa pri toplem vžigu pojavi, da takoj skoči v obrate. Na nekje 2000 obratov, drži kakih 20-30s, potem pa kot klik, padejo na normalo.
Zamenjal sem tesnila med karburatorji in cilindrom, tesnila med vsemi tremi deli fergov. Menjal sem eno cinšpulo (na sekundarnem navitju je ena odstopala), cevi za bencin od pumpe do karbov, filter bencina je komplet nov z ohišjem.
Testiral sem še z menjavo priključka cevi za bencin na motor, pumpica ostaja trda, oddušnik rezervoarja odprt.
Odklopil sem tudi gas zajlo iz CDI enote pa ni razlike.

Meni zmanjkuje idej. Edina gumijasta zadeva so ostale tiste kapice pod dizami. Nevem kako bi se obnašal, če tista popusti (verjetno bi zalivalo). Svečke so zdaj lepe rjave. Motor gre normalno v obrate, prosti tek drži, ne kiha, ne tolče nazaj.

Kak predlog morda kaj bi lahko blo?

P.S: Hitro po nakupu mi je delal isto. Pa sem takrat spucal vse 3 karburatorje pa je blo ok (kratek čas samo)
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

Re: Yamaha 25/50 topel vžig

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Jun 05, 2019 11:48

Stator?
Fabrizzio
Poddesetnik

Re: Yamaha 25/50 topel vžig

OdgovorNapisal/-a Fabrizzio » To Jun 11, 2019 09:51

Ni stator. Ampak hvala.

Sem klical v Trzin navtiko Rožej. Po njihovem mnenju je problem z "zaugom." Še enkrat sem razdrl solenoid za dotok bencina. Vse prepucal, malo pobruso in je zadeva precej boljša.
Skoči sicer na dobrih 1000 obratov ampak se potem umiri na normalni prosti tek. Tako da je nekaj na tem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov