Vgradnja avtomobilskega motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Vgradnja avtomobilskega motorja
POZDRAVLJENI
Jaz sem sicer nov na forumu, a ga že nekaj časa spremljam, sedaj pa imam eno vprašanje
Imam čoln in bi vanj vgradil avto. motor in me zanima, kako je s " registracijo oz homologacijo" plovila in kaj pomeni CE norma?
Hvala in lp. Matjaž
Jaz sem sicer nov na forumu, a ga že nekaj časa spremljam, sedaj pa imam eno vprašanje
Imam čoln in bi vanj vgradil avto. motor in me zanima, kako je s " registracijo oz homologacijo" plovila in kaj pomeni CE norma?
Hvala in lp. Matjaž
mislim da bi bilo najboljse da poklices na kapitanijo!drugace se mi zdi da mores imet racun oz. kupoprodajno pogodbo, potem mores it na pregled colna na kapitanijo, da ga celega v celoti pregledajo.
CE norma, je evropski certifikat, da predmet je narejen po evropski standardih, ki jih je dolocila EU
CE norma, je evropski certifikat, da predmet je narejen po evropski standardih, ki jih je dolocila EU
-
Rafter
- Kapitan fregate
- Kraj: Southern district of Maribor
- Kontakt:
Re: Vgradnja avtomobilskega motorja
c220cdi napisal/-a:Imam čoln in bi vanj vgradil avto. motor in me zanima, kako je s " registracijo oz homologacijo" plovila in kaj pomeni CE norma?
Glede rentabilnosti si prej dobro preračunaj. Čeprav se mi zdi, da bo motor kar tisti iz tvojega nicka (c220cdi). Dobra izbira.
Je možno, prej se pozanimaj, kot so ti že svetovali... Avtomobilski motor novejšega datuma tudi nima številke motorja, kar pa na plovilu nujno potrebuješ. Tako bo treba številke "vtolči", pridobiti ustrezne dokumente od prodajalca (odpad...) in podobno. Mislim, da bo dela z dokumentacijo kar nekaj, potem pride še marinizacija, ki ni enostavna. Precej se jih je že končalo jalovo! Zelo dober je recimo 1.6L Golf II motor, ki ga srečamo v barkah. Zanj se dobi že narejene dele za marinizacijo in tako praktično ni možnosti napak. Podobno bi se verjetno dalo predelati tudi nove 2.5 TDI (5 valjni) iz kombijev 3.0 TDI (V6 iz Audija)... Omenjena motorja obstajata tudi v marine verziji, tako da so deli zagotovo dobavljivi... Šlo bi tudi z BMW 2.0d in 3.0d, ki pa sta v Yanmarjevih novih izvedbah...
LP
LP
Motorji, vgrajeni v plovila morajo imeti CE certifikat. Navedene so predvsem mejne vrednosti izpušnih plinov, varnost uporabe, blablabla.........
Če motor oz. plovilo nima CE certifikata, moraš opraviti homologacijo. Tukaj pa se pri priglašenih organih, ki opravljajo preglede pojavi težava, ker nimajo opreme (testerji in "probni stol"), s katero bi ugotavljali ustreznost motorjev, zato pri pregledu enostavno "preskočiji" ta del pregleda motorja. Pregledali pa ti bodo, če imaš ustrezne kable, dovodne cevi za gorivo,..... in ostale neumnosti in seveda mastno zaračunali.
Če imaš plovilo registrirano oz. lahko dokažeš, da je bilo pred (ne vem na pamet, kateri datum-poglej v uredbo) že v prometu (registrirano) na področju EU, se ne sekiraj okrog motorja.
Drug večji problem pa vidim v marinizaciji. Tukaj pa imaš več možnosti, kot je zvezd na nebu, da boš pihnil mimo, če nisi vešč te predelave.
Če motor oz. plovilo nima CE certifikata, moraš opraviti homologacijo. Tukaj pa se pri priglašenih organih, ki opravljajo preglede pojavi težava, ker nimajo opreme (testerji in "probni stol"), s katero bi ugotavljali ustreznost motorjev, zato pri pregledu enostavno "preskočiji" ta del pregleda motorja. Pregledali pa ti bodo, če imaš ustrezne kable, dovodne cevi za gorivo,..... in ostale neumnosti in seveda mastno zaračunali.
Če imaš plovilo registrirano oz. lahko dokažeš, da je bilo pred (ne vem na pamet, kateri datum-poglej v uredbo) že v prometu (registrirano) na področju EU, se ne sekiraj okrog motorja.
Drug večji problem pa vidim v marinizaciji. Tukaj pa imaš več možnosti, kot je zvezd na nebu, da boš pihnil mimo, če nisi vešč te predelave.
na linku http://www.strojnistvo.com/viewtopic.php?t=3774 pise marsi kaj o marinizaciji!v zadnjem postu pa je celo zip datoteka skeniranega clanka kako se to dela, prej je se enih par linko firem ki se s tem prav okvarjajo
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov