Trim za Suzuki DF 70 2001

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

jedujedu
Poročnik bojne ladje

Trim za Suzuki DF 70 2001

OdgovorNapisal/-a jedujedu » Če Maj 28, 2020 14:10

Od lanske pomladi si lastim gumo s Suzukijem 70, oboje letnik 2001. Ob nakupu mi je prodajalec povedal, da sta vsaj dva mojstra rihtala trim in da naj bi bil zdaj OK. Motor je šel na suhem gor in dol.

Na morju pa sem ugotovil, da trim dela samo ko čoln stoji, ko se pa pelješ malo hitreje mu pa očitno zmanjka moči, ker je upor prevelik in ne gre več nikamor. Peljat se torej da, ni pa najbolj fino ker ne moreš trimat med vožnjo.

Po sezoni in letos se je z njim ukvarjal ata Rožej (k njim vozim na servis). Elektromotor, ščetke, olje ... vse špila kot mora. Vse kaže na to, da je en od mojstrov (najbrž ta prvi) podrl trim in potem nekaj ni prav nazaj sestavil ali se je pa kakšen delček izgubil. Tam notri je bojda kar nekaj nekih kuglic in fedrčkov in če ni vse kot mora, gre malo mimo. Problem je pa ta, ker se ta del prodaja samo kot celota in niso ne oni ne jaz še prišli do kakšnega diagrama, kjer bi se videlo kako točno mora biti stvar sestavljena.

Zdaj se torej nagibamo k temu, da bi dobil in namontiral nek rabljen trim. Zaenkrat kaj veliko ponudbe nisem našel.

Zato me zanima, če ima kdo kakšno koristno informacijo - ali glede prvotne težave ali glede ponudbe rabljenih trimov.

Trim je drugače Showa, enocilindričen, Suzuki jih je imel na DF60, DF70 in DF115 od 2001 do 2007. Isti trim je v teh letih uporabljal tudi Johnson in Evinrude.

Zgleda pa takole (en cilinder, na levi pritrjen elektromotor):
Slika
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Trim za Suzuki DF 70 2001

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 28, 2020 14:26

Jaz imam enega od rudla 90 viška samo je 3cyl. Če je dolžina enaka bi verjetno šlo upasat. Edin prostorno bi bila težka ker je velik.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 21 gostov