Pozdravljeni !
Med čiščenjem čolna sem opazil ,da je na obeh bokih na predelih prednjih sedežev popustil spoj med koritom čolna in palubo. Spoj je iveden z aluminijastimi kovicami ,ki držijo zunanjo gumo, rob palube ter rob čolna-korita. Kovice so nameščene na vsakih 10 cm okrog čolna.
Problem je ,da so kovice zlezle iz luken in z tem povečale njihov premer .Tako bi pri sanaciji moral kovičiti z demenzijo večjimi kovicami. Ali bo to v redu ,ker so luknje izvrtane čisto na robu ? Med robom korita in luknjo je dobrega pol cm plastike. Ali bi bilo bolje ,da bi namesto kovic uporabil vijake? V tem primeru vijak lahko pri obremenitvi ratrga plastiko medtem ko se kovica samo izmuzne iz luknje.Prosim če mi lahko napišete vače mnenje kaj bi bilo bolje.
Z čim je najbolje tesniti spoj. Z silikonskim kitom ali priporočate kaj drugega?
Lep pozdrav
Spoj med čolnom in palubo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Neti so rostfrei, ne alu!
In ko jih boš zamenjal, seveda, daj večje, ampak da se boš prihodnjič izognil posledicam šlampastega kovičenja, daj na obe strani neta (preden stisneš) čim večjo ustrezno podložko, ki bo bolj enakomerno porazdelila pritisk na večjo površino kot sicer. Tako sem jaz naredil, sicer pri kličku, ampak še danes služi namenu!
Kentov kit je pa menda res zakon, prej sem bil sicer fan sike, ampak tam potrebuješ cel kup cleanerjev, primerjev,...
In ko jih boš zamenjal, seveda, daj večje, ampak da se boš prihodnjič izognil posledicam šlampastega kovičenja, daj na obe strani neta (preden stisneš) čim večjo ustrezno podložko, ki bo bolj enakomerno porazdelila pritisk na večjo površino kot sicer. Tako sem jaz naredil, sicer pri kličku, ampak še danes služi namenu!
Kentov kit je pa menda res zakon, prej sem bil sicer fan sike, ampak tam potrebuješ cel kup cleanerjev, primerjev,...
Kdo je na strani
Po forumu brska: Gumko in 17 gostov