Spoj med čolnom in palubo

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

greenhorn
Višji praporščak
Kraj: GORENJSKA

Spoj med čolnom in palubo

OdgovorNapisal/-a greenhorn » Ne Jun 14, 2009 16:48

Pozdravljeni !

Med čiščenjem čolna sem opazil ,da je na obeh bokih na predelih prednjih sedežev popustil spoj med koritom čolna in palubo. Spoj je iveden z aluminijastimi kovicami ,ki držijo zunanjo gumo, rob palube ter rob čolna-korita. Kovice so nameščene na vsakih 10 cm okrog čolna.
Problem je ,da so kovice zlezle iz luken in z tem povečale njihov premer .Tako bi pri sanaciji moral kovičiti z demenzijo večjimi kovicami. Ali bo to v redu ,ker so luknje izvrtane čisto na robu ? Med robom korita in luknjo je dobrega pol cm plastike. Ali bi bilo bolje ,da bi namesto kovic uporabil vijake? V tem primeru vijak lahko pri obremenitvi ratrga plastiko medtem ko se kovica samo izmuzne iz luknje.Prosim če mi lahko napišete vače mnenje kaj bi bilo bolje.
Z čim je najbolje tesniti spoj. Z silikonskim kitom ali priporočate kaj drugega?

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Ne Jun 14, 2009 18:03

kateri model čolna
navadno se je to dogajalo Elan 401-kam?
greenhorn
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a greenhorn » Po Jun 15, 2009 15:05

Ni Elan temveč Bayliner 175 br. Letnik 2006.
l.p.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jun 15, 2009 15:37

Najmanj z Kentovo silikonsko lepilno maso zalepi.Jaz bi pa po možnosti še z notranje strani zaplastificiral.Je pa mlad čoln za to..
LP Iztok
greenhorn
Višji praporščak

OdgovorNapisal/-a greenhorn » Sr Jun 17, 2009 21:26

Iztok hvala za namig. Bom zalepil in na novo zakovičil.
Tudi sam mislim ,da je čoln premlad za takšno napako vendar sedaj verjetno ni druge možnosti kot ,da popravim. Za reklamacijo sem zamudil točno eno leto.

L.P.
Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mungo » Če Jun 18, 2009 14:17

Neti so rostfrei, ne alu!
In ko jih boš zamenjal, seveda, daj večje, ampak da se boš prihodnjič izognil posledicam šlampastega kovičenja, daj na obe strani neta (preden stisneš) čim večjo ustrezno podložko, ki bo bolj enakomerno porazdelila pritisk na večjo površino kot sicer. Tako sem jaz naredil, sicer pri kličku, ampak še danes služi namenu!
Kentov kit je pa menda res zakon, prej sem bil sicer fan sike, ampak tam potrebuješ cel kup cleanerjev, primerjev,...

Kdo je na strani

Po forumu brska: Gumko in 17 gostov