Tomos 4 svečka
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tomos 4 svečka
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem začel uporabljati tomosovo štirico. Zdaj pa me zanima katera toplotna vrednost svečke je specificirana za ta motor in če priporočate kako znamko. Slišal sem da ti stroji še najbolje delajo z Bosna super svečkami.
Hvala za odgovore
Žiga
Pred kratkim sem začel uporabljati tomosovo štirico. Zdaj pa me zanima katera toplotna vrednost svečke je specificirana za ta motor in če priporočate kako znamko. Slišal sem da ti stroji še najbolje delajo z Bosna super svečkami.
Hvala za odgovore
Žiga
Bosna ni ravno pametna izbira. Vzami NGK BP7HS ali pa BP8HS. Če veliko voziš na manjših vrtljajih in prostme teku, potem obvezno "sedmica" ali pa celo BP6HS. Pri uporabi na gumici ali podobno, kjer vedno teče na 90% gasa pa bo "osmica" najbolj obstojna...
Lahko ima tudi oznako BPR8HS, ki je ista zadeva, le da ima vgrajen še uporček. Tebi ne spremeni zadeve...
LP
Lahko ima tudi oznako BPR8HS, ki je ista zadeva, le da ima vgrajen še uporček. Tebi ne spremeni zadeve...
LP
Nazadnje spremenil admin, dne Po Avg 06, 2007 16:14, skupaj popravljeno 1 krat.
Hvala za odgovore
Kakšne toplotne vrednosti pa predstavljajo te NGK-jeve oznake (kolikor vem je pri nakupu pomembno vedeti toplotno vrednost)
Zakaj naj Bosna ni dobra izbira?
Uporabljam ga pa na na 3.1 metrski elanovi "banci", tisti ki ima spodaj "trojni" trup in sicer na Ljubljanici.
Verjetno pa bo tudi uporabljan na morju na maestralovi gumici.
Kakšne toplotne vrednosti pa predstavljajo te NGK-jeve oznake (kolikor vem je pri nakupu pomembno vedeti toplotno vrednost)
Zakaj naj Bosna ni dobra izbira?
Uporabljam ga pa na na 3.1 metrski elanovi "banci", tisti ki ima spodaj "trojni" trup in sicer na Ljubljanici.
Verjetno pa bo tudi uporabljan na morju na maestralovi gumici.
NGK bo sigurno boljša izbira, kakor Bosna, čeprav tudi te svečke niso čisto zanič. Sam imam sicer Bosno na T4, ampak se vozim bolj malo, od obale do sidrišča, pa otroci se malce furajo okrog. Zdrži eno sezono, naslednjo sezono že skače iskra vsepovsod, samo med elektrodami več ne
Edini vzrok za nakup Bosne je ta, da se na štirkico spomnim vedno na morju, ko noče vžgat, druge izbire pa v mojem kraju ni
Tudi Champion ima zelo kvalitetne svečke za dvotaktne zračno hlajene motorje z večjimi toplotnimi vrednostmi.
Tudi Champion ima zelo kvalitetne svečke za dvotaktne zračno hlajene motorje z večjimi toplotnimi vrednostmi.
Uff...
Se zelo oproščam ampak svečka ni ta prava!!!
Zmotil sem se v oznaki (predzadnja črka).
Pravilna svečka za Tomos je BP7HS ali BP8HS.
Torej na mestu, kjer sem napisal E (pomeni 19 mm dolg navoj) mora biti H (pomeni 12.7 mm dolg navoj).
Upam, da jo boš lahko zamenjal v trgovini in da ni še kdo narobe kupil... Drugače pa bi bila tale tvoja kar prava za Zastavo 55, če malo bolj pritiskaš na gas...
Dokupiš še 3 kose in je...
Malo heca, še enkrat sorry!
V zgornjih postih sem popravil oznako, tako da ne bo zavajanja...
LP
Se zelo oproščam ampak svečka ni ta prava!!!
Zmotil sem se v oznaki (predzadnja črka).
Pravilna svečka za Tomos je BP7HS ali BP8HS.
Torej na mestu, kjer sem napisal E (pomeni 19 mm dolg navoj) mora biti H (pomeni 12.7 mm dolg navoj).
Upam, da jo boš lahko zamenjal v trgovini in da ni še kdo narobe kupil... Drugače pa bi bila tale tvoja kar prava za Zastavo 55, če malo bolj pritiskaš na gas...
Malo heca, še enkrat sorry!
V zgornjih postih sem popravil oznako, tako da ne bo zavajanja...
LP
Nazadnje spremenil admin, dne Po Avg 06, 2007 16:32, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta