vitel za sidro problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
vitel za sidro problem
danes mi je crknala vitla za sidro.in sicer mi je najprej mal štekala zdej mi pa motor deluje sam obrača pa ne rolce v kateri je sidro. ima morda kdo kaj izkušenj z tem kaj bi to lahko bilo ali se da popravit ali je potrebno vitelj zamenjat. hvala
Prvo preveri ali je veriga lepo sproščena. Včasih se kakšen glid postavi počez in ga vinč ne more požreti skozi. Potem motor dela, verige pa ne vleče. Če pa tudi motor ne deluje, moraš pa sneti in veselo k električarju. Ko bo razdrl, se mu bo kar vsula ven sol. Zamenja krtačke, običajno pa samo namaže, da ponovno skupaj in že je tu veselje !
Mojega sem letos razdrl, očistil, pobarval motor in zamenjal olje v reduktorju. Notri sem nalil SAE 140 (precej gosto). Sedaj dela kot ura.
Pa še nekaj slik:
Tole je pogonski del, ko sem odstranil os. Segerjev obroč na osi se je zdrobil, v kammu sem kupil novega.
tole je odprt reduktor, opral sem ga z nafto in čopičem
Tole je zgornji del, mislim da je zagozda zadnja stvar, ki bi jo odtrgalo
Tole pa je zgornji del, slikan od spodaj (sklopka), po obodu ima profil za verigo, z zgornjo matico ga stisneš ob medeninast stožec na prejšnji sliki. Če matico popustiš, se ta prosto vrti, da lahko dvigneš sidro na roko, ko kaj crkne.
Upam, da so ti slike v pomoč.
Pa še nekaj slik:
Tole je pogonski del, ko sem odstranil os. Segerjev obroč na osi se je zdrobil, v kammu sem kupil novega.
tole je odprt reduktor, opral sem ga z nafto in čopičem
Tole je zgornji del, mislim da je zagozda zadnja stvar, ki bi jo odtrgalo
Tole pa je zgornji del, slikan od spodaj (sklopka), po obodu ima profil za verigo, z zgornjo matico ga stisneš ob medeninast stožec na prejšnji sliki. Če matico popustiš, se ta prosto vrti, da lahko dvigneš sidro na roko, ko kaj crkne.
Upam, da so ti slike v pomoč.
motorni
Re: vitel za sidro problem
Nabavil bi sidrni vitel https://visol.si/izdelek/sidrni-vitel-l ... -8-mm-alu/ , napajal bi ga seveda iz startnega (motornega) akumulatorja, pa me zanima, če je pomembno kakšna je amperaža akumulatorja glede na to, da bi motor vedno deloval, ko bi uporabljal vitel?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: vitel za sidro problem
Vse OK, ni bojazni glede akumulatorja. Vsak startni aku ima startno sposobnost vsaj 500A.
Od startnega akumulatorja do vitla potegni kabel min 50mm2.
1kW elektro motor na 12V potegne v startu cca 140A in nato v manj kot sekundi pade na cca 85A.
Od startnega akumulatorja do vitla potegni kabel min 50mm2.
1kW elektro motor na 12V potegne v startu cca 140A in nato v manj kot sekundi pade na cca 85A.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov