ELEKTRIČNI SSIDERNI VINČ-OKVARA
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
MORNAR51
- Višji štabni praporščak
- Kraj: METLIKA-KLIMNO
ELEKTRIČNI SSIDERNI VINČ-OKVARA
Na barki imam vgrajen siderni vinč znamke Lofrans. model Kobra, starejše izdelave. Leta in leta z njim ni bilo problemov do sedaj, ko se je zablokiral in se več ne vrti ter ne opravlja svoje funkcije. Na popravilo sem ga odnesel k mojstru v Ljubljano, ki se med drugim ukvarja tudi z popravilom teh stvari. Mojster je ugotovil, da vinča ne more razdret brez nevarnosti, da ga poškoduje oziroma uniči ker je na njemu vse zapečeno. Mogoče mi kdo od članov lahko da kakšen koristen nasvet ali pa morda ima kdo za prodat podoben delujoči vinč. Vesel bom vsakega koristnega nasveta. Hvala in lp.
Navigati se mora.
Re: ELEKTRIČNI SSIDERNI VINČ-OKVARA
A si ga sploh kdaj očistil in namazal? Če ga nisi, je najbolj koristen nasvet, da začneš to delat. Pa ne tega, ker ta je očitno spustil dušo 
Pa nikoli ne vleci verige, oziroma barke z vinčem, ampak jo premikaj proti sidru z motorjem. Ko si zasidran, pa ob močnem vetru razbremeni vinč s snubberjem (kavljem, ki ga zatakneš v sidrno verigo in vrvjo, ki jo privežeš na sprednji bitvi).
Pa nikoli ne vleci verige, oziroma barke z vinčem, ampak jo premikaj proti sidru z motorjem. Ko si zasidran, pa ob močnem vetru razbremeni vinč s snubberjem (kavljem, ki ga zatakneš v sidrno verigo in vrvjo, ki jo privežeš na sprednji bitvi).
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Odnesi ga kakšnemu ključavničarju ali kolegu mehaniku. Nekomu, ki zna delat in tudi kaj naredit. Ne nosi v navtične servise!
Imam enakega. Imel sem zelo podobne simptome kot ti in sem ga popravil sam.
Slika delov...
Drugače pa se dobi novega od 1.350€ dalje.
Imam enakega. Imel sem zelo podobne simptome kot ti in sem ga popravil sam.
Slika delov...
Drugače pa se dobi novega od 1.350€ dalje.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
"Mornar51; Kaj mi svetuješ?"
Na forumu imamo super stručkota za vso tehniko glede motorjev, menjalnikov in še marsikaj.... Habibi VII alias Mašinfihrer. Mislim, da ti bo lahko pomagal.
Na forumu imamo super stručkota za vso tehniko glede motorjev, menjalnikov in še marsikaj.... Habibi VII alias Mašinfihrer. Mislim, da ti bo lahko pomagal.
Brener dela čudeže.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ma-co/la tudi!
Tudi jaz sem ga sam razdrl in obnovil, moral pa sem zvrtati manšo luknjico v ohišje da sem dobil ven en ležaj in jo potem zalil s hladno kovino. Strošek zanemarljiv.
viewtopic.php?f=5&t=956&hilit=lofrans&start=105
viewtopic.php?f=5&t=956&hilit=lofrans&start=105
https://medisken.si
-
MORNAR51
- Višji štabni praporščak
- Kraj: METLIKA-KLIMNO
Želim sporočiti vsem dobronamernim članom, ki so mi svetovali in tako pomagali s svojimi dobronamernimi nasveti, da sem uspel z popravilom vinča. Sedaj je obnovljen in čaka na pomlad, ko ga bom ponovno vgradil nazaj na mojo barko. Vsem lep pozdrav in še enkrat hvala.
Navigati se mora.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost