Merc 4.3

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
uri1
Kontraadmiral
Kraj: Kamnik

Merc 4.3

OdgovorNapisal/-a uri1 » To Jul 07, 2009 19:19

http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=71024

A kdo kaj ve o teh motorjih?
Zanima me ker bi enega kupil.
Zanima me tudi kaj menite o inox kolektorjih, ker sem včeraj od nekoga slišal, da niso ravno najboljša varianta.
Vsak let meter več pa bo
pero-m
Poddesetnik
Kraj: celina-obala

OdgovorNapisal/-a pero-m » Pe Jul 17, 2009 23:01

Pozdravljen ta motor je star ko svet hehehehe cena pa previsoka.Če želiš link za nove motorje in cene mi piši.

Inox koletorji so vredu dokler jih ne poje elektrokorozija cena pa je 2x večja od klasike.Življenska doba pa je 4-8 let odvisno od vzdrževanja.
SEA WOLF
Desetnik
Kraj: cerknica

OdgovorNapisal/-a SEA WOLF » Po Jul 27, 2009 16:38

če inox kolektorje dobiš direkt od proizvajalca so cenejši od originalnih z litine in če imaš barko stalno v vodi bodo zdržali najmanj še enkrat toliko kot iz gusa!!!
ko sem bil majhen sem se igral z majhnimi čolni, sedaj ko sem velik se ni nič spremenilo le igrače so postale večje in precej dražje!!!
sundancer
Viceadmiral
Kraj: Zasavje

Merc 4.3

OdgovorNapisal/-a sundancer » Če Avg 06, 2009 22:17

pozdravljeni

Kot vidim na sliki je ta motor zelo stare generacije.Sigurno ima previsoko ceno,z malo doplačila dobiš nov motor. Kar se pa tiče inox izpuhov, če bi bilo to toliko dobro bi jih pri mercruiserju izdelovali že pred mnogimi leti. Original je zakon.

L.P Sundancer
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Pe Avg 07, 2009 07:06

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Avg 07, 2009 09:55

klemzi napisal/-a:http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=2852&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=

Ne izumljajte tople vode, ker jo je iznašel že nekdo pred vami.
Če ti pihne kolektor ga enostavno nadomestiš z novim, enakim. (če je star držal 10 in več let, ne vidim razloga da bi dvomil v materijal in iskal boljše alternative. Vedno, ampak VEDNO so na koncu slabše).

Ne razumem. Toliko članov z bogatim tehničnim znanjem, je potrdilo, da je proizvajalec imel razlog, da kolektorje dela iz te litine, kot jih. Vi pa še vedno utrujate z inox-i ipd.
Če presekaš na avtu gumo, kupiš novo. Sigurno ne iščeš neke karbonske, ki bi bila mogoče boljša. Simpl.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 07, 2009 10:05

Ti pa se razumeš na gume. :D :D :D

Bistvo vsega je se mi zdi, da vedno iščemo nekaj, kar bi držalo večno, na koncu pa skoraj nobeden nima čolna dlje kot osem, deset let, koliko zdržijo originalni kolektorji z normalnim vzdrževanjem.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Pe Avg 07, 2009 10:07

.

.

Pri tehniki je bilo že veliko "izboljšav", ki so se na koncu pokazale kot možnost ne pa rešitev, zato se je potrebno vrniti na začetek, da je zadeva na daljši rok.

Jih je kar nekaj, ki skočijo v vodo in šele potem razmišljajo ali znajo plavat.

Je pa pohvalno, da o teh stvareh razpravljamo in se učimo.

LP

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Avg 07, 2009 11:03

janadino napisal/-a:Bistvo vsega je se mi zdi, da vedno iščemo nekaj, kar bi držalo večno,

Tega ni ! Do tega spoznanja bi, v teh letih, že lahko prišli.
Življenska doba kolektorjev, pri dobrem vzdrževanju in zimovanju na suhem je preko 10 let. (sistem opran s sladko vodo in napolnjen z antifrizom). Če je batrka v vodi 12 mesecev, je zgodba malo drugačna. Z rednim vžiganjem motorja ali konzervacijo se da pravtako življenska doba podaljšati. Sicer pa proizvajalec garantira 5 let.
Pomembna pa ni samo življenska doba. Tu je še cel kup tehničnih detajlov (segrevanje-razteznost-akumulacija ...), ki jih konstruktor motorja predvidi. Zato (vseeno vsa čast inovatorjem) se domači izumi po nekaj letih eksploatacije pokažejo za NEUSPEŠNE!
Kdor mi ne verjame, naj prebere poste od admina, ki je od "foha".

P.S. Je pa življenska doba originalnih kolektorjev dosti daljša od kopij, ki jih prodajajo italijani !________________________________________________

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Avg 07, 2009 11:21

Ja, meni se zdi neumno nekaj izumljati in iskati neke rešitve da bi držalo 15 let, na koncu pa vse skupaj drugo leto prodamo.
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov