Merc 4.3
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Merc 4.3
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=71024
A kdo kaj ve o teh motorjih?
Zanima me ker bi enega kupil.
Zanima me tudi kaj menite o inox kolektorjih, ker sem včeraj od nekoga slišal, da niso ravno najboljša varianta.
A kdo kaj ve o teh motorjih?
Zanima me ker bi enega kupil.
Zanima me tudi kaj menite o inox kolektorjih, ker sem včeraj od nekoga slišal, da niso ravno najboljša varianta.
Vsak let meter več pa bo
če inox kolektorje dobiš direkt od proizvajalca so cenejši od originalnih z litine in če imaš barko stalno v vodi bodo zdržali najmanj še enkrat toliko kot iz gusa!!!
ko sem bil majhen sem se igral z majhnimi čolni, sedaj ko sem velik se ni nič spremenilo le igrače so postale večje in precej dražje!!!
Merc 4.3
pozdravljeni
Kot vidim na sliki je ta motor zelo stare generacije.Sigurno ima previsoko ceno,z malo doplačila dobiš nov motor. Kar se pa tiče inox izpuhov, če bi bilo to toliko dobro bi jih pri mercruiserju izdelovali že pred mnogimi leti. Original je zakon.
L.P Sundancer
Kot vidim na sliki je ta motor zelo stare generacije.Sigurno ima previsoko ceno,z malo doplačila dobiš nov motor. Kar se pa tiče inox izpuhov, če bi bilo to toliko dobro bi jih pri mercruiserju izdelovali že pred mnogimi leti. Original je zakon.
L.P Sundancer
klemzi napisal/-a:http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=2852&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=
Ne izumljajte tople vode, ker jo je iznašel že nekdo pred vami.
Če ti pihne kolektor ga enostavno nadomestiš z novim, enakim. (če je star držal 10 in več let, ne vidim razloga da bi dvomil v materijal in iskal boljše alternative. Vedno, ampak VEDNO so na koncu slabše).
Ne razumem. Toliko članov z bogatim tehničnim znanjem, je potrdilo, da je proizvajalec imel razlog, da kolektorje dela iz te litine, kot jih. Vi pa še vedno utrujate z inox-i ipd.
Če presekaš na avtu gumo, kupiš novo. Sigurno ne iščeš neke karbonske, ki bi bila mogoče boljša. Simpl.
Pri tehniki je bilo že veliko "izboljšav", ki so se na koncu pokazale kot možnost ne pa rešitev, zato se je potrebno vrniti na začetek, da je zadeva na daljši rok.
Jih je kar nekaj, ki skočijo v vodo in šele potem razmišljajo ali znajo plavat.
Je pa pohvalno, da o teh stvareh razpravljamo in se učimo.
LP
.
.
Pri tehniki je bilo že veliko "izboljšav", ki so se na koncu pokazale kot možnost ne pa rešitev, zato se je potrebno vrniti na začetek, da je zadeva na daljši rok.
Jih je kar nekaj, ki skočijo v vodo in šele potem razmišljajo ali znajo plavat.
Je pa pohvalno, da o teh stvareh razpravljamo in se učimo.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
janadino napisal/-a:Bistvo vsega je se mi zdi, da vedno iščemo nekaj, kar bi držalo večno,
Tega ni ! Do tega spoznanja bi, v teh letih, že lahko prišli.
Življenska doba kolektorjev, pri dobrem vzdrževanju in zimovanju na suhem je preko 10 let. (sistem opran s sladko vodo in napolnjen z antifrizom). Če je batrka v vodi 12 mesecev, je zgodba malo drugačna. Z rednim vžiganjem motorja ali konzervacijo se da pravtako življenska doba podaljšati. Sicer pa proizvajalec garantira 5 let.
Pomembna pa ni samo življenska doba. Tu je še cel kup tehničnih detajlov (segrevanje-razteznost-akumulacija ...), ki jih konstruktor motorja predvidi. Zato (vseeno vsa čast inovatorjem) se domači izumi po nekaj letih eksploatacije pokažejo za NEUSPEŠNE!
Kdor mi ne verjame, naj prebere poste od admina, ki je od "foha".
P.S. Je pa življenska doba originalnih kolektorjev dosti daljša od kopij, ki jih prodajajo italijani !________________________________________________
good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov