SIM SMS rele 12V ?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- 1stofficer
- Admiral
SIM SMS rele 12V ?
Iščem rele 12V, ki ga ugasneš ali prižgeš prek SMS in da ti nazaj vrne status.
Ima kdo kaj takega v uporabi?
Rabim prižgat npr hladilnik na daljavo kak dan pred prihodom na barko. En podoben avtomat imam za prižgat gretje ali klimo prek SMS ampak je seveda 220V, barka pa na privezu ni na štromu.
Ima kdo kaj takega v uporabi?
Rabim prižgat npr hladilnik na daljavo kak dan pred prihodom na barko. En podoben avtomat imam za prižgat gretje ali klimo prek SMS ampak je seveda 220V, barka pa na privezu ni na štromu.
Re: SIM SMS rele 12V ?
A imaš dovolj veliko kapaciteto akumulatorjev za pogon hladilnika 1-2 dni, brez 220V ali motorja?
Ko je vsebina hladilnika neohlajena, kompresor dela kar nekaj časa, preden je vse ohlajeno.
Ko je vsebina hladilnika neohlajena, kompresor dela kar nekaj časa, preden je vse ohlajeno.
- 1stofficer
- Admiral
Grega295 napisal/-a:A imaš dovolj veliko kapaciteto akumulatorjev za pogon hladilnika 1-2 dni, brez 220V ali motorja?
Ogromen akumulator imam (140Ah) in 100W solar panel. Če bo treba ga bom menjal na 200w. Ravno spremljam porabo in polnjenje prek Victron MPPT. To bo ziher zadostovalo.
Kok cca žrejo tipični hladilniki na 10 m barkah?
1stofficer napisal/-a:Grega295 napisal/-a:Kok cca žrejo tipični hladilniki na 10 m barkah?
Verjetno imaš Danfosov kompresor BD35F (cca 45W x čas delovanja).
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Po moje bi šlo s trekerjem. Evo tukaj več o trekerju: viewtopic.php?f=2&t=27188&hilit=nadzor+barke#p382375. FMB 920 ima en digitalni izhod, ki se ga lahko uporabi za npr. vklop releja. Treker se lahko krmili deloma tudi s SMSji.1stofficer napisal/-a:Iščem rele 12V, ki ga ugasneš ali prižgeš prek SMS in da ti nazaj vrne status.
Glede na pripombo Gregorja, da bo hladilnik spraznil aku, pa ti bo treker tudi to javil, da je aku že precej spraznjen.
Navigare vivere est.
Marchi napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Grega295 napisal/-a:Kok cca žrejo tipični hladilniki na 10 m barkah?
Verjetno imaš Danfosov kompresor BD35F (cca 45W x čas delovanja).
Moj shunt pogosto kaže porabo tudi 6A, ko deluje kompresor. Sem šel gledat tehnični list BD35 in pri 30 stopinjah ter 3000 rpm je poraba 70 W, pri 12V je to 5.8 A. Moja izkušnja je tudi, da se kompresor za povsem nabasan hladilnik ne-ohlajene vsebine, matra skoraj cel dan (več kot 8-10h).
Če je 140 Ah akumulator, je to pri C20 (praznenje pri 20 urah), pri C5 (praznenje v 5 urah) pa je 110 Ah.
Svinčene akumulatorje se ne sme prazniti več kot 30% (naj me popravi NT); torej je pri zdravi rabi akumulatorja na voljo cca. 33 - 40 Ah. Pri porabi kompresorja 5.8A je to za cca. 7 ur delovanja.
Recimo, da dobiš (optimistično) pri 100W solarnem panelu še 20-30 Ah (odvisno od senčenja itd.).
Nekak zaključujem, da zmore tvoj obstoječi akumulator in panel na sončen dan cca. 10h delovanja kompresorja. Za moj okus si pod spodnjo mejo, da bi daljinsko vklapljal hladilnik en dan prej.
Variabil je sicer še veliko: kako dobro imaš izvedeno hlajenje kompresorja, kako dobra je izolacija hladilnika, koliko poln je hladilnik, kako je urejeno kroženje hladnega zraka v hladilniku, kakšen oblike je izparilec, kakšno imaš sploh še kapaciteto akumulatorja itd.
Mnenja?
Nazadnje spremenil Grega295, dne Po Mar 27, 2023 15:04, skupaj popravljeno 1 krat.
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Mam zlo podobne izkušnje z akujem, paneli in hladilnikom. Jaz si pomagam tko, da prva stvar, ko pridem na barko, vklopim hladilnik in dam takoj 3 piksne piva direkt v ovalni izparilnik. Po kake pol ure so že prijetno ohlajene, po uri pa čisto taprave. Pokvarljivo hrano pa načeloma tudi pretovorim iz neke hladilne torbe (ohlajene) v prazen ladijski hladilnik, ki se pričenja že ohlajevati.Grega295 napisal/-a:Moj shunt pogosto kaže porabo tudi 6A, ko deluje kompresor. Sem šel gledat tehnični list BD35 in pri 30 stopinjah ter 3000 rpm je poraba 70 W, pri 12V je to 5.8 A. Moja izkušnja je tudi, da se kompresor za povsem nabasan hladilnik ne-ohlajene vsebine, matra skoraj cel dan (več kot 8-10h).
Če je 140 Ah akumulator, je to pri C20 (praznenje pri 20 urah), pri C5 (praznenje v 5 urah) pa je 110 Ah.
Svinčene akumulatorje se ne sme prazniti več kot 30% (naj me popravi NT); torej je pri zdravi rabi akumulatorja na voljo cca. 33 - 40 Ah. Pri porabi kompresorja 5.8A je to za cca. 7 ur delovanja.
Recimo, da dobiš (optimistično) pri 100W solarnem panelu še 20-30 Ah (odvisno od senčenja itd.).
Nekak zaključujem, da zmore tvoj obstoječi akumulator in panel na sončen dan cca. 10h delovanja kompresorja. Za moj okus si pod spodnjo mejo, da bi daljinsko vklapljal hladilnik en dan prej.
Variabil je sicer še veliko: kako dobro imaš izvedeno hlajenje kompresorja, kako dobra je izolacija hladilnika, koliko poln je hladilnik, kako je urejeno kroženje hladnega zraka v hladilniku, kakšen oblike je izparilec itd.
Mnenja?
Vklapljanje nekih sistemov na barki na daljavo je po moje malo riskantno početje, pa naj gre za hladilnik, webasto ali pa karkoli tretjega.
Navigare vivere est.
Tukaj jih imaš;
https://marvis-trade.si/category/prodajni-program/gsm-krmilniki-moduli/gsm-modul-mt-s150/
Pa še back up napajanje ima v sebi.
https://marvis-trade.si/category/prodajni-program/gsm-krmilniki-moduli/gsm-modul-mt-s150/
Pa še back up napajanje ima v sebi.
Mato 
Če imaš možnost WIFi potem SHELLY
https://www.shelly.si/si/wifi-releji/34 ... 62450.html
https://www.shelly.si/si/wifi-releji/34 ... 62450.html
... potovanj ne štejem po prejadranih miljah ampak po krajih ki jih obiščem in ljudeh ki jih srečam ...
Jaz imam Marvis za odpiranje rampe doma in že vrsto let deluje bp. , drugače pa če je možnost wifija imaš te modulčke z aplikacijo po 5 eur na ebayu in tudi delujejo, recimo za garažna vrata bp
https://medisken.si
- 1stofficer
- Admiral
Sem preveril aku in je 225Ah !!! Hladilnik žre 4A. Kar nekaj rezerve torej. V 24 urah neprekinjeno bi brez panelov pojedel manj kot pol kapacitete. Ce pa je poleti sonca recimo 10 ur dnevno in mam panel 100W, lahko hladilnik 2 dni prej zalaufam brez skrbi. Ocena cez palec sicer ampka pomoje bi tole slo. Kaj pravte?
1stofficer napisal/-a:Sem preveril aku in je 225Ah !!! Hladilnik žre 4A. Kar nekaj rezerve torej. V 24 urah neprekinjeno bi brez panelov pojedel manj kot pol kapacitete. Ce pa je poleti sonca recimo 10 ur dnevno in mam panel 100W, lahko hladilnik 2 dni prej zalaufam brez skrbi. Ocena cez palec sicer ampka pomoje bi tole slo. Kaj pravte?
Jaz dva dni zdrzim s 110W celico in 100Ah baterijo s hladilnikom, lučmi, črpalkami za vodo in wc.
Lp Miha
- 1stofficer
- Admiral
m1ha napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Sem preveril aku in je 225Ah !!! Hladilnik žre 4A. Kar nekaj rezerve torej. V 24 urah neprekinjeno bi brez panelov pojedel manj kot pol kapacitete. Ce pa je poleti sonca recimo 10 ur dnevno in mam panel 100W, lahko hladilnik 2 dni prej zalaufam brez skrbi. Ocena cez palec sicer ampka pomoje bi tole slo. Kaj pravte?
Jaz dva dni zdrzim s 110W celico in 100Ah baterijo s hladilnikom, lučmi, črpalkami za vodo in wc.
Lp Miha
Brez da ti polni motor vmes? Razmisljam namrec, da bi daljinsko vklopil hladilnik na barki kak dan preden pridem na morje
1stofficer napisal/-a:m1ha napisal/-a:1stofficer napisal/-a:Sem preveril aku in je 225Ah !!! Hladilnik žre 4A. Kar nekaj rezerve torej. V 24 urah neprekinjeno bi brez panelov pojedel manj kot pol kapacitete. Ce pa je poleti sonca recimo 10 ur dnevno in mam panel 100W, lahko hladilnik 2 dni prej zalaufam brez skrbi. Ocena cez palec sicer ampka pomoje bi tole slo. Kaj pravte?
Lp Miha
Brez da ti polni motor vmes? Razmisljam namrec, da bi daljinsko vklopil hladilnik na barki kak dan preden pridem na morje
Tako je. Res da je hladilnik ohlajen, samo cez dan se ga odpira in greje.
Lp Miha
P.s. Kam si se preselil iz Klimna?
- 1stofficer
- Admiral
Testiral prek praznikov hladilnik in porabo v kombinaciji s 100w panelom.
Prvic zalaufal hladilnik in je zgal 2 dni skupaj, nakar ugotovim, da je zacela voda zmrzovat. Seveda sem ga nasponal do konca, za kar seveda ni nobene pptrebe saj ze na 1 do 2 od 8 stopenj pijes kvalitetno ohlajeno pivo. Zdaj laufa na minimum ze dva dni in se vklopi le se tu in tam. Poraba? Nobene panike, niti v casu 'stress' testa prvih dva dni.
Naucene lekcije: 100w panel preko dneva ko je delno soncno precej hitro dopolni aku, torej ne rabim vec. Plus motor, ki fila oba akuja z min 30A ko deluje. Zadovoljen
Prvic zalaufal hladilnik in je zgal 2 dni skupaj, nakar ugotovim, da je zacela voda zmrzovat. Seveda sem ga nasponal do konca, za kar seveda ni nobene pptrebe saj ze na 1 do 2 od 8 stopenj pijes kvalitetno ohlajeno pivo. Zdaj laufa na minimum ze dva dni in se vklopi le se tu in tam. Poraba? Nobene panike, niti v casu 'stress' testa prvih dva dni.
Naucene lekcije: 100w panel preko dneva ko je delno soncno precej hitro dopolni aku, torej ne rabim vec. Plus motor, ki fila oba akuja z min 30A ko deluje. Zadovoljen
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov