Pozdravljeni morjeplovci,
na jadrnici Bavaria34 imam avtopilot Lewmar.
Težava se je pojavila, ko se je prekinila žica za napajanje el-magnetne sklopke, tik ob ohišju sklopke.
https://ibb.co/RyvFxcY
https://ibb.co/tbvtsp3
Preklicaril sem že vse, od Bleda do Rijeke, vendar mi vsi ponujajo nov avtopilot, serviserja pa nihče. Ker je avtopilot malo rabljen, mi je škoda kupovati novega.
Dobiti je možno tudi novo el-sklopko, ki jo izdeluje neko angleško podjetje. V Lewmarju so zelo neodzivni, zato smo se popravila lotili sami.
Zamenjali smo navitje tuljave (20W) z dovodno žico. ker je bilo že vse razstavljeno smo zamenjali tudi ferodo.
Rezultat je bil, da je avtopilot je deloval ob manjših obremenitvah , potem pa se je začel vrteti v prazno.
Nastavljal sem še razdaljo med sklopko in motorjem, vendar brez uspeha. Sedaj mi je že zmanjkalo volje.
Prosim za kontakt nekoga, ki se spozna in je že popravljal mehanski del takšnega avtopilota.
Električni del je od Raymarine in deluje v redu.
Lep pozdrav
Lewmar avtopilot, popravilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Lewmar avtopilot, popravilo
Poklici v Harpoon Trzin, ce je Raymarinova pamet noter.
Jaz sem jo dal previti v Trzinu:
viewtopic.php?t=22527
Težava je bila zgolj ta, da je bilo zalito s preveč smole (površina ni bila ravna) in sem moral malo smole odbrusiti, da se je vrtela ok.
viewtopic.php?t=22527
Težava je bila zgolj ta, da je bilo zalito s preveč smole (površina ni bila ravna) in sem moral malo smole odbrusiti, da se je vrtela ok.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Sem v industrijski coni Trzin. Moja specialnost so prav avtopiloti. To napako katero opisuješ se da v večini primerov uspešno popraviti. Pri Lewmar pogonih je dostikrat lahko napaka na sklopki. Dostikrat skuri tudi izhod sklopke na izhodu AP računalnika, kar je možno tudi uspešno dolgoročno popravitii.
Odmontiraj in prinesi pogon in računalnik avtopilota.
Prej pošlji kontakt, da se dogovoriva kdaj prineseš.
LP Iztok
info(@) harpoon.si
Odmontiraj in prinesi pogon in računalnik avtopilota.
Prej pošlji kontakt, da se dogovoriva kdaj prineseš.
LP Iztok
info(@) harpoon.si
Vsem se zahvaljujem za koristne nasvete.
Najprej bom šel v Trzin.
Lep pozdrav
Najprej bom šel v Trzin.
Lep pozdrav
Kdo je na strani
Po forumu brska: donato in 1 gost