Na barki bom stenske obloge prelepil z novimi. Originalne so iz 6mm pene preko katere je obloga, ki je dokaj gladka in deluje kot nekakšna rahlo plastificirana tkanina.
V svetu metraže sva kupila novo oblogo, ki je na tankem belem filcu. Neke vrste strukturirana imitacija usnja.
Imam sicer lepilo s katerim sem že lepil na prejšnji barki in je kot neke vrste neostik varianta na čopič. Tisto s katerim lepijo armaflex izolacijo na prezračevalne kanale.
Me pa zanima, če obstaja še kakšno bolj namensko lepilo, da lahko po lepljenju novo plast še malo štelaš levo/desno/gor/dol preden začne utrjevati.
Ker te "neostik" variante ko jo enkrat stisneš na podlago je fertik, morš iz prve zadet pozicijo.
Baje da tapicerji imajo takšna namenska lepila , pa nimam pojma na koga se obrnit glede materiala, kam naj grem kupit.
Rabim za cca. 8m2
Lepljenje tapecirunge na stene
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Lepljenje tapecirunge na stene
Rabiš Neostik varijante. Lahko vzameš Neostik profesional in obvezno trdilec, lahko pa tisti 3M, ki je najmočnejši in odporen na vročino. Ne spomnim se a je zelen, ali moder. Vprašaj 3M, ampak gre ga precej in ni poceni. Pa saj tudi Neostik z trdilcem ni poceni. Je, a ga veliko gre.
Jaz sem ene dele tapeciral tako, da sem najprej dal na 3 mm okume, nato sem ga pa z EMFI 50... nalepil na strop in drži.
Jaz sem ene dele tapeciral tako, da sem najprej dal na 3 mm okume, nato sem ga pa z EMFI 50... nalepil na strop in drži.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Prav te dni delam obloge za v avto katere bom tapeciral. Uporabil bom kontaktno lepilo Celloprene... katerega se nanaša z navadno brizgalno pištolo z dizo cca 2mm.
To lepilo se uporablja v precej podjetjih, ki izdelujejo avtodome in z njim lepijo stenske obloge.
To lepilo se uporablja v precej podjetjih, ki izdelujejo avtodome in z njim lepijo stenske obloge.
Jaz sem pred leti lepil kaširano umetno usnje na strop z navadnim Neostikom, pa mi je čez leto dve lepilo "prišlo skozi". Skratka, topilec ni nikoli nehal delat, očitno, in so nastali rumeni madeži.
Vsekakor namensko lepilo.
Vsekakor namensko lepilo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov