Pozdravljeni.
Vprašanje postavljam v imenu prijatelja, ki ni član foruma. Na jadrnici Bavaria 31 ima motor Volvo Penta D1-20 s cca. 850 urami delovanja.
Pravi takole: Po določenem času ko motor deluje se javi alarm. Manj se pojavlja pri višjih obratih. To se ves čas ponavlja v različnih časovnih presledkih. Alarm prekinjam z gumbom za alarm. Na displeju obratomerja se pojavi trikotni znak z klicajem. Navodila pravijo, da se simbol "sistemska napaka" prikaže, ko pride do kratkega stika ali prekinitve kabla. Kable je vizualno pregledal, niso nikjer poškodovani. Konektorje odklopil in nazaj priklopil. Pravi, da tudi obratomer včasih kaže obrate, drugič ne.
Se je mogoče že kdo srečal s podobno težavo?
V njegovem imenu se vam najlepše zahvaljujem za odgovore, mnenja, priporočila.
Lep pozdrav.
Volvo penta D1-20 alarm
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Ljubitelj_morja
- Štabni praporščak
Re: Volvo penta D1-20 alarm
Če so kakšni slabi stiki, bi znal alternator imeti kakšen padec napetosti na kablu in bi dvigoval napetost previsoko (tam do 15V), kar sproži alarm. Naj preveri napetosti na bateriji in na izhodu iz alternatorja.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Če mu v momentu, ko obratomer preneha delovat ugasne tudi osvetlitev obratomera naj pogleda MASO MOTORJA.
Če preneha delovat samo obratomer (manj verjetno) pa naj pregleda žico W z alternatorja vse do obratomera.
Če preneha delovat samo obratomer (manj verjetno) pa naj pregleda žico W z alternatorja vse do obratomera.
Ta vikend mi je sredi plovbe obratomer VDO Volvo penta 873660 prenehal delovati. Kazalec obratomerja mi vsakih 15 sekund skoči od 0 do maksimalnih obratov in nazaj. Poleg tega LCD na obratomerju ne kaže delovnih ur motorja, ampak namesto števila ur utripa _ _ _ . Enako je samo pri vklopljenem kontaktu, kot tudi med delovanjem motorja.
Ko je obratomer še pravilno deloval, je bil ob kontaktu obratomer na 0, števec ur pa je kazal pravo vrednost.
Obratomer sem prinesel domov in ko ga priklopim le na 12V (sponka W oz. S+ pa je nepriključena) je zadeva enaka: števec skače, motornih ur pa ne kaže.
Je 100% pokvarjen obratomer?
Ko je obratomer še pravilno deloval, je bil ob kontaktu obratomer na 0, števec ur pa je kazal pravo vrednost.
Obratomer sem prinesel domov in ko ga priklopim le na 12V (sponka W oz. S+ pa je nepriključena) je zadeva enaka: števec skače, motornih ur pa ne kaže.
Je 100% pokvarjen obratomer?
Lahko da ni ok ker sta bili sponki prosti = brez obremenitve.
Xilinx Vivado HLx trainee
kasaudio napisal/-a:Lahko da ni ok ker sta bili sponki prosti = brez obremenitve.
Sem poskusil še z napajanjem obratomerja in uporom 1kohm med minus in s+ pa je stanje enako.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta