Polirka za barko
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Polirka za barko
Vedno mi gre na živce, če si moram sposodit polir mašino od koga, da mal poštimam barko.
Zato me zanima kaj bi bil tisti minimum kvalitete, da nabavim eno polirko k bi jo koristil samo za sebe.
Lahko tud rabljeno, če ima kdo za prodat.
Imam eno poceni polirko pa ni glih neki. Vem da mora imat dovolj navora , sicer hitro zapališ površino z visokimi obrati..
Zato me zanima kaj bi bil tisti minimum kvalitete, da nabavim eno polirko k bi jo koristil samo za sebe.
Lahko tud rabljeno, če ima kdo za prodat.
Imam eno poceni polirko pa ni glih neki. Vem da mora imat dovolj navora , sicer hitro zapališ površino z visokimi obrati..
Re: Polirka za barko
Jaz sem jo kupil v interdiskontu in zaenkrat dela bp ze 5 let. Cena pomoje okol 80€
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Če hočeš dobro in doživljensko potem vzemi Rupes. Ni pa poceni.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Jaz imam tole zadevo (glej spodnji link) za manjše površine in je ok. Če želiš ti jo lahko enkrat posodim za probo. Za cele boke polirat mal traja ampak ker nimamo prevelikih bark je ok
https://www.operi-avto.si/kompleti-za-p ... g-kit.html
https://www.operi-avto.si/shine-mate-po ... isher.html
Drugače pa če boš kupoval glej da je na excenter, ker tisto ko samo vrti ni preveč uporabno.
https://www.operi-avto.si/551-ekscentri ... rni-stroji
Lp Andrej
https://www.operi-avto.si/kompleti-za-p ... g-kit.html
https://www.operi-avto.si/shine-mate-po ... isher.html
Drugače pa če boš kupoval glej da je na excenter, ker tisto ko samo vrti ni preveč uporabno.
https://www.operi-avto.si/551-ekscentri ... rni-stroji
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Dalec najboljsa za gelcoat je 3M excenter……. Dela ko sus!
Potem je Flex na excenter, medtem ko Rupesova ni vredna nic za gelcoat, je pa za barvane barke najboljsa. Tako da…….
Orbitalna pa tudi velikokrat pride prav, ampak obvezno z tamalim diskom ter podaljsek.
Potem je Flex na excenter, medtem ko Rupesova ni vredna nic za gelcoat, je pa za barvane barke najboljsa. Tako da…….
Orbitalna pa tudi velikokrat pride prav, ampak obvezno z tamalim diskom ter podaljsek.
-
CAR
- Admiral
Darh napisal/-a:Dalec najboljsa za gelcoat je 3M excenter……. Dela ko sus!
In zakaj naj bi bila Rupes nič vredna za gelcoat, temveč samo za barvane barke, kljub temu, da jo uporabljajo profesionalci v ladjedelnicah tako na barvanih kot gelcoat plovilih?
In btw, naj bi bila excenter primerna za barvne odtenke, brez pa za belo, tak odgovor sem dobil od proizvajalca:
We suggest to use LH19 for bright colours and LHR21 for darker colours.
Bil sem na Rupes specializaciji. Ves kaj so nam rekli po koncanem tecaju? Probujte z razlicnimi masincami, razlicne gobice in razlicne paste. Toliko o Rupesovih uciteljih!
- 1stofficer
- Admiral
Js mam nekaj let že Bosch polirko pro serija, je dokaj lahka.
Ampak kokr simpl izgleda ali se zdi poliranje, to v resnici ni. Mors met dobro masino, prave obrate, prave gobice, ta pravo roko (pritisk ipd) vazna je kolicina paste na doloceno povrsino. Mene je j... to, da mi je polirko non-stop zvijalo pa nisem nasel nacina da se to ne bi dogajalo. Potem sem pa en dan opazoval soseda, ki je lezerno sprehajal eno cunga lunga polirko po barki kot da je to neki najlazjega na svetu. Sel sem seveda do njega in ga vprasal za recept. Kar je delal drugace je blo to, da je pasto razmazal tako po trupu kot gobici, predvsem pa je gobico vsakic ppsebej spral v vodi. In evo ti ga na, to je ocitno zelo pomembno. Namesto gobic sem dal še overized kožuh in kljub temu, da ne uzivam ravno v tem opravilu, mi gre zdej precej bolje
Eni, vidim, celo nezno spricajo sproti trup z vodo
Ampak kokr simpl izgleda ali se zdi poliranje, to v resnici ni. Mors met dobro masino, prave obrate, prave gobice, ta pravo roko (pritisk ipd) vazna je kolicina paste na doloceno povrsino. Mene je j... to, da mi je polirko non-stop zvijalo pa nisem nasel nacina da se to ne bi dogajalo. Potem sem pa en dan opazoval soseda, ki je lezerno sprehajal eno cunga lunga polirko po barki kot da je to neki najlazjega na svetu. Sel sem seveda do njega in ga vprasal za recept. Kar je delal drugace je blo to, da je pasto razmazal tako po trupu kot gobici, predvsem pa je gobico vsakic ppsebej spral v vodi. In evo ti ga na, to je ocitno zelo pomembno. Namesto gobic sem dal še overized kožuh in kljub temu, da ne uzivam ravno v tem opravilu, mi gre zdej precej bolje
Eni, vidim, celo nezno spricajo sproti trup z vodo
-
CAR
- Admiral
Darh napisal/-a::( Delam z vsemi temi masincami, jih imava z kolegom, zato tak odgovor. Rupes rotacija je odlicna.
Bil sem na Rupes specializaciji. Ves kaj so nam rekli po koncanem tecaju? Probujte z razlicnimi masincami, razlicne gobice in razlicne paste. Toliko o Rupesovih uciteljih!
Jaz imam Rupes in sem z njo popolnoma zadovoljen, nisem jo nabavil zaradi znamke temveč, ker mi je to svetoval strokovnjak, ki se ukvarja z mega jahtami in je v navtiki doma. Nisem pa probal drugih (razen ene no name) tako da težko komentiram kvaliteto drugih znamk. Verjetno je kot se navadiš, eni uporabljajo Milwaukee, drugi Makita, tretji Dewalt...vsak pa hvali svoje. Uporabljam tudi gobice Rupes bele barve (ker so najmehkejše) in polirno pasto Meguiars 45, ter Meguiars Premium marine wax.
Sem rekel da Rupesova orbitalna je odlicna, medtem ko rotacija je presvoh za gelcoat. Za barvo pa odlicna, sploh ce imas masino rupesko 21 in das dor disk od 15. Polnoa ima moc. Problem je, ker nima moci, takoj jo ustavis.
3M excenter je pa najboljsa tudi za v roke, ker je pol masine prevlecene z gumo in je ne rabis toliko drzat.
Letos sem kar nekaj jaht spoliral preko 25 m, tud na tanovi Serenisimi sem bil,takoj konke prisla v Slovenijo, ker je niso znali v ladjedelnici spolirat, tako da……. Kar nekaj sem jih spoliral……
Avtolicarji pa imajo res vsi Rupeske, ker je najneznejsa, kot sem ze povedal.
Nebi bil pameten, ce nebi sprobal.
Katero Rupesko imas, orbito ali excenter?
3M excenter je pa najboljsa tudi za v roke, ker je pol masine prevlecene z gumo in je ne rabis toliko drzat.
Letos sem kar nekaj jaht spoliral preko 25 m, tud na tanovi Serenisimi sem bil,takoj konke prisla v Slovenijo, ker je niso znali v ladjedelnici spolirat, tako da……. Kar nekaj sem jih spoliral……
Avtolicarji pa imajo res vsi Rupeske, ker je najneznejsa, kot sem ze povedal.
Nebi bil pameten, ce nebi sprobal.
Katero Rupesko imas, orbito ali excenter?
-
CAR
- Admiral
Big Food LH 19 E, takšno so mi svetovali iz Rupes-a za beli gelcoat - spodaj.
Darh napisal/-a::( Delam z vsemi temi masincami, jih imava z kolegom, zato tak odgovor. Rupes rotacija je odlicna.
Kje pa si bil na specializaciji?
Pri SLO zastopniku za Rupes??
Ja, Silco je organiziral okrog novega leta.
@car ti imas navadno rotacijo in ne excenter, za katerega govorim, da je presvoh.
Dela se veliko lepse z excentrom, ter gelcoata ne zazigas, kot ga z orbitalno, sej ko se navadis tudi z to gre, ampak je lazje z excentrom. 14 polirk imava od takih do drugacnih, tko da poznam razlike.
Dela se veliko lepse z excentrom, ter gelcoata ne zazigas, kot ga z orbitalno, sej ko se navadis tudi z to gre, ampak je lazje z excentrom. 14 polirk imava od takih do drugacnih, tko da poznam razlike.
Darh napisal/-a:Ja, Silco je organiziral okrog novega leta.
Res se boste dosti naučili.
Morate ločit med ljudmi,ki so trgovci in med onimi,ki nekaj znajo naredit.
Oni so med onimi ta prvimi.
Žal.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Gumko in 15 gostov