Še tole zrihtam pa grem na pot

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Še tole zrihtam pa grem na pot

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 17, 2026 10:07

Slika
https://photos.fife.usercontent.google. ... -s-no?.jpg
Klub vikend rihtanju barke sem ugotovil, da je smiselno samo večje stvari narediti v domači marini (dvig, ureditev "podvozja" ipd.), majhne pa sproti med plovbo ali na sidru, ko si 24/7 na barki in narediš 100x več kot če se vsak vikend voziš na obalo in počasi prčkaš po barki in ti vedno kaj manjka ali pa preprosto ni volje, pa še familija je full vesela ob razkopani barki, ker fotr vleče nov kabel idr. Kako pa vi balansirate med šraufarijo in plovbo ali pa uživanjem na sidru?
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

Re: Še tole zrihtam pa grem na pot

OdgovorNapisal/-a igorb » To Feb 17, 2026 10:52

res je najbolje je čimveč narediti doma oz domaci marini na srečo imam do nje 30min,prej sem imel 4 ure in trajekt
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » To Feb 17, 2026 12:20

Hehehe.. dobro temo si odprl, pomoje smo vsi vec al manj v tem, razen ce das delat stvari na kljuc

Js mam neko pravilo, da do dopusta rihtam, in tega ni malo, potem pa uzivam in naredim le najnujnejse.

Letos me caka peskanje podvozja in kobile, plus kar sledi. Pojma sicer nimam kdaj in kje bom to naredil ampak ja... delam na tem. Pol bo pa vecjih posegov konec in bo jadrnica precej dobro porihtana. Ce ne pride kaj vmes :lol:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Feb 17, 2026 15:18

Jaz tudi naredim v marini ko je barka na stojalu vse kar se tiče podvodnega dela, vse ostalo pa kasneje preko celega leta ko si pač vzamem čas, včasih kaj malenkosti tudi med dopustom, ampak bolj redko :wink:
Uporabniški avatar
Bo_4
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bo_4 » To Feb 17, 2026 16:48

Jaz pa jeseni zaključujem to "never ending story" po 40 letih vzdrževanja prve in druge jadrnice, obe generalno obnovljeni (1x menjava motorja, 1x plastificiranje podvodnega dela lesenjače, 1x celotno barvanje, na drugi pa 1x sanacija osmoze, 1x obnova skoraj vseh instalacij, 1x obnova vseh oblog, 1x zamenjava blazin...)
Ni mi žal vloženega časa in denarja, ker je bilo veliko veselja in uživanja ampak otroci so odrasli, se odselili, vedno manj je prijateljev in volje.
Bom prešel na občasni in krajši najem v tuja/daljna morja.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Feb 18, 2026 17:28

Jaz sem si kupil pa še eno čist novo jadrnico sedaj za v penzijo,ko bo časa kao več..sedaj imam že jadra montirana,mylar in karbon jambor sem si sedaj prvošču.Prva jadranja so pokazala veliko odzivnost barke,je bolj tekmovalno našpičena in že v rahlem vetru zelo hitra.Za enkrat ga še ni blo junaka na vodi ko bi me dohajal..Dela pa z njo ni veliko, tako da če bo tko, bo kr ok.Žena je prezadovoljna..če vrjamete..ko je nova pošast pr bajt..Je pa tko vodljiva, da jo sam komot obvladam,seveda se jo morm pa v detalje še navadet..Večkrat sedaj mal tud sam plujem tko da lahk ona kej nardi doma,da nisem napot..
S tastaro bo pa letos kr dela tko da še ne vem kdaj bo vse..pa mende bo..
LP Iztok
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Sr Feb 18, 2026 20:46

Bravo ta star, čestitam, po moje se ti je srce kr pomladilo. Upam, da se kje srečamo, ker bom letos mal bl plul, kot lani, k sem naredu le 2 ure.
mašinfirer
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Če Feb 19, 2026 07:41

polanc napisal/-a:Jaz sem si kupil pa še eno čist novo jadrnico sedaj za v penzijo,ko bo časa kao več..sedaj imam že jadra montirana,mylar in karbon jambor sem si sedaj prvošču.Prva jadranja so pokazala veliko odzivnost barke,je bolj tekmovalno našpičena in že v rahlem vetru zelo hitra.Za enkrat ga še ni blo junaka na vodi ko bi me dohajal..Dela pa z njo ni veliko, tako da če bo tko, bo kr ok.Žena je prezadovoljna..če vrjamete..ko je nova pošast pr bajt..Je pa tko vodljiva, da jo sam komot obvladam,seveda se jo morm pa v detalje še navadet..Večkrat sedaj mal tud sam plujem tko da lahk ona kej nardi doma,da nisem napot..
S tastaro bo pa letos kr dela tko da še ne vem kdaj bo vse..pa mende bo..
LP Iztok

Napiši malo kaj to imaš, slike... drgač pa bravo ! :!:

Sicer pa, evo to je rešitev. Nova barka, tam rabiš samo nafilat hladilnik in gasa 8)
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Feb 19, 2026 14:41

Fokus V2
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Feb 19, 2026 15:33

Dobra!
Xilinx Vivado HLx trainee
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Feb 20, 2026 10:08

Hehe tud marina ne stane velik..
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Pe Feb 20, 2026 17:54

Hahahaha ja super, zakaj pa ne. Igraca za big boyse. A zna prit domov, ce bi jo slucajno odneslo iz dometa daljinca?
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Feb 20, 2026 21:11

Probu sem prek Save pa vleče...mi je pa enkrat na oddajniku zmanjkal toka...dirka v avto in k sreč je bil še not daljinec od enga čolna da sem lahko baterije ven vzel..To pa nisem vedel da b se lahko sam model vrnu..ne vem če majo take.lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov