Propeler zložljiv zaščita obraščanja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Propeler zložljiv zaščita obraščanja
Na jadrnici imam saildrive (Al) in trikraki Volvo zložljiv propeler (zlitina NiAlBr). Katere premaze naj uporabim za zaščito pred obraščanjem, da bom lahko barko dajal na kopno vsaka 3 leta?
Re: Propeler zložljiv zaščita obraščanja
Uporabi Peller Clean. 
Ce je propeler porozen, zelo rado tam odpade…… na gladkem drzi
- 1stofficer
- Admiral
Silic One od Hempla ali Propspeed. Enim drzi enim odpade
1stofficer napisal/-a:Silic One od Hempla ali Propspeed. Enim drzi enim odpade
Res je, drzi kjer je gladko, tam kjer je porozen, odpade, pa lahko delas kar hoces
Imam enako zložljivo eliso in enak problem v 23 letih sem uporabil Velox, Marlin, Hempel, International, Nautix, Jotun in pred tremi letu tudi Silic One. Tudi barvati sem ga dal in v peč, nič se ne drži več kot mesec dni !
Bronasta zmes ima nekaj v sebi kar preprečuje oprijem temeljni barvi.
Jaz sem obupal in kupil fiksno alu eliso
Bronasta zmes ima nekaj v sebi kar preprečuje oprijem temeljni barvi.
Jaz sem obupal in kupil fiksno alu eliso
Ne vem kako to, da vam toliko odpada barva iz propelerjev. Jaz na jadrnici s fiksnim propelerjem od vedno uporabljam Veloks pa mi ni še nikoli nič odpadlo (se je pa obraslo
). Pomoje delate napako pri sami pripravi podlage za temelj. Propelerja ne smeš preveč v nulo polirat ker pol nič ne prime. Jaz pobrusim z brusnim papirjem granulacije 80, operem z vodo in takoj gor primer. Pazim edino, da se ne dotikam z prsti pobrušenega propelerja. Po brušenju ne čistim propelerja z nobenim acetonom ali nitro razrečilom, ker pomoje ni ok. Velikokrat vidim, da brusijo/polirajo z žično krtačo na vrtalki, kar je napaka....
Veter v laseh, travarca v zobeh 
- 1stofficer
- Admiral
evovii napisal/-a:Ne vem kako to, da vam toliko odpada barva iz propelerjev. Jaz na jadrnici s fiksnim propelerjem od vedno uporabljam Veloks pa mi ni še nikoli nič odpadlo (se je pa obraslo). Pomoje delate napako pri sami pripravi podlage za temelj. Propelerja ne smeš preveč v nulo polirat ker pol nič ne prime. Jaz pobrusim z brusnim papirjem granulacije 80, operem z vodo in takoj gor primer. Pazim edino, da se ne dotikam z prsti pobrušenega propelerja. Po brušenju ne čistim propelerja z nobenim acetonom ali nitro razrečilom, ker pomoje ni ok. Velikokrat vidim, da brusijo/polirajo z žično krtačo na vrtalki, kar je napaka....
Kater primer pa das gor?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost