ELAN T - 401 rjava ograja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ELAN T - 401 rjava ograja
Imam čoln ELAN T - 401. Ker sem z njim zelo zadovoljen in ga mislim imeti še kar nekaj časa sem se odločil, da bom čez zimo obnovil ograjo, ki mi je začela rjaveti. Ograja je narejena iz nekega materiala ki je kroman. Ker je ograja še original in je stara ca. 20 let mi bi prav prišel vsak nasvet kako ograjo obnoviti oziroma narediti novo, kar pa bi najbrž bilo kar precej drago. Torej kaj mi svetujete?
Ja jas bi jo dal pogromirat na novo ali pa bi naredil novo.
Evo tukaj ti dam en link od podjetja ki se ukvarja s tem sicer pa je tega kar nekaj.
www.kromatura.net
lp
Evo tukaj ti dam en link od podjetja ki se ukvarja s tem sicer pa je tega kar nekaj.
www.kromatura.net
lp
meni se zdi, da imaš navadno inox polirano ograjo. tako, koj jo imajo vsi, no nekateri imajo aluminiasto. ampak kromane na majhnih čolnih nisem še videl.
vzemi polirno pasto, kako bolj grobo in zadevo s kako krpo fajn zdrgni in se bo svetilo kot novo.
inox tudi rjavi, sicer veliko manj kot navadno železo, vseeno pa. pojavijo se manjše pikice na površini, ponavadi raje tam, kjer je kaka praska ali pa če ni dobro spolirano.
jaz grem vsako leto pred sezono čez s polirno pasto, zglancam in je ograja vedno kot nova.
vzemi polirno pasto, kako bolj grobo in zadevo s kako krpo fajn zdrgni in se bo svetilo kot novo.
inox tudi rjavi, sicer veliko manj kot navadno železo, vseeno pa. pojavijo se manjše pikice na površini, ponavadi raje tam, kjer je kaka praska ali pa če ni dobro spolirano.
jaz grem vsako leto pred sezono čez s polirno pasto, zglancam in je ograja vedno kot nova.
mogoče res imaš ograjo iz navadnega železa in kromano, čeprav tega še nisem videl, sploh če je original.
pri inoxu je ne glede na količino rje smiselno le poliranje, če ne gre ročno pa s strojčkom. pomembno je le, da je površina čim bolj gladka.
mogoče je tvoja ograja iz kakega navadnega inoxa in ne tistega primernega za slano vodo, zato bolj rjavi, se ga pa da vseeno lepo spolirat.
sicer pa če si že barval, pa ok...osebno pa ne bi imel rad barvane ograje, sijoči inox je zakon.
pri inoxu je ne glede na količino rje smiselno le poliranje, če ne gre ročno pa s strojčkom. pomembno je le, da je površina čim bolj gladka.
mogoče je tvoja ograja iz kakega navadnega inoxa in ne tistega primernega za slano vodo, zato bolj rjavi, se ga pa da vseeno lepo spolirat.
sicer pa če si že barval, pa ok...osebno pa ne bi imel rad barvane ograje, sijoči inox je zakon.
Kdo je na strani
Po forumu brska: nautilus in 4 gosti