ne teče kontrolni curek
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ne teče kontrolni curek
Zanma me samo ker mi iz kontrolne luknje ne teče kontrolni curek ampak gre iz nje dim kot da je auspuhek, je potrebno zamenjati impeler,
je lahko razlog še kaj drugega?
Če pihnem v cev gredo v vodo mehurčki, iz rež
motor je v sodu v vodi do antikkav. plošče, reže so pod vodo in še par cm čez.
Je motor mariner 60 hp 2t
je lahko razlog še kaj drugega?
Če pihnem v cev gredo v vodo mehurčki, iz rež
motor je v sodu v vodi do antikkav. plošče, reže so pod vodo in še par cm čez.
Je motor mariner 60 hp 2t
Imel sem že primer,ko je žez zimo mi noter nekakšen hrošček si uredil domovamje in mi zabil kontrolni curek.V tvojem primeru ,(ker praviš da če pihneš zrak se pojavijo mehurčki v vodi),bi pa prvo pogledal impeler.A si morda poizkusil na slušalke,namreč tam ima že sama voda določen pritisk.
Ure dnevi leta tečejo....
Tudi jaz sem imel podobne probleme.
Nekoč si je res neka žival v cevki uredila domovanje in ko ga je morala zapustiti, je kontrolni curek zopet tekel. Res pa je tudi, da ko so mi na servisu zamenjali impeler, je ta kontolni curek pritekel veliko hitreje in odločneje.
Nekoč si je res neka žival v cevki uredila domovanje in ko ga je morala zapustiti, je kontrolni curek zopet tekel. Res pa je tudi, da ko so mi na servisu zamenjali impeler, je ta kontolni curek pritekel veliko hitreje in odločneje.
Povsod je lepo, na morju je najlepše.
Preveri, če je na kavtacijski plošči še ena odprtina za vsis vode (suzuki jo ima). Tudi jaz sem imel vodo do kavtacijske plošče in je bil curek zelo zelo slab, ko sem natočil vodo čez kavtavijsko ploščo, je bil curek normalen (suzuki 70). Je pa treba 200 litrski sod sploščit, da dobiš vse skupaj dovolj globoko v vodo.
mirno morje
Ja saj zato sprašujem, meni izgleda dober, nič ni napokan, guma ni otrdela in nikjer ni napokana, nič je ne manjka, tudi ko sem na roke obrnil gred se impeler vrti tako da ne vem kaj naj. Pomoje je najbolje da vse namastim malo in sestavim nazaj ker izgleda ok, tudi dihtunga zgleda dobra. Sem dal vodo v usta in jo pihnil v kontrolno cevko in je pritekla iz sedaj razstavljene noge, potem sem dal v malo daljšo cev cca 1m vodo jo nastavil tam kjer gre voda gor in je pritekla iz kontrolne cevke.
Je dobro namastiti? pa nalil bom še več vode in potem naj teče zlomk.
Lp
Je dobro namastiti? pa nalil bom še več vode in potem naj teče zlomk.
Lp
Tale impeler še je dober. Saj se lepo vidi pritisk "lopatic" na ohišje in upogib lopatice na "nosu" (Tam kjer je ravnina in ne okroglina).
Lahko pa poskusiš z izvijačem , nežno, upognit lopatico od ohišja, pa potem poglej na mestu kjer je lopatica najbolj upognjena, če je napokana, ponavadi na zunanji strani upogiba. Če je namreč močno napokano, se pri obratih in radi vodne sile lopatice odstranijo od ohišja in nemorejo pošiljat in sesat zadosti vode. Ampak ko je enkrat že tako daleč, že tu pa tam manka kakšen kos na lopaticah.
LP
Lahko pa poskusiš z izvijačem , nežno, upognit lopatico od ohišja, pa potem poglej na mestu kjer je lopatica najbolj upognjena, če je napokana, ponavadi na zunanji strani upogiba. Če je namreč močno napokano, se pri obratih in radi vodne sile lopatice odstranijo od ohišja in nemorejo pošiljat in sesat zadosti vode. Ampak ko je enkrat že tako daleč, že tu pa tam manka kakšen kos na lopaticah.
LP
Vsekakor ti svetujem, namaži pred zagonom impeler z vazelinom, nič agresivnega.
Važno pa je tudi tesnilo. Po navadi so zelo tanka ( vsaj pri nekaterih) in priporoča se menjava pri vsakem odprtju pokrova. Ampak pazi. Tesnila naj bodo original. Če narediš doma tesnilo, je lahko debelejše od originala in se med pokrovom in impelerjem naredi prostor kjer lopatice vodo samo vrtinčijo, ne pošiljajo pa je naprej. Debelejše tesnilo, manjši pretok
.
LP
Važno pa je tudi tesnilo. Po navadi so zelo tanka ( vsaj pri nekaterih) in priporoča se menjava pri vsakem odprtju pokrova. Ampak pazi. Tesnila naj bodo original. Če narediš doma tesnilo, je lahko debelejše od originala in se med pokrovom in impelerjem naredi prostor kjer lopatice vodo samo vrtinčijo, ne pošiljajo pa je naprej. Debelejše tesnilo, manjši pretok
LP
Nazadnje spremenil atilone, dne Ne Feb 07, 2010 20:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov