Mokri ali suhi vez??
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mokri ali suhi vez??
Pozdravljeni!
Mene zanima vaše mnenje glede suhega ali mokrega veza.
V navtiki sem 3 leta in čoln imam konstantno v vodi, torej mokri vez. Nekateri pravijo da je to bolje kot pa suhi vez, ker plastika ne trpi, zrak ne pride zraven da bi se začela delat rja, ampak me kr malo zaboli ko se spomnim da mi pete razjeda morska sol 365 dni na leto.
Ali pozna kdo kakšno ugodno marino glede suhega veza ali pa kakšnega privat za zimovanje?? Čoln je 10m dolžine.
Hvala vam v naprej za vaša mnenja
lp
Dejan
Mene zanima vaše mnenje glede suhega ali mokrega veza.
V navtiki sem 3 leta in čoln imam konstantno v vodi, torej mokri vez. Nekateri pravijo da je to bolje kot pa suhi vez, ker plastika ne trpi, zrak ne pride zraven da bi se začela delat rja, ampak me kr malo zaboli ko se spomnim da mi pete razjeda morska sol 365 dni na leto.
Ali pozna kdo kakšno ugodno marino glede suhega veza ali pa kakšnega privat za zimovanje?? Čoln je 10m dolžine.
Hvala vam v naprej za vaša mnenja
lp
Dejan
Navtika je kot sedeti na dežju s prelukjnanim dežnim plaščem in metati bankovce po 100 eur v zrak!!
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
My bay,
ne vem zakaj bi bilo narobe, če so pete v vodi. Lepo si napisal, da ne pride zrak zraven,....
Tudi sam imam plovilo vedno v vodi, ven ga dam le za kakšen teden, da se naredi AF in pa servis motorjev. Suhi vez se uporablja za zimovanje plovila, tvojih 10m pa verjetno pomeni, da prideš na plovilo tudi v pozno jesenskih mesecih in v zgodnji pomladi.
Da pa bi plačal marino (letni vez), ter še suhi vez, pa mi na pamet ne pride. To pa bi bil tvoj slogan (ki ga imaš na koncu posta) v pravem pomenu
.
Napiši kje potrebuješ suho marino. Poznam eno veliko v Istri in eno veliko v okolici Šibenika.
LP

ne vem zakaj bi bilo narobe, če so pete v vodi. Lepo si napisal, da ne pride zrak zraven,....
Tudi sam imam plovilo vedno v vodi, ven ga dam le za kakšen teden, da se naredi AF in pa servis motorjev. Suhi vez se uporablja za zimovanje plovila, tvojih 10m pa verjetno pomeni, da prideš na plovilo tudi v pozno jesenskih mesecih in v zgodnji pomladi.
Da pa bi plačal marino (letni vez), ter še suhi vez, pa mi na pamet ne pride. To pa bi bil tvoj slogan (ki ga imaš na koncu posta) v pravem pomenu
Napiši kje potrebuješ suho marino. Poznam eno veliko v Istri in eno veliko v okolici Šibenika.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Tako malo podatkov, da ti je težko odgovorit, oz. svetovat.
Sem pa mnenja, da se odločiš na režim, ki ustreza tvojim pričakovanjem glede uporabe plovila. Če ga ne uporabljaš preko zime, potem ven in na suho. Lepo vse opereš, prezračiš in te počaka do pomladi, ko se ogreje. Vmes pa marsikaj urediš. Tudi v vodi mu ne škoduje kaj več ali manj kot na suhem. Sama voda mu ne škoduje ampak obrast alg, školjk, polžkov in ostalih organizmov. Seveda pa obvezno kvalitetne cink protektorje.
Kje pa barčica po morju plava?
LP
.
Sem pa mnenja, da se odločiš na režim, ki ustreza tvojim pričakovanjem glede uporabe plovila. Če ga ne uporabljaš preko zime, potem ven in na suho. Lepo vse opereš, prezračiš in te počaka do pomladi, ko se ogreje. Vmes pa marsikaj urediš. Tudi v vodi mu ne škoduje kaj več ali manj kot na suhem. Sama voda mu ne škoduje ampak obrast alg, školjk, polžkov in ostalih organizmov. Seveda pa obvezno kvalitetne cink protektorje.
Kje pa barčica po morju plava?
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
huuu, tukaj pa hitro z odgovori, hvala obema za svoje mnenje..
moja ideja je , da imam barko celo leto na suhem vezu, ko pa pride čas dopusta, pa ga dam v vodo in plujem kakšen mesec ali dva. Na koncu dopusta dam čoln ven, operem in prirpavim za zimo. Dosedaj sem imel navado da sem na mesec ali dva skočil na čoln in preživel 2-4 dni na njemu in iz tega razloga ga nisem konzerviral, ampak prišel je čas recesije, vsaki taki obisk me je stal cca 300 eur, potni stroški hrana, alkohol...
barko imam na Murterju-Marina Jezera. Tukaj me pride suhi vez 2200 eur, mokri pa 3300 eur, vem razilka ni velika , ampak 1000 eur gre v nič, samo da barka stoji v vodi.
Za suhi vez mi je praktično vseeno kje je pozicioniran, ker imam navado prepluti večina Jadrana, denar prišparan od rednega veza pa lahko gre v dnevne obiske drugih marin, čeprav to počnem na tri do 4 dni da napolnim vodo in očistim barko, drugače pa sem po zalivih na sidru.
hvaležen bi bil za info o ugodnih suhih marinah, po možnosti z dvigalom
moja ideja je , da imam barko celo leto na suhem vezu, ko pa pride čas dopusta, pa ga dam v vodo in plujem kakšen mesec ali dva. Na koncu dopusta dam čoln ven, operem in prirpavim za zimo. Dosedaj sem imel navado da sem na mesec ali dva skočil na čoln in preživel 2-4 dni na njemu in iz tega razloga ga nisem konzerviral, ampak prišel je čas recesije, vsaki taki obisk me je stal cca 300 eur, potni stroški hrana, alkohol...
Za suhi vez mi je praktično vseeno kje je pozicioniran, ker imam navado prepluti večina Jadrana, denar prišparan od rednega veza pa lahko gre v dnevne obiske drugih marin, čeprav to počnem na tri do 4 dni da napolnim vodo in očistim barko, drugače pa sem po zalivih na sidru.
hvaležen bi bil za info o ugodnih suhih marinah, po možnosti z dvigalom
Navtika je kot sedeti na dežju s prelukjnanim dežnim plaščem in metati bankovce po 100 eur v zrak!!
-
dobra_vila
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ljubljana
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Glede na to, da ti je predhodnik že napisal cenejšo varianto, poskusi tu vprašati.
Drugače pa je varianta pri Vrsarju (Žužič), kjer ti barko odpeljejo na suhi vez v Baderno. Cena cca 1000 eur za 10m, v ceni je dvig, pranje plovila, shramba in spust v vodo.
LP

Drugače pa je varianta pri Vrsarju (Žužič), kjer ti barko odpeljejo na suhi vez v Baderno. Cena cca 1000 eur za 10m, v ceni je dvig, pranje plovila, shramba in spust v vodo.
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
Ne morem verjet koliko koristnih informacij, hvala vam vsem!!
in tudi razlik v ceni, recimo v moji marini me pride suhi vez 2200 eur, a na Krku in Puli pa cca 500eur kot pravite.
Fojki, a to je varno tam, al ti dele menjavajo in mehe luknjajo da imajo potem še servis, tako kot se je zgodilo mojemu prijatelju. Drugače sem pa zelo zainteresiran za tole Barbarigo. Imaš morda kakšne slike ipd??
To moram uredit do 19.3. ker se mi takrat poteče pogodba v moji marini, skrbi me pa tudi sama vožnja v tem letnem času, zna kaj presenetit, sploh kvarner:)
hvala vam še1x za informacije!!
lp
Dejan
in tudi razlik v ceni, recimo v moji marini me pride suhi vez 2200 eur, a na Krku in Puli pa cca 500eur kot pravite.
Fojki, a to je varno tam, al ti dele menjavajo in mehe luknjajo da imajo potem še servis, tako kot se je zgodilo mojemu prijatelju. Drugače sem pa zelo zainteresiran za tole Barbarigo. Imaš morda kakšne slike ipd??
To moram uredit do 19.3. ker se mi takrat poteče pogodba v moji marini, skrbi me pa tudi sama vožnja v tem letnem času, zna kaj presenetit, sploh kvarner:)
hvala vam še1x za informacije!!
lp
Dejan
Tukaj pri nas je sigurno varno .Saj imaš pogodbo varovano itd..
Jaz in moji kolegi smo tam že 7 let super fantje dam roko za njih v ogenj.
če potrebuješ daj na zasebno ti dam številko od njega pa se bosta pogovorila kako in kaj pa pojdi še osebno pogledati. Ne bi ti dajal informacij ,če ne bi bilo ok
Jaz in moji kolegi smo tam že 7 let super fantje dam roko za njih v ogenj.
če potrebuješ daj na zasebno ti dam številko od njega pa se bosta pogovorila kako in kaj pa pojdi še osebno pogledati. Ne bi ti dajal informacij ,če ne bi bilo ok
dobra_vila napisal/-a:Suho marino imaš v mestu Krk. Pride cca 50 Eur/m. Vendar ne vem za samo lokacijo kako je npr. kje pustiš avto, koliko časa si tam v vodi da naložiš robo itd. Sem se pogovarjal z nekim človekom o tem, pokliči ga na tel 040 358853, če te zanima seveda.
LP dobra vila
Porkamašinca, tale cifra mi je pa hudimano znana...
Sva z Dejanom že govorila, vendar je za mojo lokacijo njegova barka za odtenek prevelika... Tam do 9 metrske cruiserje z enim motorjem pa ni problema!
LP
Re: Mokri ali suhi vez??
Če pa koga zanima ima na otku Murter od lani nov suhi privez za čolne dolžine do 7 m na velikem zagrajenem dvorišču
ZA SVE INTERESIRANE DA SE JAVE MOB 00 385 95 391 42 15 ILI 00 385 98 641
910 ili na mail frane.lampalov1@optinet.hr.
ZA SVE INTERESIRANE DA SE JAVE MOB 00 385 95 391 42 15 ILI 00 385 98 641
910 ili na mail frane.lampalov1@optinet.hr.
Re: Mokri ali suhi vez??
Suhi vez se vsekakor izplača, že zaradi cene. Zlasti, če plovilo koristiš samo 1X letno (poletni dopust). Če pa hodiš na morje večkrat, pa si že moraš uredit mesečni vez v marini, kar pa ni več tako poceni, zlasti, če imaš željo plut recimo 4-6 mesecev. Samo nekaj marin ti nudi polletni vez v morju v poletnem obdobju. Pa še te se izogibajo te opcije z izgovorom, da ni prostora in ti ponudijo mesečni vez (več zaslužijo). In navadno so na manj atraktivnih lokacijah. Izračunaj si, kaj se ti izplača. Najugodneje bo vsekakor kombinacija veza na kakšni boji in zimovanje. Vse drugo se skupna cena hitro približa ceni letnega priveza.
Kar pa se barke tiče, te so narejene za vodo in kakšne bistvene razlike suhi vez/vez v morju ni (razen, da boš spomladi malce bolj čistil alge iz trupa).
Kar pa se barke tiče, te so narejene za vodo in kakšne bistvene razlike suhi vez/vez v morju ni (razen, da boš spomladi malce bolj čistil alge iz trupa).
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov