Ameriški vijaki in orodje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ameriški vijaki in orodje
Z mojim delom na obnovi čolna sem prišel do še ene težave (zanimivo ne, težav je vedno več). Namreč, čoln je ameriški, motor tudi. Kar nekaj je vijakov, matic itd, ki bi jih zamenjal. Pa tudi orodje ravno ne paše vedno. Ali morda kdo ve, kje se to dobi.
CUM GRANO SALIS
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Pozdravljen
kupil sem že veliko kompletov orodij ampak tegale mi je pa priporočal kolega profi mehanik in ti povem, da sem zelo zadovoljen s kvaliteto, ti ga močno priporočam. Tole pa pišem zato, ker bi osebno precej prišparal, če bi že na začetku kupil nekaj dobrega kot je to orodje. Dobiš razne komplete, kjer so metrična in colska orodja v enem kufru. Določeni ključi se pokrivajo.
LP
Nikola Tesla
Tukaj so, AŠER d.o.o., Brodišče 7, 1236 TRZIN, 01/563 11 26
Moj najljubši komplet metrično colskega orodja, ki me vedno spremlja na daljših jadranjih.

kupil sem že veliko kompletov orodij ampak tegale mi je pa priporočal kolega profi mehanik in ti povem, da sem zelo zadovoljen s kvaliteto, ti ga močno priporočam. Tole pa pišem zato, ker bi osebno precej prišparal, če bi že na začetku kupil nekaj dobrega kot je to orodje. Dobiš razne komplete, kjer so metrična in colska orodja v enem kufru. Določeni ključi se pokrivajo.
LP
Nikola Tesla
Moj najljubši komplet metrično colskega orodja, ki me vedno spremlja na daljših jadranjih.

- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Nikola Tesla napisal/-a:Pozdravljen
LP
Nikola Tesla
Tole orodje je mislim da Sandvik-Bacho sigurno dobra izbira cena pa je verjetno temu primerna
Frajtonerca je prava stvar...
Komplet je sicer fina stvar, a vsaj polovico tega že imaš (ročke, podaljški, račne) ali pa ne rabiš.
Ko sem začel popravljati evinrude, sem šel v unior tovarniško trgovino in nakupil tisto, kar rabim, to je viličaste ključe in gedore po kosih, vse skupaj je bilo cca 50 eur.
Ko sem začel popravljati evinrude, sem šel v unior tovarniško trgovino in nakupil tisto, kar rabim, to je viličaste ključe in gedore po kosih, vse skupaj je bilo cca 50 eur.
motorni
Za evinrude sem kupil viličaste ključe:
1/4" x 9/32"
5/16" x 3/8"
1/2" x 9/16"
5/8" x 11/16"
3/4" x 13/16"
namesto 7/8" je dober tudi M22, namesto 7/16" pa M11, namesto 3/4" pa M19, namesto 5/16 pa M8.
Gedore pa serijo brez zgoraj omenjenih, skupaj 9 kom do 15/16", manjše ključe za 1/4 colski nastavek, večje pa za pol colski.
s tem sem prišel skozi pri menjavi impelerja, čiščenju izpušnih kanalov, kjer je bilo treba sneti motorni blok in menjati semeringe v peti.
1/4" x 9/32"
5/16" x 3/8"
1/2" x 9/16"
5/8" x 11/16"
3/4" x 13/16"
namesto 7/8" je dober tudi M22, namesto 7/16" pa M11, namesto 3/4" pa M19, namesto 5/16 pa M8.
Gedore pa serijo brez zgoraj omenjenih, skupaj 9 kom do 15/16", manjše ključe za 1/4 colski nastavek, večje pa za pol colski.
s tem sem prišel skozi pri menjavi impelerja, čiščenju izpušnih kanalov, kjer je bilo treba sneti motorni blok in menjati semeringe v peti.
motorni
Bo vse res, le tole z M mi je pa spet dvignilo pokrov!
Tole kar ti navajaš kot M, je zev ključa v milimetrih in zraven ne sme biti nobenega M!!! Ključ 19 je na vijaku M12, ne pa na vijaku M19, ki mimogrede niti ne obstaja...
Sem pa natančno to isto pisal že na koncu prve strani tele teme in tudi takrat mi je pokrovko dvignil motorni, hehehe.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 4fab6c0456
LP
Tole kar ti navajaš kot M, je zev ključa v milimetrih in zraven ne sme biti nobenega M!!! Ključ 19 je na vijaku M12, ne pa na vijaku M19, ki mimogrede niti ne obstaja...
Sem pa natančno to isto pisal že na koncu prve strani tele teme in tudi takrat mi je pokrovko dvignil motorni, hehehe.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 4fab6c0456
LP
Pri vijakih s šestkotno glavo ne smemo mešati premera navoja (npr M8, M10..) ter mere zeva ključa, ki paše na glavo le tega vijaka.
M6 = ključ 10 mm
M8 = ključ13 mm
M10 = ključ 17 mm
M12 = ključ 19 mm
Kar se pa orodja M TECH in Unior tiče, vsem članom foruma Morjeplovec le to lahko izdobavim 25% ceneje, kot je cena v trgovini. Samo prosim ne za en ključ, ali pa en nastavek…
l.p. Damjan
M6 = ključ 10 mm
M8 = ključ13 mm
M10 = ključ 17 mm
M12 = ključ 19 mm
Kar se pa orodja M TECH in Unior tiče, vsem članom foruma Morjeplovec le to lahko izdobavim 25% ceneje, kot je cena v trgovini. Samo prosim ne za en ključ, ali pa en nastavek…
l.p. Damjan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov