Impregnacija cerade
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Impregnacija cerade
Zanima me, če morda obstaja kakšno sredstvo za premaz cerade ali tende. Če cerada ni ravno nova začne vpijati vodo in potem je v čolnu mokro, pa še sušiti jo je treba stalno.
CUM GRANO SALIS
http://www.lovecnacene.si/cerade/products.html/5/query=cerade/sort=relevance/
http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=126520559212315&k=239&a=463&j=1
Jaz uporabljam to drugo, edina slabost je da ko dež čez leto spira tole imaš črne proge na čolnu, ampak se jih da očistiti. Dobiš ga v vsaki navtični trgovini.
lpg
http://www.lotos-marin.com/?uime=&sid=126520559212315&k=239&a=463&j=1
Jaz uporabljam to drugo, edina slabost je da ko dež čez leto spira tole imaš črne proge na čolnu, ampak se jih da očistiti. Dobiš ga v vsaki navtični trgovini.
lpg
Gregor, tale Starbrite je produkt, ki ni vreden nakupa! Sicer so ostali produkti od njih zelo vredu in jih z veseljem uporabljam, samo tale za tendo je pa totalni poden... Sem lani našprical, porabil za moj bimini 1,5 doze, lepo posušil po navodilih in bil strašansko srečen, da sedaj bo pa vredu. No čez 3 dni je bil dež in po 10 minutah mi je začelo na polno kapljati v čoln!!! Moj bimini ni podložen in je lahka izvedba, tako kot boki tende... Razočaran sem našprical sprej za čevlje iz Mass-a, ki pa drži vodo nekje do 10 ur, potem začne enako prepuščati...
LP
LP
www.power.si mislim da bi naredili cerado za čoln, so pa na koroškem koncu. 
Jaz vsako leto pred sezono s tem našpricam cerade in mi do sedaj niti kaplja ni šla skozi. Res pa je da ne vem kaj bi se zgodilo če nebi našprical. Čoln je star dobri dve leti (cerade čez vse leto gor) tako da so še dokaj nove, pa še zdijo se mi zelo kvalitetne (Nauti Satler). Mogoče letos poskusim brez špricanja.
lpg
lpg
Jest sem jih lansko leto ravno tako posprejal z starbrajtom, porabil 2 doze, pa sem imel vseeno polno vode v čolnu. Poleti pa so mi galebi čist posral cerade tako da sem jih opral in s tem tudi impregnacijo. Razmišljam da bi jih dal delat iz pvc platna ( platno za strehe baldahinov), saj lepo se operejo.
lp b
lp b
Poleti pa so mi galebi čist posral cerade tako da sem jih opral in s tem tudi impregnacijo.
Še enega poznam,
tudi meni je uspelo uničit cerado s pranjem in sedaj je taka mehka kot rjuha in ravno razmišljam ali naredit novo ali povoskat staro. Material ni drag če je 10 eur tekoči 1m x 2,7m. Ali pa ene 3 različne impregnatorje in na koncu ugotovič da so lari fari in že pol cene cerade.
Še enega poznam,
Živjo.
kakšen material naj kupim za cerado čolna in seveda, da bo dihal? Sedaj imam cerado, ki pa je dotrajana in mi je čoln zmeri poln vode ko pada dež. Kupil bi material in potem dal izdelati po isti ceradi, ki jo imam sedaj.
torej uprašanje kje nabavit material in kakšen? Neki ste omenjali induplati, je še kaj?
Hvala
kakšen material naj kupim za cerado čolna in seveda, da bo dihal? Sedaj imam cerado, ki pa je dotrajana in mi je čoln zmeri poln vode ko pada dež. Kupil bi material in potem dal izdelati po isti ceradi, ki jo imam sedaj.
torej uprašanje kje nabavit material in kakšen? Neki ste omenjali induplati, je še kaj?
Hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti