Popolnoma mi je jasno, da so DELCO zaradi iridiumove glave drage kot zlato. Seveda nisem prepričan, če so sorazmerno ceni res toliko boljše, kot NGK. Sploh, če računam, da čez poletje napravim cca 50-80 ur, da pri konzervaciji praktično uničiš svečke. Sedaj imam v motorju DELCO, ampak pri konzervaciji mi ni šinilo v glavo, da bi montiral kakšne stare svečke in bodo najverjetneje zlate svečke fuč. Če imaš čoln, moraš sicer računat na stroške, ampak, če je razlika dobrih 130E, pa stvar deluje brez škode za motor, potem že razmisliš.
Malce me je zmedlo Mercruiserjevo priporočilo, da naj bi bile v MPI motorjih iridijeve svečke (DELCO), NGK pa samo še v motorjih z uplinjačem. 5.0MPI imam sedaj eno leto, DELCO svečke so bile notri, saj je bil servis že napravljen, ko sem čoln kupil. Najprej sem seveda pomislil, da bi NGK svečke lahko, mogoče zaradi slabšega izgorevanja, škodile motorju ali povzročile nepravilno delovanje. Konec koncev, tudi, če med sezono še enkrat menjam svečke, je bistveno ceneje.
Če vas prav razumem, priporočate klasiko, NGK BPR6EFS