ZAŠČITA PROTI KRAJI GORIVA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana - Barbariga

ZAŠČITA PROTI KRAJI GORIVA

OdgovorNapisal/-a Fojki » Ne Apr 11, 2010 19:21

Morjeplovci pozdravljeni,

Mogoče malo čudno vprašanje ampak ,če se ne bi dogajalo ne bi vprašal.
Zanima me kako ste nekateri rešili krajo goriva na Hrvaškem Letos ,ko je ta recesija bo po moje še huje pri nas se je že lansko leto dogajalo ,da so nekateri ugotovili ,da jim manjka nekaj goriva tako si bil zmeraj v strahu kdaj se bo kak ribič ali pa kaka mladina ,ki rabi za mopede gorivo pripelje ponoči lepo do čolna in ti lepo iztanka par litrov.

Tole sem našel na netu kaj menite o tem kdo pozna.Ali pa če obstaja kaka druga varianta,ki jo poznate.

Slika

OdgovorNapisal/-a danny » Če Apr 15, 2010 22:50

Najbolj enostavno pokrov s ključavnico. Lani sem zadevo namavil v Lotos M. in jo vgradil. Sigurno to ni 100% zaščita, samo je bencinskih tankov brez zaklepanja toliko, da računam, da se bodo nepridipravi raje lotili teh...

LP, Dani
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Apr 16, 2010 10:05

danny napisal/-a:Najbolj enostavno pokrov s ključavnico. Lani sem zadevo namavil v Lotos M. in jo vgradil. Sigurno to ni 100% zaščita, samo je bencinskih tankov brez zaklepanja toliko, da računam, da se bodo nepridipravi raje lotili teh...

LP, Dani

Ojla danny

ma sem tudi jaz na hitro nekaj gledal te ključavnice ampak ,če se ne motim je klučavnica na voljo samo za ozke cevi in na ključavnici piše disel ok to sicer mene ne moti .Za bencinarja ,ki ima pa širšo cev nisem našel take ključavnice.
Je kdo našel tako za bencinarja ,ki ima mislim ,da je fi50 cev .
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Apr 16, 2010 10:18

Saj je še boljš če piše diesel na ključavnici gre vsaj tisti ki išče bencin stran.
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Apr 16, 2010 10:23

Kocka si predstavljaš ,da se moj Sine pelje z prjatli na pumpo pa vsak po dva pira v riti saj veš kaka je mladina sam djte na pokrovčku gor pa piše dizel jao pa smo tam ne Vem če bi prenesel čoln je le atijeva ljubica:cry: :cry:

jst bom admina vprašu ,če me v službo vzame sem več na forumu kot v svoji pisarni.
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Apr 16, 2010 10:58

Imam tak pokrovček s ključavnico na čolnu in na njem ne piše nič. Zelo eleganten, bleščeč, sem videl enakega v Lotus Marin.. Pa kljub temu goriva ne zaklepam več.

Lani na črpalki v Malem Lošinju gneča, kot vedno. Končno pridemo na vrsto, pokrovček bencina zaklenjen, ključ se obrača v prazno :? Pride črpalkar in nekaj možakarjev z grdim pogledom, so bili pripravljeni na akcijo. Kako točno smo potem odprli in natočili se ne spomnim. Se pa spomnim, da so bili možakarji složni v "prijaznem" nasvetu, da na Jadranu goriva ne zaklepa nihče in ni nobene potrebe, da to počnem ravno jaz :oops:

Pokrovček sem potem v miru pogledal. Odvil se je eden od vijakov, ki je držal ključavnico. Saj veste, gliser skače po valovih in pri tresenju kak vijak kdaj popusti. Večino vidnih vijakov preverim dokaj redno, ampak, da bi šel odpirat pokrovček od bencina....

Rezultat: zdaj imam pokrovček, ki blefira, da je zaklenjen ;-)

Aja, v rezervar mi je padla ena vzmet iz ključavnice. A je kaj narobe, če tam ostane?
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Pe Apr 16, 2010 12:07

francelj napisal/-a:Imam tak pokrovček s ključavnico na čolnu in na njem ne piše nič. Zelo eleganten, bleščeč, sem videl enakega v Lotus Marin.. Pa kljub temu goriva ne zaklepam več.

Lani na črpalki v Malem Lošinju gneča, kot vedno. Končno pridemo na vrsto, pokrovček bencina zaklenjen, ključ se obrača v prazno :? Pride črpalkar in nekaj možakarjev z grdim pogledom, so bili pripravljeni na akcijo. Kako točno smo potem odprli in natočili se ne spomnim. Se pa spomnim, da so bili možakarji složni v "prijaznem" nasvetu, da na Jadranu goriva ne zaklepa nihče in ni nobene potrebe, da to počnem ravno jaz :oops:

Pokrovček sem potem v miru pogledal. Odvil se je eden od vijakov, ki je držal ključavnico. Saj veste, gliser skače po valovih in pri tresenju kak vijak kdaj popusti. Večino vidnih vijakov preverim dokaj redno, ampak, da bi šel odpirat pokrovček od bencina....

Rezultat: zdaj imam pokrovček, ki blefira, da je zaklenjen ;-)

Aja, v rezervar mi je padla ena vzmet iz ključavnice. A je kaj narobe, če tam ostane?

francelj pozdravljen,
Ti čisto verjamem ,da je po eni strani fino imeti zaščito po drugi strani se spet zamisliš kakor pri tebi ,ko nisi mogel odviti.Čakaš cca 1 uro na vrsto pol pa pokrovček ne gre jao groza groza .Še dober ,da si cel domov prišel včasih so kar vroče glave ko čakaš na vrsto .Če bi se meni to zgodilo ja groza dobro ,da ste rešili.
Ps
za tisto vzmet po moje ni panike ,če imaš kak filter med tankom in motorjem ne vem kak motor imaš je pa dobro ,seveda ,da teh smeti nimaš v rezervarju .Jaz osebno bi sigurno to ven posesal ko bi bil tank čisto prazen ..
Lahko pa moliš ,da če ti bo kdo slučajno tank spraznu po cevi npr ,da še tisto vzmet potegne sabo. :lol: :lol:
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Pe Apr 16, 2010 20:33

Še tako zaklenjen rezervar pri izven krmnih motorjih ne pomaga dosti, na motorju stakneš dovod goriva, z pumpico napumpaš in že teče....
Jaz imam prenosne rezervarje in vedno odklopim gorivo, če pa bi imel vgradnega, pa bi uredil zaporo med rezervarjem in motorjem. Mislim, da so na ta način enkrat okradli Bolida.
mirno morje
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » So Apr 17, 2010 13:55

Ja, tisti feder bom poskušal enkrat poiskati. Rezervar je vgradni, velik kakih 200l, luknja pa samo tista za dovod goriva, oddušnik in tista, ki nastane na vrhu, ko odvijem senzor za nivo goriva. Po moje si bom moral sposoditi kak endoskop, da bom videl kaj je notri.

Možnosti za krajo goriva je res kar dosti. Ko sem lani sam hotel sprazniti svoj rezervar, mi na misel ni prišlo, da bi tiščal kako cevko v nalivno cev. Je predolga in preveč zavita. V resnici je veliko lažje stakniti cev iz filtra za bencin ali pred motorjem, in kot pravite, tam je itak že pumpica za začetek, potem pa samo teče v kantice. Kdorkoli, ki lahko dostopi na čoln, lahko tudi bencin ukrade. Vseh možnih lukenj enostavno ne morem zakleniti; pod v cockpitu tik nad rezervarjem, sedalo in naslon zadnjega sedeža ...

Čolni so pač manj varovani kot avtomobili. Navsezadnje ni nič nenavadnega, če se tujci sprehajajo preko palube na privezu 8)
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » So Apr 17, 2010 19:50

Roman1 res so me enkrat na ta način okradli in sicer v Karlobagu.Model je prišel do plovila enostavno staknil cev iz izvenkrmnega motorja,dvakrat, morda trikrat pritisnil na pumpico in že mi je iztočil kar nekaj goriva :evil:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Po Apr 19, 2010 17:04

Ojla fantje
ja pomoje če si v ACI marina tam ni problema z krajo je le bolj varovano problem so razni manjši zalivi ali manjši portiči tam pa kaj hitro ugotoviš pomankanje bencina.Prvo sicer misliš mad..a men pa motor dober pije bencin.Ok kmalu ugotoviš da je lahko drugace.

Jaz npr.. sem dal majhen prozoren košček gume med pokrovček .Ki takoj odpade ,če le malenkost zavrtiš pokrovček .Ponoči je neopazen in ko prideš na plovilo takoj veš ,če je kdo kaj šraufal oz pumpal.S to kontrolo pokrovčka ti je vsaj malo lažje kot pa ,da ne veš ali je šel 1 l ali 30 l na kako pasaro :cry: :lol:
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Apr 20, 2010 15:40

Hehe po moje je dobra rešitev da namontirate mišelovko na pokrovček za bencin - tisti ki bo vedel da je namontirana mišelovka bo že pazil, tisti ki pa ne pa.... :twisted: :twisted:
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Maunar
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Maunar » To Apr 20, 2010 22:11

Bencin zgine tudi iz čolna na suhem vezu v marini.
In to še pred recesijo - leta 2004. Cel tank :( .
Pa še toliko niso bili, da bi sneli cevko iz motorja, so raje rezali.
Medtem, ko so pretakali pa so še reflektor spet raje odrezali s čolna kot, da bi ga odklopili. Ne moreš, da verjameš. :shock:

Je pa res, da je že dolgo tega in da so zdaj vsi pošteni. :roll:
Uporabniški avatar
Fojki
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Fojki » Če Apr 22, 2010 21:45

Maunar napisal/-a:Bencin zgine tudi iz čolna na suhem vezu v marini.
In to še pred recesijo - leta 2004. Cel tank :( .
Pa še toliko niso bili, da bi sneli cevko iz motorja, so raje rezali.
Medtem, ko so pretakali pa so še reflektor spet raje odrezali s čolna kot, da bi ga odklopili. Ne moreš, da verjameš. :shock:

Je pa res, da je že dolgo tega in da so zdaj vsi pošteni. :roll:

Maunar ojla
Ja ,če je bilo tako kot praviš že pred recesijo pol bodo letos kar tanke trgali. :? :?
Jest bom lepo enega pitbula pod cerado dal pa da vidim ko če koga.ni druge :lol:

OdgovorNapisal/-a Maunar » Pe Apr 23, 2010 08:26

Sem takrat imel pitbulko pa ni nič pomagalo.
Verejtno bi jo res moral pod cerado skrit. :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov