Solas propelerji
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Solas propelerji
A ima kdo info kdo je zastopnik za Solas elise oz. če jih v Slo kdo prodaja. Na netu sem jih sicer zasledil (xx firma) ampak po 135eur (za moj motor) kom, v ZDA so pa po 66 usa, matr kot bi vsako posebej prinesli peš.
Admin če tole bolj paše v "opremo" pa tja premakni.
Admin če tole bolj paše v "opremo" pa tja premakni.
Malo sem pobrskal po netu in našel to trgovino. http://www.navtikasport.com/index.php?productID=1631
Pa prosim....ni to reklama, saj trgovine sploh ne poznam.
Primerjal sem ceno za mojega DF90 in pride 239€. (Je pa res, da ima 4 krilca). Cena me ni ravno prepričala, zato sem pri "mojem" prodajalcu (Suzuki) pravkar naročil originalnega za 184€.
Sicer pa na uradni strani Solas-a ni navedenega uradnega zastopnika za Slovenijo, tako, da se trgovine najverjetneje znajdejo po svoje.
Pa prosim....ni to reklama, saj trgovine sploh ne poznam.
Primerjal sem ceno za mojega DF90 in pride 239€. (Je pa res, da ima 4 krilca). Cena me ni ravno prepričala, zato sem pri "mojem" prodajalcu (Suzuki) pravkar naročil originalnega za 184€.
Sicer pa na uradni strani Solas-a ni navedenega uradnega zastopnika za Slovenijo, tako, da se trgovine najverjetneje znajdejo po svoje.
Malo brskam in iščem propeler za Suzuki DF90 pa sem zasledil tole.
Imam vprašanje,če mi lahko pomagate.
Trenutno imam nameščen propeler 3X14X17 na čolnu Merlin 530 in imam občutek,da je premajhen saj čoln čeprav je na njem 5 odraslih oseb poleti iz vode končna pa je dokaj nizka obrati pa pri polni hitrosti poletijo do 6000 obr. Razmisljam o nakupu propelerja 3X14X21 prosim za pomoč.
Hvala!
Imam vprašanje,če mi lahko pomagate.
Trenutno imam nameščen propeler 3X14X17 na čolnu Merlin 530 in imam občutek,da je premajhen saj čoln čeprav je na njem 5 odraslih oseb poleti iz vode končna pa je dokaj nizka obrati pa pri polni hitrosti poletijo do 6000 obr. Razmisljam o nakupu propelerja 3X14X21 prosim za pomoč.
Hvala!
To,da se obrati zavrtijo pri polnem plinu na 6000 sploh ni problem(je to kar dober rezultat),saj se ta motor lahko vrti do 6300 obratov. Kakšno pa imaš končno hitrost. Pa če boš že menjal,menjaj za eno številko večjega in sicer 19,saj se ti lahko zgodi,da se bo motor mantral,saj ne bo dosegel obratov nad 5600rpm,ki pa jih moraš doseči pri polnem plinu.
L.P.
L.P.
5 oseb na 5.3m gumi in čoln poleti iz vode...
Razmerje je 2.59:1, je res zelo visoko, če bi js na svojega dal 13 pitch bi bla res lepa štalca z obrati.
Fino bi bilo še hitrost po GPS podat.
Pa če maš kako sliko propelerja oz njegove lopatice - osvetljeno tako da se zelo dobro geometrija vidi.
Verjetno bo 21 res razmišlanje v pravo smer. Ali 19 kot je predhodnik napisal. Brez točne vrednosti hitrosti bomo v temo brcali.
Razmerje je 2.59:1, je res zelo visoko, če bi js na svojega dal 13 pitch bi bla res lepa štalca z obrati.
Fino bi bilo še hitrost po GPS podat.
Pa če maš kako sliko propelerja oz njegove lopatice - osvetljeno tako da se zelo dobro geometrija vidi.
Verjetno bo 21 res razmišlanje v pravo smer. Ali 19 kot je predhodnik napisal. Brez točne vrednosti hitrosti bomo v temo brcali.
Jaz mislim, da bi bil 21 prevelik, ker bi izgubil preveč obratov, okoli 600.
Tudi jaz mislim, da bi bil 19 pravi, čeprav, če se motor vrti do 6300 obr./min, ti pa dosežeš 6000 z obremenjenim... Koliko se ti zvrti, če si sam v čolnu, ali če sta dva ? A je to novi DF 90 (ima manjšo prostornino), ali stari, ki ima 1,95 litra ?
Tudi jaz mislim, da bi bil 19 pravi, čeprav, če se motor vrti do 6300 obr./min, ti pa dosežeš 6000 z obremenjenim... Koliko se ti zvrti, če si sam v čolnu, ali če sta dva ? A je to novi DF 90 (ima manjšo prostornino), ali stari, ki ima 1,95 litra ?
Težko se je pogovarjat na osnovi tega kar je zapisano.
- kako maso ima tvoj čoln brez goriva, skupaj z motorjem?
- koliko dosežeš po gpsu z obstoječim propelerjem ko je čoln poln in ko si sam na njem?
- kaki so najnižji dovoljeni vrtljaji polno orbemenjenega motorja?
- kako se obnaša ob minimalni hitrosti in ob potovalni hitrosti. drži hitrost, ali moraš neprestano spreminjat plin?
- hitro zakavitira v ostrem zavoju, ali lepo drži?
Obstoječ propeler je vsekako povsem napačen in nabava ustreznega zna precej izboljšati porabo.
- kako maso ima tvoj čoln brez goriva, skupaj z motorjem?
- koliko dosežeš po gpsu z obstoječim propelerjem ko je čoln poln in ko si sam na njem?
- kaki so najnižji dovoljeni vrtljaji polno orbemenjenega motorja?
- kako se obnaša ob minimalni hitrosti in ob potovalni hitrosti. drži hitrost, ali moraš neprestano spreminjat plin?
- hitro zakavitira v ostrem zavoju, ali lepo drži?
Obstoječ propeler je vsekako povsem napačen in nabava ustreznega zna precej izboljšati porabo.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti