Problem z motorjem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

alesslana

Problem z motorjem

OdgovorNapisal/-a alesslana » Sr Okt 17, 2007 13:42

Pozdravljeni,

Na izvenkrmnem motorju Honda 200 KM, 4taktnem se mi na prostem teku motor zaganja od cca. 800 do 1000 obr/min. Ko pa mu dam gas ter ga nato spustim na prosti tek pa včasih ugasne.
Zanima me kaj bi bilo lahko narobe.
LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Okt 17, 2007 22:41

Zanimivo. Imam avto seat alhambra, 2000ccm, 115 km, ki počne isto. Mehanik ga je kar nekaj časa imel na testerju in ugotovil, da je verjetno problem gas servo, to je en motorček, ki regulira količino zraka v prostem teku. No, celoten sklop sem odprl in preskusil posamezne sklope (motor, potenciometer), pa so OK. Zato nisem šel v zamenjavo, saj zadeva vseeno gre. Alesslana, ko boš kaj ugotovil, objavi tu.
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Okt 17, 2007 23:24

Lahko bi bilo precej reči, sklop, ki ga omenja motorni pa je tudi precej verjeten. Lahko je tudi kaj na računalniku, elektroniki za vžig, vbrizgu goriva. Teh če-jev je toliko, da mislim, da ni nihče od nas tukaj sposoben dati pametnega nasveta za tak sodoben motor. Predlagam, da dobiš pravega serviserja z izkušnjami, ki je podprt tudi z vsemi elektronskimi pomagali in testerji. Ta bo vedel zagotovo precej več, kot pa da mi modrujemo.

LP
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Okt 23, 2007 21:48

ena od možnosti je tudi fouš zrak dobro preglej vse cevi lahko je luknjica za šivanko pa bo narobe
flukturr
Štabni vodnik

Re: Problem z motorjem

OdgovorNapisal/-a flukturr » Po Jul 02, 2012 15:47

alesslana napisal/-a:Pozdravljeni,

Na izvenkrmnem motorju Honda 200 KM, 4taktnem se mi na prostem teku motor zaganja od cca. 800 do 1000 obr/min. Ko pa mu dam gas ter ga nato spustim na prosti tek pa včasih ugasne.
LP

Tudi meni na malo manjši Hondici (2,3 :lol: ) v večini primerov v prostem teku motorčke ugasne. Izjemoma pa ne.
Se da to kje naštelat sam ali bo treba na servis?

LPF
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Po Jul 02, 2012 19:37

flukturr napisal/-a:

LP

Tudi meni na malo manjši Hondici (2,3 :lol: ) v večini primerov v prostem teku motorčke ugasne. Izjemoma pa ne.

LPF

Pri tebi bi verjetno pomagalo čiščenje uplinjača in nastavitev prostega teka oziroma zmesi zraka in goriva z vijakom za zrak ter nastavitev števila vrtljajev v prostem teku. Preglej še, da ti kje ne vleče "falš" zrak.
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Po Jul 02, 2012 20:48

Piki napisal/-a:
flukturr napisal/-a:

LP

LPF

Pri tebi bi verjetno pomagalo čiščenje uplinjača in nastavitev prostega teka oziroma zmesi zraka in goriva z vijakom za zrak ter nastavitev števila vrtljajev v prostem teku. Preglej še, da ti kje ne vleče "falš" zrak.

Hmnja.

To naj bi bilo urejeno ob prevzemnem servisu.
Kot kaže ni bilo.

Bo treba zagnjaviti sedaj.

lpF
Trunkelj
Kapitan fregate
Kraj: Šentvid pri Strični-ankaran-krk-umag-zrče

OdgovorNapisal/-a Trunkelj » Če Jul 12, 2012 00:12

pri sesalnem kolektorju pošpricaj z wd40 oziroma z karburator clinerjem pa boš videl če kako se obaša motor takrat če je isto spucaj sesalnio loputo in vse ostalo z sprejem za čiščenje uplinjačev .....če bo isto pa motorček za štand gas ...pa srečno pri servisu

L.P
Damjan :D
silvo
Kapitan
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a silvo » Če Jul 12, 2012 14:56

Vsak motor kateri nima več vplinjača ima vgrajen senzor pretoka zraka. Ta senzor včasih odpoveduje zgolj zaradi umazanije katera se nabira na njem. Senzor je potrebno previdno očistit in zadeva deluje normalno naprej.
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Če Jul 12, 2012 20:18

silvo napisal/-a:Vsak motor kateri nima več vplinjača ima vgrajen senzor pretoka zraka. Ta senzor včasih odpoveduje zgolj zaradi umazanije katera se nabira na njem. Senzor je potrebno previdno očistit in zadeva deluje normalno naprej.

Ampak moj motorček je nov. Nima niti 10 ur, zdaj gre v teh dneh na prvi servis.
Moram samo pazii da mi tega čiščenja ne bodo zakasirali, saj bi morala biti zadeva pregledana pred predajo motorčka.

LPF
flukturr
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a flukturr » Po Jul 23, 2012 23:31

flukturr napisal/-a:
silvo napisal/-a:Vsak motor kateri nima več vplinjača ima vgrajen senzor pretoka zraka. Ta senzor včasih odpoveduje zgolj zaradi umazanije katera se nabira na njem. Senzor je potrebno previdno očistit in zadeva deluje normalno naprej.

Ampak moj motorček je nov. Nima niti 10 ur, zdaj gre v teh dneh na prvi servis.
Moram samo pazii da mi tega čiščenja ne bodo zakasirali, saj bi morala biti zadeva pregledana pred predajo motorčka.

LPF

No, motorček je poservisiran, štand gas naštelan.
Brez problema... Honda Čepin Vojnik.

lpF

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov