Giro kompas.... kakšno olje je v njem!
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Giro kompas.... kakšno olje je v njem!
Pozdrav.....
evo smo preživeli super podaljšane prvomajske praznike, le, da me je presenetil prazen kompas iz katerega je izteklo olje.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Kakšno olje je v njem in ali pomaga če samo zalijem luknjo na dnu kompasa?
evo smo preživeli super podaljšane prvomajske praznike, le, da me je presenetil prazen kompas iz katerega je izteklo olje.
Ima kdo kakšne izkušnje s tem? Kakšno olje je v njem in ali pomaga če samo zalijem luknjo na dnu kompasa?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Za popravilo kompasa doma, boš najlaže zamenjal tekočino z industrijskim alkoholom. Zamenjaj vso tekočino. Če samo dolivaš lahko tekočina postane motna, ker ne moreš zagotovo vedeti kaj so uporabili. Ob proizvodnji polnijo kompase potopljene v tekočino in tudi zatesnijo ga pod gladino.
Seveda se uporablja tudi špirit, kerozin, glikol itd Problem je v tem, da so te snovi preagresivne do barve, so vnetljive ali pa jih ne moreš kupiti v prosti prodaji.
POPRAVILO:
Nalepi z lepilnim trakom na gumi opno vrvico in potegni ven, da se poveča volumen. Napolni do kraja. Vstavi čep in novo tesnilo in ga privij. Ne do konca. Spusti vrvico in malo pritisni na opno, da malo tekočine pride ven. Privij čep do kraja.
Dinksi tista črna bučka od Raymarina ni giro kompas! To je kompas senzor uležajen v dveh oseh. Se ne vrti. Sestavljajo ga tri tuljave, pobudna, sin in cos.
LP
Seveda se uporablja tudi špirit, kerozin, glikol itd Problem je v tem, da so te snovi preagresivne do barve, so vnetljive ali pa jih ne moreš kupiti v prosti prodaji.
POPRAVILO:
Nalepi z lepilnim trakom na gumi opno vrvico in potegni ven, da se poveča volumen. Napolni do kraja. Vstavi čep in novo tesnilo in ga privij. Ne do konca. Spusti vrvico in malo pritisni na opno, da malo tekočine pride ven. Privij čep do kraja.
Dinksi tista črna bučka od Raymarina ni giro kompas! To je kompas senzor uležajen v dveh oseh. Se ne vrti. Sestavljajo ga tri tuljave, pobudna, sin in cos.
LP
Danes sem zlil ven tekočino iz kompasa, da sem razmastil in zalepil en spoj, ki je malo puščal. Pred leti smo uporabljali za umerjanje nivojskih sond podobno tekočino, kot je ta, rahlo mastna na otip, popolnoma brez vonja in neagresivna do plastičnih mas. Trgovsko ime je Shellsol D60, je pa ogljikovodik z 10 do 12 C atomi v verigi, brez aromatskih sestavin. Plamenišče ima višje od 60stC, kar pomeni, da ne tvori eksplozivne atmosfere, če se razlije. Podatki so tu:
http://openpdf.com/ebook/shellsol-pdf.html
ja, edina napaka za polnjenje enega kompasa pa je ta, da ga shell prodaja v 200l sodih.
Približek, ki sem ga našel doma v shrambi pa je parafinsko olje za živilsko uporabo, ki se sicer uporablja za tesnenje pokrova v kovinskem sodu za vino, le da je malo gostejši.
Jutri, ko bo lepilo suho, bom kompas dopolnil s tem, pa javim rezultat.
http://openpdf.com/ebook/shellsol-pdf.html
ja, edina napaka za polnjenje enega kompasa pa je ta, da ga shell prodaja v 200l sodih.
Približek, ki sem ga našel doma v shrambi pa je parafinsko olje za živilsko uporabo, ki se sicer uporablja za tesnenje pokrova v kovinskem sodu za vino, le da je malo gostejši.
Jutri, ko bo lepilo suho, bom kompas dopolnil s tem, pa javim rezultat.
motorni
Meni je na kompasu počila zadaj membrana.Zamenjal sem jo z gumo za tesnila in not natočil neko olje,ki je za to,da se nitke gume ..Lycra ne sprimejo na valju ,ko se plete blago.Kompas je ok že 2 leti,ko sem pa dal not alkohol, je razžrlo skalo ,ki je nalepljena in kaže stopinje.Olje se da dobit za pivo...HLADNO
LP Iztok
LP Iztok
Parafinsko olje sem dal v zmrzovalnik, pa se je precej zgostilo, a je še vedno prozorno. Zato sem v kompas nalil mešanico tistega prejšnjega in parafinskega olja. Izgleda da sedaj deluje. Aja, pa še to, na kompasu je pisalo, da ga ni možno dolivati, zato sem spodaj zvrtal luknjo v plastiko in vanjo vrezal navoj M4. Notri sem privil medeninast vijak z o-ringom. Vse skupaj sem potem razmastil z detergentom in vijak zalil z lepilom (uhu allplast), s katerim sem prej lepil obroč, ki drži membrano.
Kompas pa je bil prilepljen v ohišje z dvostransko lepilno folijo

Kompas pa je bil prilepljen v ohišje z dvostransko lepilno folijo

motorni
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
evo... moj model je takšen....
http://www.bootland.nl/images/D/d-1515.png
odstranil sem prozorno steklo in giro sistem, potem pa sta v drugi del dve luknjici, ki vodita v "nevidni" del kompasa, spodnji del sem poskusil vzeti narazen ampak nekako ne gre.
Kaj opna predstavlja neke vrste raztezno posodo v primeru raztezanja? Ali zakaj je spodaj opna?
http://www.bootland.nl/images/D/d-1515.png
odstranil sem prozorno steklo in giro sistem, potem pa sta v drugi del dve luknjici, ki vodita v "nevidni" del kompasa, spodnji del sem poskusil vzeti narazen ampak nekako ne gre.
Kaj opna predstavlja neke vrste raztezno posodo v primeru raztezanja? Ali zakaj je spodaj opna?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov