iskra na svečki
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
iskra na svečki
Pozdravljeni,
naj mi prosim kdo pove kako preverim ali je iskra na svečki ali ne. Pa ne mi rečt primi svečko pa potegni motor. ALi je dovolj da dam svečko v kapico in potegnem ali se mora svečka še česa dotikati?
Kaj pa z unim šraufencigerjem z lučko? (ispitivač)
LP, G
naj mi prosim kdo pove kako preverim ali je iskra na svečki ali ne. Pa ne mi rečt primi svečko pa potegni motor. ALi je dovolj da dam svečko v kapico in potegnem ali se mora svečka še česa dotikati?
Kaj pa z unim šraufencigerjem z lučko? (ispitivač)
LP, G
Navoj svečke se mora dotikati mase, to je nečesa kar je v stiku z glavo motorja, zato da se tokokrog zaključi. Če jo dobro tiščiš na maso, lahko za kovinski del svečke držiš tudi z roko. Če pa je stik z maso slab ali pa ga ni, se tokokrog zaključi čez tebe... Vsekakor je bolje, če vzameš kos žice in kovinski del (navoj) svečke privežeš na maso. lp
motorni
Se en nasvet, ce imas motor, ki ima na rocici za gas ali na samem motorju stikalo za na roko oz. ustavitev motorja v sili, ga ne pozabi namestiti, ker v nasprotnem primeru ne bo iskre. Tudi popravilo motorja zacni s kontrolo tega stikala, da se izognes dolgotrajnemu iskanju napake, ki te bo spet pripeljalo do istega stikala.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kakor sem jaz seznanjen T18 ima varovalko za padec v vodo. Mogoče, da je starejši letniki niso imeli, vendar tisti T18, ki sem jo gledal od blizu jo je imel...
Drugače pa te ne bo konec, tudi če te malo strese. Dobro pritisni svečko na nepobarvan del motorja in ne bo "rukanja", kot ti je svetoval že motorni.
LP
Drugače pa te ne bo konec, tudi če te malo strese. Dobro pritisni svečko na nepobarvan del motorja in ne bo "rukanja", kot ti je svetoval že motorni.
LP
Lahko je druga tuljava odslužila svoje. Lahko je tudi prekinjen kakšen kabel, ki vodi iz notranjosti motorja (magnetni vžig) do tuljave. Možnosti je več in težko bo kaj odkriti. Poskusi zamenjati tuljave, in če bo potem delovalo veš, da je tuljava. Če še vedno ne, potem je kabel ali notranja tuljava...
LP
LP
Oj . Sem vzel tisti del , ne vem kako se reče boschev, na katerem sta vžigalni tuljavi dol z bloka, da bi zamenjal spodnjo z zgornjo kot sje admin svetoval a je težava ker sta bela in rjava žička ki gre iz tuljave ulita in ni mogoče tuljave iztakniti ali pač pa ne znam. Če se da svetujte ali je edina opcija žičke prerezat, in zamenjano tuljavo nalotat gor? Ali se da z voltemetrom izmeriti če je tujlava ok, če da kako?
Hvala.
LP, G
ps če kdorkoli pozba odgovore je dobrodošlo
Hvala.
LP, G
ps če kdorkoli pozba odgovore je dobrodošlo
Nisem strokovnjak za T18, saj ga nisem nikoli posebej maral in ga tako tudi nisem servisiral. Ga pa poznam tako na daleč. Okrog žičk. če se jih da iztaknit res ne vem, vsekakor pa se more dat zamenjat tuljavi med seboj oziroma nekako prevezati žice.
Upam, da se bo oglasil kakšen lastnik T18, ki bo vedel bolj točno okrog kablov in ti tako pomagal...
LP
Upam, da se bo oglasil kakšen lastnik T18, ki bo vedel bolj točno okrog kablov in ti tako pomagal...
LP
Tuljave se da enostavno menjati med seboj, saj so kabli samo vtaknjeni, tisti, ki pa gre na svečko pa je privit v tuljavo. Edino odvit jih boš moral (tuljave), saj so kabli prekratki, da bi jih samo zamenjal.Problem je samo pri starejših motorjih , ki so imeli obe tuljavi v enem kosu, tam pa moraš celo zamenjat ali pa si jo kje sposodit, da jo sprobaš.
Evo takole je blo(če koga zanima).
Bil je autocamp pri meni (ful model hvala še enkrat) in sva dala njegovo boschevo zadevo s šupulami gor pa zamenjala termično stikalo in je bilo še vedno enako. Spodnja iskoro ma zgornja pa ne. Prav autocamp da je verjetno problem v magnetih ali pa špulami pod unim delom za zagon.
Po praznikih bom šel do braneta vir pa bomo vidli kaj bo.
LP
Bil je autocamp pri meni (ful model hvala še enkrat) in sva dala njegovo boschevo zadevo s šupulami gor pa zamenjala termično stikalo in je bilo še vedno enako. Spodnja iskoro ma zgornja pa ne. Prav autocamp da je verjetno problem v magnetih ali pa špulami pod unim delom za zagon.
Po praznikih bom šel do braneta vir pa bomo vidli kaj bo.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost