Poliranje močno zbledelega gelcota
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Poliranje močno zbledelega gelcota
Ima morda kdo izkušnje s čim- s katero pasto bi učinkovito spoliral močno zbledel gelcoat?
Kako in s čim bi potem gelcoat najučinkoviteje zaščitil, morda s kakšno pasto na osnovi nano tehnologije?
LP
Kako in s čim bi potem gelcoat najučinkoviteje zaščitil, morda s kakšno pasto na osnovi nano tehnologije?
LP
Če ti je dolgčas kupi SELVO
Ojla,
Jaz sem imel isti problem... sem probal vse živo... od različnih polir past, razredčila do kisline...pa ni bilo nevem kakšnega uspeha. Je bila pa tudi moja barka kar konkretno porumenela. Na koncu sem uzel v roke fini brusnio papir (1200), celo pobrusil, nato pa jo še spoliral... najprej z Jožkotovo polir pasto (ki se obnese super), nato pa sem celo barko še enkrat celo spoliral z fino polir pasto, ki je vsebovala tudi neko nano zaščito za gelcoat..... kakšni bodo pa rezultati čez eno leto bomo pa videli. Drugače sem pa kar zadovoljen z dobljenim učinkom. Je pa zanimivo, da vsega ne boš dobil ven tudi če jo zbrusiš.... Drugače pa ti preostane edino barvanje celega trupa..... kar pa je pomoje zadnja varijanta..
p.s. sam ne pretiravat z brušenjem ker ni zdravo
Lp Andrej
Jaz sem imel isti problem... sem probal vse živo... od različnih polir past, razredčila do kisline...pa ni bilo nevem kakšnega uspeha. Je bila pa tudi moja barka kar konkretno porumenela. Na koncu sem uzel v roke fini brusnio papir (1200), celo pobrusil, nato pa jo še spoliral... najprej z Jožkotovo polir pasto (ki se obnese super), nato pa sem celo barko še enkrat celo spoliral z fino polir pasto, ki je vsebovala tudi neko nano zaščito za gelcoat..... kakšni bodo pa rezultati čez eno leto bomo pa videli. Drugače sem pa kar zadovoljen z dobljenim učinkom. Je pa zanimivo, da vsega ne boš dobil ven tudi če jo zbrusiš.... Drugače pa ti preostane edino barvanje celega trupa..... kar pa je pomoje zadnja varijanta..
p.s. sam ne pretiravat z brušenjem ker ni zdravo
Lp Andrej
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Re: Poliranje močno zbledelega gelcota
jaz sem direktno iz Kardisa dobil eno odlično zadevo za stare gelcoate polirat moj čoln je po poliranju izgledal za 90% boljše kot prej
Corcos SUPERPAST per nautica
http://www.corcos.com
http://www.corcos.com/showPage.php?template=prodotti&masterPage=prodotti.html.it&id=375[/quote]
Po kakšni poti je možno kupiti to zadevo, morda veš koliko stane?
Ali je to samo ena vrsta paste - glede na grobost, ali jih je več postopnih?
Kako si poliral, ročno ali strojno?, je delo na roke težavno, ali pasta naredi kar mora?
LP Jack
Corcos SUPERPAST per nautica
http://www.corcos.com
http://www.corcos.com/showPage.php?template=prodotti&masterPage=prodotti.html.it&id=375[/quote]
Po kakšni poti je možno kupiti to zadevo, morda veš koliko stane?
Ali je to samo ena vrsta paste - glede na grobost, ali jih je več postopnih?
Kako si poliral, ročno ali strojno?, je delo na roke težavno, ali pasta naredi kar mora?
LP Jack
petjan napisal/-a:ko je enkrat gelcoat zbledel ga lahko spoliramo vendar se ne bo kaj dolgo obdržal
Ravno v tem je problem.
Meni je gelkot na novi barki držal 4-5let, nakar sem ga mukoma z raznimi pastami ( avtomobilska SONAX, za barke STAR BRITE , 3M ... ) spoliral do novega, kar pa je držalo samo eno leto, prej kot v letu dni je bil gelkot na barki še slabši kot pred poliranjem.
Očitno pasta naredi samo film čez obledel gelkot, tako da izgleda kot nov, ko pa polir pasta popusti- se izpere, se pod njo pokaže še vedno enak ali še slabši gelkot.
Če bi hotel gelkot spolirati tako, da bi odstranil uničen sloj, bi moral dobiti pasto, s katero bi odstranil uničen sloj gelkota.
Morda kdo ve s kakšnimi pastami polirajo gelcoat izdelovalci plovil, ko morajo naprimer polirati spoje itd. ?
Za to morajo imeti kar učinkovito zadevo.
Drug problem pa je bolj trajna zaščita. Danes se veliko dela na "NANO" tehnologiji, ne vem pa če obstaja kakšna zaščita za plovila?
Pri avtomobilskih pastah ima SONAX izdelano polir pasto z NANO tehnologijo (ta pasta mi na avtu drži več let) , pri pastah za plovila- gelkot pa tega še nisem zasledil.
LP Jack
evovii napisal/-a:Ojla,
p.s. sam ne pretiravat z brušenjem ker ni zdravo![]()
Lp Andrej
Res ni tako hudo, da bi moral barko barvat ali brusit, je pa gelkot zelo matiran, sploh po palubi, ki je bolj izpostavljena sončnim žarkom, še bolj pa na modri črti na palubi in bokih, ki še bolj vleče nase.
Morda veš kakšna je bila ta Jožkotova pasta?
Kakšno fino "NANO" posto si imel, kje si jo dobil kupi?
LP
Jack
Za čiščenje porumenelega ali zelo umazanega gelcoata sem uporabil to gobico. Pred čiščenjem sem jo namočil v vodo, dele, kjer je bila umazanija večja pa sem dodatno pošprical z Teom. Rezultati so bili več kot odlični, tudi delo je bilo neprimerno hitro opravljeno. Edina slaba stran te gobice, ki deluje na nano tehnologiji je, da je ne smeš uporabit na grobih površinah. V tem primeru jo zelo hitro pobere.
To pa je ta Flamil polir pasta

To pa je ta Flamil polir pasta
.
Te nano gobice so prvo prodrle preko Top shop-a. Sedaj je tega že malo morje. Ima jih občasno LIDL, HOFER, CLARUS na Kolarjevi LJ., itd. Razlik v kvaliteti skoraj ni opazit, temveč v ceni. Še najdražje jih prodaja tip, ki prodaja po sejmih.
Je pa definitivno veliko presenečenje za vsakega, ko jo uporabi prvič.
LP
.
Te nano gobice so prvo prodrle preko Top shop-a. Sedaj je tega že malo morje. Ima jih občasno LIDL, HOFER, CLARUS na Kolarjevi LJ., itd. Razlik v kvaliteti skoraj ni opazit, temveč v ceni. Še najdražje jih prodaja tip, ki prodaja po sejmih.
Je pa definitivno veliko presenečenje za vsakega, ko jo uporabi prvič.
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
- barba&capo
- Kontraadmiral
- Kontakt:
jack napisal/-a:Joško,
se morda spomiš, ali mi lahko poveš kje si to kupil?
Hvala.
LP
Jack
Ti lahko jaz odgovorim v njegovem imenu. V marini Izola ali pa v Jahtnem centru Izola (ladjedelnica Izola) je trgovina Neptun navtika. Tam jih prodajajo. Potrjujem iz osebnih izkušenj, da je gobica zelo uporabna in učinkovita.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov