Gorivo pod sedežem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Gorivo pod sedežem
Zaradi bolj popolne izkoriščenosti prostora bi imel 2 kanti z bencinom pod sedežem, v tem prostoru je še akumulator, in električna kalužna, prostor ima prezračevanlne reže akumulator pa je v plastični škatli.in glavno stikalo je tu.to je vse.
Ali imam lahko bencin pod ritjo, če da ali naj ugasnem kalužno ki je verjetno avt. ne vem ker sem čoln ravno kupil, je una mala rdeče modra.
mnenja prosim:)
Ali imam lahko bencin pod ritjo, če da ali naj ugasnem kalužno ki je verjetno avt. ne vem ker sem čoln ravno kupil, je una mala rdeče modra.
mnenja prosim:)
Cibro je pa kombinacija. Bencin pod zic, čik v usta in vidiš Piranski zaliv lahko tudi iz ptičje perspektive
Če imaš prave kante, kjer ne pronica niti kapljica ne bi smelo biti težav. Konec koncev ima avto bencin speljan tudi mimo nevarnih delov. Ampak dokler je diht, ni blema. Premisli, kam lahko kanta udari, se poškoduje...
Če imaš prave kante, kjer ne pronica niti kapljica ne bi smelo biti težav. Konec koncev ima avto bencin speljan tudi mimo nevarnih delov. Ampak dokler je diht, ni blema. Premisli, kam lahko kanta udari, se poškoduje...
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Večina gumenjakov ima vsaj rezervo v zadnji klopi, kjer je tudi nažalost vsa elektrika. Na vseh dosedanjih čolnih sem jaz imel tak. Na tem pa sem se zaradi prerazporeditve teže odločil, da bom akomulatorja in vsa stikala spravil naprej, na koncu pa sem itak rezervni rezervoar ven fliknil. Če je vse tako kot mora biti ne bo problemov, drugače pa je boljše da daš na klop ključavnico, da te ne bo preveč vrglo v luft.

Guma je guma, zaenkrat.
Cibro je no smoker.
Ja kante sta prave za gorivo nisem mislil rezerv ampak glavno gorivo tudi.
Kanti se nimata kje poškodovat, benz če ne gre v motor tudi ne teče iz njiju.
Do sedaj sem imel vedno pod zicem aku pa rezervar.
Samo ni bilo nič stikala pa pumpe. Kaj ona ne dela iskre nič?
Saj uno stikalo ko daš kontakt potem je to to naj ne bi sker delalo?
Janadino ta s ključavnico ni slaba:)
Ja kante sta prave za gorivo nisem mislil rezerv ampak glavno gorivo tudi.
Kanti se nimata kje poškodovat, benz če ne gre v motor tudi ne teče iz njiju.
Do sedaj sem imel vedno pod zicem aku pa rezervar.
Samo ni bilo nič stikala pa pumpe. Kaj ona ne dela iskre nič?
Saj uno stikalo ko daš kontakt potem je to to naj ne bi sker delalo?
Janadino ta s ključavnico ni slaba:)
lp
Jaz sem isto imel na gumenjaku rezervar in akumulator skupaj.Je pa po moje problem kalužna črpalka če je pravilno vezana je mimo glavnega stikala in je stalno pod tokom.Če imaš vezano direkt na akumolator ti odsvetujem imet tam gorivo.Ker kot so ti že napisali ima tank udušek in tam stalno malo hlapi.
Jaz sem isto imel na gumenjaku rezervar in akumulator skupaj.Je pa po moje problem kalužna črpalka če je pravilno vezana je mimo glavnega stikala in je stalno pod tokom.Če imaš vezano direkt na akumolator ti odsvetujem imet tam gorivo.Ker kot so ti že napisali ima tank udušek in tam stalno malo hlapi.
RANIERI 545 S
Ja kalužna je vezana tako da če izklopim glavno stikalo ne dela. se pravi da pomoje ni direkt na aku? ne vem pojma nimam o elektriki. Mislim znam lučke na prikolci zvezat pa stikalo/vtičnico v stanovanju pa nekaj razne drobnarije z računalniki in podobnimi 12v napravami ampak to je vse bolj copy paste varjanta:)ne vem zakaj nekaj tam mora bit vem samo da tam mora bit da dela.
No goriva na čolnu ne mislim prelivati ker ravno to je namen da sem inox rezervar fliknil ven in dal pod sedež 2 25 litrske kante da jih vzamem ven in grem na črpalko z njimi kjer domujem. Če mi zmanjka lahko prelivam na zadnjem delu ki je manjša palubica in tudi če kaj gre mimo bo itak izhlapelo.
Se pravi na kratko može samo gas aparat za vsak primer še dam v konzolo.Imam en tak 2 kilski kot nek sprej varjanta.
Aja pa do sedaj sem imel navado ko ustvim za več kot npr 15 min zaprem oddušek na rezervarju.Vedno.Pa še eno klemo sem dol dajal z akuja imel une na hitri priklop da ga kaj ne sprazne. No sedaj je placa tolk da imam lahko še rezervnega:)
No goriva na čolnu ne mislim prelivati ker ravno to je namen da sem inox rezervar fliknil ven in dal pod sedež 2 25 litrske kante da jih vzamem ven in grem na črpalko z njimi kjer domujem. Če mi zmanjka lahko prelivam na zadnjem delu ki je manjša palubica in tudi če kaj gre mimo bo itak izhlapelo.
Se pravi na kratko može samo gas aparat za vsak primer še dam v konzolo.Imam en tak 2 kilski kot nek sprej varjanta.
Aja pa do sedaj sem imel navado ko ustvim za več kot npr 15 min zaprem oddušek na rezervarju.Vedno.Pa še eno klemo sem dol dajal z akuja imel une na hitri priklop da ga kaj ne sprazne. No sedaj je placa tolk da imam lahko še rezervnega:)
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Če imate rezervoar in akumulator skupaj je potrebno temeljito preveriti kako so kontakti privijačeni na akumulator. Če ni dobrega stika lahko pride do iskrenja ob priklopu uporabnikov in ...
... Vsekakor pa priporočam naslednje:
- rezervoar na čim manjši višini (manj rukanja in s tem manj sproščanja hlapov)
- rezervoar stran od porabnikov elektrike in stikal
- rezervoar čimbolj zadaj
Če se pa karkoli zgodi: mini ročni gasilni aparat ne pomaga. Treba je uporabit sekiro ! Menda je sekira bila nekoč obvezna oprema.
- rezervoar na čim manjši višini (manj rukanja in s tem manj sproščanja hlapov)
- rezervoar stran od porabnikov elektrike in stikal
- rezervoar čimbolj zadaj
Če se pa karkoli zgodi: mini ročni gasilni aparat ne pomaga. Treba je uporabit sekiro ! Menda je sekira bila nekoč obvezna oprema.
BlueSky
- bluesky
- Viceadmiral
- Kontakt:
cibro napisal/-a:Aja pa do sedaj sem imel navado ko ustvim za več kot npr 15 min zaprem oddušek na rezervarju.Vedno.Pa še eno klemo sem dol dajal z akuja imel une na hitri priklop da ga kaj ne sprazne. No sedaj je placa tolk da imam lahko še rezervnega:)
Pazi: če se ti bo rezervoar preveč napihoval (ko zapreš oddušnik) zaradi sproščanja plinov ti lahko poči in se gorivo zlije. Jaz imam oddušnik vedno odprt.
BlueSky
- bluesky
- Viceadmiral
- Kontakt:
Odvisno od proizvajalca, kakovosti. Meni se je na začetku, ko sem oddušnik zapiral, ko sem imel čoln na prikolici, rezervoar napihnil kot balon- pa je čoln miroval. Svoje je oddelala temperatura... Po moje bi počil, če bi se ponovila zadeva nekaj 10x.
Če pa je čoln v vodi, potem sigurno ne miruje !
Če pa je čoln v vodi, potem sigurno ne miruje !
BlueSky
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov