Imam Yamaha F15 4 taktni motor, elektroštart, elektročok in komande Yamaha 703. Zanima me, ali ima morda kdo načrt električne vezave za omenjen motor in komande? Senzor za pritisk olja prižge le opozorilno lučko na motorju, ne prižge pa brenčača na komandah. Skratka zanima me na katero barvo žice je vezan brenčač na komandah in ali je krmiljen z maso ali napetostjo?
Žal so komande montirane na čolnu tako, da jih je zelo težko razdreti…
Skratka vesel bom, če ima kdo električno shemo komand Yamaha 703.
Vse skupaj sicer ne zgleda ne vem kako komplicirano, ampak načrt bi pa vseeno prišel prav. Na koncu mi sicer še vedno ostane razdiranje in ugotavljanje kam pelje kakšna žica…
Hvala za ideje!
Električna vezava komand Yamaha 703
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zadevo sem s Panterjevo pomočjo, ki mi je poslal sheme uspešno uredil. Zdaj mi ob vklopu, ko dam kontakt sicer piska piskač, kar mi je sicer v redu - podobno kot pri avtu, ko ob kontaktu prižge vse signalne lučke na armaturi. Če simuliram nizek pritisk, se prižge tako luč kot piskač, pri delujočem motorju pa je sicer oboje ugasnjeno.
Se en nasvet, ki ga morda ne veste: če delate poskuse s "kratkim stikom", je priporočljivo, da je na tej žici vgrajena varovalka. Sicer lahko dobite švasaparat.
Se en nasvet, ki ga morda ne veste: če delate poskuse s "kratkim stikom", je priporočljivo, da je na tej žici vgrajena varovalka. Sicer lahko dobite švasaparat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov