Odstranjevanje rjastih madežev
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Odstranjevanje rjastih madežev
Zanima me s čim se najlepše odstrani (če se da)rjaste madeže ki nastanejo zaradi "oksidacije "inox ograje.?
Jaz za čiščenje vodnega kamna in madeže rje z plastike(gelcota) uporabljam tekočino FERROTONE. Tekočino naneseš na plastiko, počakaš par minut in obrišeš z krpo. Rezultat je odličen, kajti plastika je kot bi čoln spoliral. Včasih sem uporabljal STAR BRITE, vendar je zame FERROTONE bojši. Ni agresiven do plastike(gelcota).
Jaz ga kupujem v Italiji v navtičnih trgovinah npr. Motomarine Trst, Nauticamping Gorizia. Cena enega litra je cca. 14 eur. Kolikor mi je znano, ga imajo tudi v trgovini KOPTEX, Nova Gorica. Mogoče se ga dobi tudi kje drugje, malo povprašaj, kjer prodajajo navtična čistila. Brez dvoma je eno boljših čistil za odstranjevanje vodnega kamna in trdovratnih umazanij. Zelo dobro in hitro odstranjuje vodni kamen in trdovratno umazanijo, ki se nabere ob boku plovila. Izdelovalec je frma EUROMECI.
Marchi....Čaki čaki, a ni gelcoat nekaj drugega kot wc školjka? Vi vsa ta agresivna čistila uporabljate na gelcoatu? Meni so to vedno odsvetovali.
gelcoat-u skoraj nič ne škoduje,bom rekel "skoraj" od zgoraj naštetih tekočin.Seveda če ni kakšnih razpok,ker ko je suh je kot bi bila keramika,oziroma je barva suha kot kamen.Pa še to jo je več kot 1mm,odvisno od plovila in koliko so šparali z barvo.
Glede čiščenja rjastih madežev pa se strinjam z Novincem,če pa ne gre,pa najprej fino polirpasto,če še ne gre mal golj grobo,če pa še ne,pa 1500 ali 2000 vodobrusni papir,nato pa poliranje do visikega sijaja.
Postane pa zadeva bolj zoprna,če so ti madeži na gelcoatu,oziroma tam kjer je hrapava pohodna površina..pol je pa treba mal "čarat"
Se mi pa tud od Kocke ideja dopade s flexarco
,samo pol ne bo samo drgnjenje s cunjo,...
lp
gelcoat-u skoraj nič ne škoduje,bom rekel "skoraj" od zgoraj naštetih tekočin.Seveda če ni kakšnih razpok,ker ko je suh je kot bi bila keramika,oziroma je barva suha kot kamen.Pa še to jo je več kot 1mm,odvisno od plovila in koliko so šparali z barvo.
Glede čiščenja rjastih madežev pa se strinjam z Novincem,če pa ne gre,pa najprej fino polirpasto,če še ne gre mal golj grobo,če pa še ne,pa 1500 ali 2000 vodobrusni papir,nato pa poliranje do visikega sijaja.
Postane pa zadeva bolj zoprna,če so ti madeži na gelcoatu,oziroma tam kjer je hrapava pohodna površina..pol je pa treba mal "čarat"
Se mi pa tud od Kocke ideja dopade s flexarco
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov