Premaz podvodnega dela-garancija 5 let
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
mali brodski
- Kapitan korvete
Premaz podvodnega dela-garancija 5 let
V osmih letih se je nabralo kar nekaj plasti antifaulinga. Toliko, da mi je začel pokati. Ker ga nisem želel vsega prebrusiti, sam ga najprej porašketljal, nato pa še zbrusil do lepe ravnine.
Ne vem pa, ali obstoja sredstvo, s katerim bi ga enostavno namazal in očistil.

Ne vem pa, ali obstoja sredstvo, s katerim bi ga enostavno namazal in očistil.
Pozdravljen, če imaš barko na suhem, ti priporočam, peskanje celotnega podvodnega dela potem pa vse od začetka spet gor, do lepega antifoulinga.
Tistega ki te je pa nat... mu pa pošlji račun za vse skup
Sicer pa, če ti je dal garancijo 5 let potem nimaš kaj razmišljat, naj popravi vse u nulo.
Lp Mitja
Tistega ki te je pa nat... mu pa pošlji račun za vse skup
Sicer pa, če ti je dal garancijo 5 let potem nimaš kaj razmišljat, naj popravi vse u nulo.
Lp Mitja
WTF?? Daš 2-3 roke epoksi primerja (Hempel light primer). Naneseš z valjčkom velur, ki se ne topi in razpada. Vse ostalo je sranje. Tudi brizga se ne, ker sloj ni dovolj debel potem.
Čez daš 2-3 roke antifoulinga pa je. Sej vse piše na barvi ki jo kupiš in ni nobena znanost. Sem naredil že kar nekaj bark, vedno drži, ni šans da se olupi. Zadnjič sem v marini videl eno ki sem jo barval 2003, ima še vedno isti epoksi primer gor, kot da je lani barvano.
Aja, za odstranitev pa peskanje ali pa olupiš dol z lupilcem barve.
Čez daš 2-3 roke antifoulinga pa je. Sej vse piše na barvi ki jo kupiš in ni nobena znanost. Sem naredil že kar nekaj bark, vedno drži, ni šans da se olupi. Zadnjič sem v marini videl eno ki sem jo barval 2003, ima še vedno isti epoksi primer gor, kot da je lani barvano.
Aja, za odstranitev pa peskanje ali pa olupiš dol z lupilcem barve.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Pred časom mi je zastopnik firme, ki proizvaja zalivne mase za elektroniko razložil, zakaj avtomobilska industrija ne uporablja prav nikjer silikonskih zalivnih mas in lepil. Celo stekla lepijo na karoserijo z lepilom na poliuretanski osnovi. Zaradi problemov z oprijemljivostjo barve, saj se silikoni prenašajo tudi v obliki hlapov po prezračevalnem sistemu. Tole zadnje se mi zdi sicer malo čudno, a drži pa, da na površine, kontaminirane s silikoni, nobena barva ne prime. Silikonska olja pa dobimo danes v vsakem spreju za armaturne plošče, v sredstvih za konzerviranje kovinskih delov in še kje. Torej pred brušenjem in barvanjem naj bo razmaščevanje in pranje.
motorni
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kot ti je Admin napisal, Colpoly je poliestrska smola, ki se res uporablja v navtiki. Zakaj pa ti je le-to nananšal pa tudi meni ni čisto jasno. Si mogoče kupil rabljen čoln, ki je bil poškodovan? So ti najprej popravljali gelcot? Da nisi ti vse pomešal?
več o tem
LP

več o tem
LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
...........................................................(J.H.)
-
mali brodski
- Kapitan korvete
Premaz podvodnega dela-garancija 5let
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta