Polnjenje dvojnega dna

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete
Kraj: Obala

Polnjenje dvojnega dna

OdgovorNapisal/-a rio » To Nov 16, 2010 12:52

Vem, da smo že razpravljali o teh zadevah pri obnovi elana in podobnih plovil pa vendar bi še enkrat vprašal za konkretno zadevo.

Imam zanimivo situacijo čoln ima na pohodnem delu krme vratca, kjer se dostopa do rezervarja in akumulatorjev. Tukaj se dostikrat pojavi voda (od dežja), ki pronica čez rob pokrova, ko so veliki nalivi. Za to sem rešil in preluknjal to "korito" v katerem se nahaja rezervar in akumulator in ta voda steče na krmo, kjer kalužna reši problem.

Zanimivo pa je, da sem preveril kako je kaj pod tem "koritom" in ugotovil, da je postavljeno cca 3 cm nad enim drugim podom. V tem predelu pa je tudi precej vode, ki pa mi ne pronica h kalužni ampak tam stoji.

Vprašanje je kaj predlagate, lahko nekako napolnem ta del neuporabnega prostora in tako rešim puščanje iz zgornje plasti (verjetno pušča pri vijakih od rezervaraja, akumulatorjev, ...).
Razmišljal sem o purpenu (ampak mislim, da ni prava rešitev, ker se napolne z vodo), kaj pa ta drugi purpen, ki je dvokomponenten in se ne napije vode, kje se da nabavit? je smiselno to napolniti?

Prosim za mnenja.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » To Nov 16, 2010 12:57

Bi bilo mogoče lažje zatesnit vijake, s katerimi imaš pritrjene akuje in rezervoar.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a rio » To Nov 16, 2010 14:32

Kot prvo bom zatesnil vijake vendar niso vsi dostopni, raje bi zadevo rešil 100%, če se da kako ta prostor napolnit, da mi ne pronica voda bi dosti boljše.
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » To Nov 16, 2010 17:15

živ !
2k peno dobiš v TKK Srpenica ali pa Plama Predgrad.
Meni so oboji poslali po pošti.
Veliko tega sem videl tudi na ebay. de.(dvokomponentna v spraju)
Uporabniški avatar
rio
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a rio » Sr Nov 17, 2010 08:04

Hvala bom vzel to peno, kaj pa glede uporabe si to tudi ti uporabil, kako se obnese? Res ne vpije vode?

Hvala
damjanr
Kapitan
Kraj: mb

OdgovorNapisal/-a damjanr » Sr Nov 17, 2010 14:22

Zdravo,

predlagam ti, da uporabiš 2k epoksidno peno Sikomin. Dobiš ji pri MPI Kranj. Pena ima zaprto celico, kar pomeni, da ne vpija vode, kar je pri tem bistvenega pomena. Če so prostori večji, jih zapolni s stirodurjem, vse pa zalij z to peno. Expandira na 4x začetni volumen. Dobi se v gostotah 170(priporočam) ali 250 kg/m3.
Uspešno popravilo,
l.p.d.
Če različni ljudje delajo isto, ni isto
iztok321
Praporščak
Kraj: CELJE

OdgovorNapisal/-a iztok321 » Če Nov 18, 2010 20:43

Pa jaz biser sem to naredil pred leti.Prekate v strojnici sem napolnil z dvokomponentno maso pa je nasljednje leto fajn smrdel.Toplo,tema pa vlaga pa par miljon neke plesni ali bakterij.Nikoli več.
ICI

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov