Obnova sedežev
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Obnova sedežev
Imam Elan 495 Sport in želim na novo tapicirati sedeže.
Potrebujem blago, gobo in tapicerja. Za informacije se zahvaljujem. Sem iz MB.
LP
Potrebujem blago, gobo in tapicerja. Za informacije se zahvaljujem. Sem iz MB.
LP
Re: Obnova sedežev
v trbovljah ..Tapetništvo Solina..ima tudi sam čoln,pa se ljubiteljsko ukvarja z navtiko..izredno kvaliteten,ni pa prav poceni.naredi tudi cerado po meri itd...sam mam dobre izkušnje z njim.
kontakt:Brane 041279530
kontakt:Brane 041279530
-
morski volk
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: ljubljana
obnova sedežev
V Ljubljani na Tržaški je tapetništvo Kermavner. Vse kar naredijo je vrhunsko, cena sicer ni nizka je pa primerna za opravljeno delo. Če želiš imeti na usnju izvezen kašen znak oziroma tekst pa je v Črnučah firma VEZCOM PLUS.
Oba delata dobro in sta resna glede rokov.
Oba delata dobro in sta resna glede rokov.
Tudi sam imam namen obnoviti sedeže na GT 402 in me zanima kakšna je cena po sedežu, če zamenja les, blago, peno. Imam občutek , da čim rečeš da je za čoln, vsak že vidi kako me bo nateg..
pri ceni , češ ta ima denar ima čoln. Blago če kupiš pri MERCIS dobiš za 14 EUR/tekoči m in to skaj za navtiko.(več barv) Moram pohvalit, so zelo prijazni.To je še sprejemljivo.
Pena 20 EUR/kos, 2mx1m, 3cm trda. vezane plošče so drage 30EUR/m2, potem pa še šivanje, tapiciranje. Tako da sem preračunal tudi če sam nabavljam material in dam nekomu naredit bo vsaj 250EUR plus umetniški vtis! Sprašujem če kdo pove ceno, ki jo je dejansko plačal za obnovo , ker zelo težko iz obrtnikov izvlečeš ceno pod črto!
Sem sklenil, da bom drugače kar sam čaral!
Pena 20 EUR/kos, 2mx1m, 3cm trda. vezane plošče so drage 30EUR/m2, potem pa še šivanje, tapiciranje. Tako da sem preračunal tudi če sam nabavljam material in dam nekomu naredit bo vsaj 250EUR plus umetniški vtis! Sprašujem če kdo pove ceno, ki jo je dejansko plačal za obnovo , ker zelo težko iz obrtnikov izvlečeš ceno pod črto!
Sem sklenil, da bom drugače kar sam čaral!
kocka napisal/-a:Jaz sem iz Ljubljane in sem iskal najbližje kar je mogoče, res pa je da sem iskal posebno trdo peno, da ne čutiš takoj dile pod ritjo. Izgleda kot da bi bila mleta in prešana, jo je problem dobit in ni poceni. Zanjo sem dal 2x1m 20 eur.
Nam lahko zaupaš, kje si jo kupil. Cena pa se mi ne zdi pretirana. Ta mehka pena , je sicer cenejša, je pa neuporabna,( kot sam praviš, čutiš vsako dilco, pod ritjo.) ker se hitro začne drobit ( okolje ).
LP
Tej peni se reče kosmit in je prešana in lepljena iz mlete pene. popoln izkoristek odpadne pene. Lahko se dobi pena trdote PU 110- zelo zelo trda(najtrša kar jih proizvajajo).
Glede debate o nakupu pene se mi ne da kaj dosti komentirat. če kdo potrebuje kakršno koli peno, me lahko kontaktira na tel. 041 290 890 matjaž.
Kar pa se tiče izjav glede nakupov in cen za umetno usnje za izdelavo ali popravilo sedežev imam pa sledeč komentar.
MERCIS ki je bil na Tržaški v ljubljani ni in nikoli ne bo imel umetnega usnja za navtiko.Imajo samo materiale za oblazinjeno pohištvo za notranje prostore(sobe v zgradbi).
Materiali za navtiko so posebni materiali, kateri zdržijo 20x večje obremenitve kot ''navadni'' materiali.
Če hočeš imeti dobro narejene sedeže za plovilo neglede na to ali je dolžine 3,5 ali pa 20 m, moraš uporabiti materiale namenjene navtiki. Prav tako moraš imeti poseben sukanec, katerega sol+sonce+vlaga ne uničita v 1-2letih. Nato pa še nerjaveče R.F. sponke.
Kakovostna umetna usnja za navtiko stanejo od 13-31 €+DDV.
Cena umetnega usnja katerega prodaja Mercis pa je krepko pod 10€+DDV
Tako lahko hitro izračunaš zakaj je cena za sedež za navtiko 2x višja od navadnega sedeža za xxx.
Kadar su uporabljeni pravi materiali ni nobene težave dajati garancije na izdelek 2ali 3leta, ker ti materiali izdržijo od 7-10let.navadni materiali pa komaj 2 leti.
Glede debate o nakupu pene se mi ne da kaj dosti komentirat. če kdo potrebuje kakršno koli peno, me lahko kontaktira na tel. 041 290 890 matjaž.
Kar pa se tiče izjav glede nakupov in cen za umetno usnje za izdelavo ali popravilo sedežev imam pa sledeč komentar.
MERCIS ki je bil na Tržaški v ljubljani ni in nikoli ne bo imel umetnega usnja za navtiko.Imajo samo materiale za oblazinjeno pohištvo za notranje prostore(sobe v zgradbi).
Materiali za navtiko so posebni materiali, kateri zdržijo 20x večje obremenitve kot ''navadni'' materiali.
Če hočeš imeti dobro narejene sedeže za plovilo neglede na to ali je dolžine 3,5 ali pa 20 m, moraš uporabiti materiale namenjene navtiki. Prav tako moraš imeti poseben sukanec, katerega sol+sonce+vlaga ne uničita v 1-2letih. Nato pa še nerjaveče R.F. sponke.
Kakovostna umetna usnja za navtiko stanejo od 13-31 €+DDV.
Cena umetnega usnja katerega prodaja Mercis pa je krepko pod 10€+DDV
Tako lahko hitro izračunaš zakaj je cena za sedež za navtiko 2x višja od navadnega sedeža za xxx.
Kadar su uporabljeni pravi materiali ni nobene težave dajati garancije na izdelek 2ali 3leta, ker ti materiali izdržijo od 7-10let.navadni materiali pa komaj 2 leti.
Če bo koga zanimalo imam na prodaj veliko materialov za navtiko za sedeže, za letne cerade, biminije, zimske cerade.
Izdelujem tudi sedeže in cerade,...
Imamo tudi na zalogi dosti različnih pen, katere po potrebi tudi režemo,
- imamo tudi mleto peno (majhni koščki 1cm2) za polnenje dekorativnih blazin,...
Materiale uvažam direktno iz Italije.
Zato ne nasedajte navadnim tapetnikom in prodajalcem, ker ti največkrat sami ne vedo kaj v resnici potrebujejo in prodajajo.
Materiali za navtiko imajo oznake, certifikate, teste, da so namenjeni za navtiko.
Več o nam na www.fambienti.com
Izdelujem tudi sedeže in cerade,...
Imamo tudi na zalogi dosti različnih pen, katere po potrebi tudi režemo,
- imamo tudi mleto peno (majhni koščki 1cm2) za polnenje dekorativnih blazin,...
Materiale uvažam direktno iz Italije.
Zato ne nasedajte navadnim tapetnikom in prodajalcem, ker ti največkrat sami ne vedo kaj v resnici potrebujejo in prodajajo.
Materiali za navtiko imajo oznake, certifikate, teste, da so namenjeni za navtiko.
Več o nam na www.fambienti.com
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost