ČIŠČENJE PLASTIKE
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
ČIŠČENJE PLASTIKE
Mojstri....
S čim ( s kakšnim čistilom) naj očistim madeže, ki so mi jih pustili modri bokobrani na belem trupu barke na plastiki na barki - od zunaj?
Hvala za nasvet.
Boštjan 9
S čim ( s kakšnim čistilom) naj očistim madeže, ki so mi jih pustili modri bokobrani na belem trupu barke na plastiki na barki - od zunaj?
Hvala za nasvet.
Boštjan 9
Na mojmu sem imel črne madeže od gume pa sem drgnu z vsemi možnimi čistili, pa nič ni šlo dol. Potem se probu strojno poliranje pa tud nič. Potem sem pa slučajno ko sem na roke poliru čoln z strabrite polirno pasto, mel bolj grobo bombažno krpa, bolj podrgnu po madežu in glejga vsi madeži so šli stran in to brez napora.
lp b
lp b
Pozdravljeni !
Na eni strani nam prodajajo "navtična" čistila, predvsem Star-brite, ki so full razredčena. Posebej, če vemo, da so to ameriška čistila. Bog ne daj, da bi zaradi prekoncentriranosti napravile škodo na gel-coatu ali teaku. Kakšne tožbe bi to bile.
Na drugi strani pa dobimo razno razne koncentrate s katerimi gre dol vse. Kdaj celo barva ali gel-coat. Enostavno zaradi nepoznavanja gremo z njimi na plastiko, v bistvu pa so izključno za rostfrei. Hipotetično.
Zato je treba biti pazljiv, še posebej če vemo, da o t.i. kemiji večina nimamo pojma.
Osebno se malo soočam profesionalno s čistili, zato sem pri italijanskemu proizvajalcu, kjer kupujemo "kemijo" za potrebe firme povprašal tudi o šamponu za barke. Poslali so mi cel kanister dvo-komponentnega koncentrata, ki ni agresiven na gel-coat. Tudi teak se je spucal v nulo. Med člani ga je sprobalo kar nekaj. Največ bo povedal CAR.
Čudežev seveda ne dela, je pa če že drugega ne, poceni.
Na eni strani nam prodajajo "navtična" čistila, predvsem Star-brite, ki so full razredčena. Posebej, če vemo, da so to ameriška čistila. Bog ne daj, da bi zaradi prekoncentriranosti napravile škodo na gel-coatu ali teaku. Kakšne tožbe bi to bile.
Na drugi strani pa dobimo razno razne koncentrate s katerimi gre dol vse. Kdaj celo barva ali gel-coat. Enostavno zaradi nepoznavanja gremo z njimi na plastiko, v bistvu pa so izključno za rostfrei. Hipotetično.
Zato je treba biti pazljiv, še posebej če vemo, da o t.i. kemiji večina nimamo pojma.
Osebno se malo soočam profesionalno s čistili, zato sem pri italijanskemu proizvajalcu, kjer kupujemo "kemijo" za potrebe firme povprašal tudi o šamponu za barke. Poslali so mi cel kanister dvo-komponentnega koncentrata, ki ni agresiven na gel-coat. Tudi teak se je spucal v nulo. Med člani ga je sprobalo kar nekaj. Največ bo povedal CAR.
Čudežev seveda ne dela, je pa če že drugega ne, poceni.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
madeži od bokobranov
Hvala, najprej bom probal s polirno pasto, nato z acetonom in nato še z ostalimi priporočenimi sredstvi...
Hvala.
b9
Hvala.
b9
ČIŠČENJE
A to pomeni da mi N.T. nastavlja past?
Ne bi si mislil, da tak mojster kot je N.T. svetuje napačno.????????
N.T. a je to past????
l.p. b9
Ne bi si mislil, da tak mojster kot je N.T. svetuje napačno.????????
N.T. a je to past????
l.p. b9
ACETON
N.T. no coment ?????????
b.9
b.9
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov