Montaža separatorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Montaža separatorja
Pozdravljeni
Imam maestrala 420 in me zanima kje je najboljše montirat separator.Najrajsi bi ga montiral pod sedež ampak imam tam ze akomulator ali je boljše če ga montiram za sedežom tako da bi bil veni (separator je z plastičnim dnom tako da lahko spustiš ven vodo).Zanima me tudi če ga montiram za pumpico ali pred pumpico.Najleše hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Imam maestrala 420 in me zanima kje je najboljše montirat separator.Najrajsi bi ga montiral pod sedež ampak imam tam ze akomulator ali je boljše če ga montiram za sedežom tako da bi bil veni (separator je z plastičnim dnom tako da lahko spustiš ven vodo).Zanima me tudi če ga montiram za pumpico ali pred pumpico.Najleše hvala za odgovore.
Lep pozdrav
Najboljše je, če je kje "pod streho", drugače bo hitro oksidiral. vsaj ta, ki ga imam jaz ni celi iz plastike, tista kovinska glava pa potem v soli hitro oksidira. V bistvu je vseeno kje je montiran, pred ali za pumpico. Vode pa verjetno ne bo tolko, da bi jo vsak dan ven spuščal.
Guma je guma, zaenkrat.
V kolikor ga boš imel montiranega zraven akumulatorja ti priporočam da poskrbiš za zračenje prostora da ne bi prišlo do kakšnega vžiga. Tako da s stališča varnosti je boljše da je zunaj.
Jaz ga imam namontiranega v istem prostoru kot akumulator, je oddaljen cca 8o cm imam narejena dva zračnika in akumulator je v svojem boxu.
Lp Klemen
Jaz ga imam namontiranega v istem prostoru kot akumulator, je oddaljen cca 8o cm imam narejena dva zračnika in akumulator je v svojem boxu.
Lp Klemen
Re: Montaža separatorja
danijel76 napisal/-a:Pozdravljeni
Lep pozdrav
Pozdravljen, tudi jaz sem v fazi montaže separatorja.
Zanima me kakšen separator si nabavil, jaz imam sicer dva tanka 55l in rezervni 25l in me zanima kakšni separator bi bil najboljši???
Imam pa ga namen montirati prav tako pod sedež in sicer vstran od akumulatorja kateri je v svoji škatli. Zračenja sicer ni, razen ko odpreš sedež
Jaz bom montiral separator za sedežem tako da bo zunaj.Separator je od firme Easterner C14573P (nekaj taksnega kot sem dal spodaj link).Imam sicer akomulator v skatli ampak je bol malo placa v sedezu tako da ga nebi mogel dat bolj vstran,pa zračenja tudi ni potem bi še mogel to naredit.Tako da bo lepo od zadaj pa še motlo nebo ničesar.Na separatorje se pa najbolj ne spoznam ker sem bolj novi v navtiki to so mi priporočali v trgovini.Imam pa yamaho 40 gor.Lp
http://www.sportsmansguide.com/net/cb/S ... medium=cse
http://www.sportsmansguide.com/net/cb/S ... medium=cse
Hvala Danijel.
Jaz imam sicer dovolj prostora pod sedežem, ampak malo sem skeptičen da ne pride do kašnega požara čeprav bi bil montiran dovolj vstran. Zračenje me malo skrbi in glede na to da gre za velike temperature. zračnikov ne bi rad delal oz. vrtal po zadnji steni. Preostane mi še zadnja zunanja stena pred motorjem? Ampak ko bi motor dvignil - trim- bi znal motit?
Kaj mislite bi bilo najboljše? Hvala in lp!
Jaz imam sicer dovolj prostora pod sedežem, ampak malo sem skeptičen da ne pride do kašnega požara čeprav bi bil montiran dovolj vstran. Zračenje me malo skrbi in glede na to da gre za velike temperature. zračnikov ne bi rad delal oz. vrtal po zadnji steni. Preostane mi še zadnja zunanja stena pred motorjem? Ampak ko bi motor dvignil - trim- bi znal motit?
Kaj mislite bi bilo najboljše? Hvala in lp!
Jaz ga bom montiral na zadnjo steno sedeza in je kar lepi prostor.Lahko si pogledas kako zgleda to na spodnjem linku.Poglej slike.Lp
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96774
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=96774
Pozdravljeni!
Končno mi je uspelo montirat separator. Montiral sem ga pod zadnji sedež.
Zanima me pa naslednje, na separatorju spodnji del - prozoren - kjer je tudi pumpica za spuščanje vode - je polni bencina.
Zanima me ali je to ok ali sem ga kje mimo pihnil?
Hvala za vaše odgovore!
Lp!
Končno mi je uspelo montirat separator. Montiral sem ga pod zadnji sedež.
Zanima me pa naslednje, na separatorju spodnji del - prozoren - kjer je tudi pumpica za spuščanje vode - je polni bencina.
Zanima me ali je to ok ali sem ga kje mimo pihnil?
Hvala za vaše odgovore!
Lp!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti