Antivegetativni premaz
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Antivegetativni premaz
Pozdravljeni
Zanima me če ima kdo izkušnje glede antifoulinga in sicer , ker se meni pri čolnu Rodman pojavlja problem da se lušči antifouling in sicer takoj pod krmo kjer so izpuhi . Barva se lušči predvsem okrog izpuhov ni mi pa jasno zakaj , mogoče zaradi toplote oz temperaturne razlike samo čudno ker je stalno v vodi .Zanima me če ima kdo podobne probleme in kako rešitev ...več rok barve ali kakšen drugi proizvajalec .
Hvala lepa vnaprej za odg.
LP
Zanima me če ima kdo izkušnje glede antifoulinga in sicer , ker se meni pri čolnu Rodman pojavlja problem da se lušči antifouling in sicer takoj pod krmo kjer so izpuhi . Barva se lušči predvsem okrog izpuhov ni mi pa jasno zakaj , mogoče zaradi toplote oz temperaturne razlike samo čudno ker je stalno v vodi .Zanima me če ima kdo podobne probleme in kako rešitev ...več rok barve ali kakšen drugi proizvajalec .
Hvala lepa vnaprej za odg.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Hmm, če se lušči, je precej verjetno, da tam površina ni bila dovolj sčiščena in razmaščena. To mi je edino logično... Zakaj? Ja možno, da je bilo okrog izpuhov kaj mastno ali pa je bil mogoče uporabljen kakšen silikon, ki se je znašel še na okolici izpuhov. Na tako silikonsko nečistočo pa ne prime nobena barva. Rešitev je samo, da na teh mestih še enkrat dobro obrusiš in ponovno namažeš.
LP
LP
antifouling
Hvala Admin za odg. , verjetno bo kar držalo kar si napisal .Bom temu posvetil večjo pozornost pa še kakšno roko več dal gor .
LP
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Pozdravljen
Hempel ima novi proizvod in sicer GLIDE CRUISE, ki je namenjen manjšim cruiserjem ali večjim gliserjem in sicer je stvari dodan teflon,ki poveča drsnost in zmanjšuje obrabo se pravi spiranje. Sam sem s tem premazal mojo Bavario sport in je super stvar. In še za obnovo naslednje leto je enostavno, saj ni potrebno nobenega brušenja samo sprati in eno roko gor, če bo sploh potrebno. Je pa mogoče malo problema z nakupom saj tega antifaulinga v naših trgovinah ni na policah, baje pa ga je možno naročiti. Jaz sem ga kupil v Hemplovi trgovini v Umagu, pa še prešvercal in dobil nazaj ivo(ddv). Sicer pa lahko povprašaš v tovarno Hempel v Umagu, kjer imajo svetovalno službo in ti bodo vse razložili in prijazno svetovali.(Phone: +385 52 741 777)
lpg
Hempel ima novi proizvod in sicer GLIDE CRUISE, ki je namenjen manjšim cruiserjem ali večjim gliserjem in sicer je stvari dodan teflon,ki poveča drsnost in zmanjšuje obrabo se pravi spiranje. Sam sem s tem premazal mojo Bavario sport in je super stvar. In še za obnovo naslednje leto je enostavno, saj ni potrebno nobenega brušenja samo sprati in eno roko gor, če bo sploh potrebno. Je pa mogoče malo problema z nakupom saj tega antifaulinga v naših trgovinah ni na policah, baje pa ga je možno naročiti. Jaz sem ga kupil v Hemplovi trgovini v Umagu, pa še prešvercal in dobil nazaj ivo(ddv). Sicer pa lahko povprašaš v tovarno Hempel v Umagu, kjer imajo svetovalno službo in ti bodo vse razložili in prijazno svetovali.(Phone: +385 52 741 777)
lpg
Spomladi sem prebarval gliser z Hard racing od Hempla. Moram reči, da sem z tem premazom zadovoljen. Rad bi pa poudaril, da so te antivegetativne barve strupene in zato je pri brušenju in barvanju potrebna osebna varovalna oprema. Navodila, ter način brušenja in barvanja si je mogoče prebrati na domačih straneh omenjene firme.
Nemo, imaš prav glede oči, da jih je potrebno zaščititi. Skozi sluznico oči lahko, oz. prehajajo snovi v telo. Vendar nikakor se ne smemo pozabiti zaščititi pri tem delu tudi s primerno masko, če je potrebno tudi z dihalnim aparatom. Osebna varovalna oprema zajema vso opremo in zaščito delavca, seveda za vsako vrsto dela posebej.
V marini sem opazil veliko ljudi, ki so barvali svoje, ali tuje čolničke/ladje, neprimerno zaščiteni.
Če povzamem, za brušenje in barvanje čolna z antivegetativno barvo je potrebno:
- Zaščitna obleka ( jo zavržemo, ali operemo samostojno - ne z ostalim perilom),
- zaščitni čevlji ali prevleka
- zaščitna očala
- dihalna maska ali dihalni aparat ( v prostoru ali slabo prezračenem okolju)
- zaščitne rokavice
VARNOST IN ZDRAVJE STA POGOJ ZA DOBRO OPRAVLJENO DELO!
V marini sem opazil veliko ljudi, ki so barvali svoje, ali tuje čolničke/ladje, neprimerno zaščiteni.
Če povzamem, za brušenje in barvanje čolna z antivegetativno barvo je potrebno:
- Zaščitna obleka ( jo zavržemo, ali operemo samostojno - ne z ostalim perilom),
- zaščitni čevlji ali prevleka
- zaščitna očala
- dihalna maska ali dihalni aparat ( v prostoru ali slabo prezračenem okolju)
- zaščitne rokavice
VARNOST IN ZDRAVJE STA POGOJ ZA DOBRO OPRAVLJENO DELO!
no tkole da si malo sposodim temo..Ker bom tole leto prvič barval antifouling..pri novem so naredili to v firmi kjer sem kupil čoln, me zanima koliko premaza(nabrž bom kupil hempel hard racing) bi potreboval za gliser 6,7 m..če ma kdo približno oceno..in koliko slojev je dovolj..ali je dovolj samo eden in ga vsako leto obnavljam..ali več pa je mir, ker tokrat mi je zdržal dve sezoni, vendar je bil proti koncu že zelo obraščen.
hvala za odgovore.
lp
hvala za odgovore.
lp
Veritas et Aequitas
-
Original-One
- Viceadmiral
Zdravo!
Si bom tole temo sposodil!
Letos se bom sam lotil antifoulinga, pa me zanima kater antifouling priporočate? Gre se za gliser 240 SS sea ray, hitrosti tam do 45mph. Pa še nekaj me zanima.. Barka je trenutno na "kolih" v marini in me zanima, kako nanesti antifouling na del barke, kjer sloni na kolih? Kako se lotite te zadeve?
hvala in lp
Si bom tole temo sposodil!
Letos se bom sam lotil antifoulinga, pa me zanima kater antifouling priporočate? Gre se za gliser 240 SS sea ray, hitrosti tam do 45mph. Pa še nekaj me zanima.. Barka je trenutno na "kolih" v marini in me zanima, kako nanesti antifouling na del barke, kjer sloni na kolih? Kako se lotite te zadeve?
hvala in lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov