Tesnila pri zamenjavi olja v peti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tesnila pri zamenjavi olja v peti
Imam eno vprašanje za "stare mačke" in sicer kakšna tesnila so pri vijakih za izpust in dolivanje olja v peti, na kontrolni odprtini ter pri odprtini za zračenje (Mercury 60 ELPTO 2003)? Jih morda imajo v Yucci na zalogi? Namreč, prejšnji lastnik mi je svetoval, da se pri vsakem menjavanju olja zamenjajo. Hvala za pomoč.
LP
LP
-
2009casper
- Desetnik
Baker in aluminij nikakor in nikoli ne gresta skupaj, v slani vodi, pa niti v sanjah ne, saj je le-ta odličen elektrolit. Pri kombinaciji teh dveh materialov namreč nastane galvanski člen, po domače pa bi lahko temu rekli kar baterija...
Skupaj gredo vedno kovine, ki imajo podobne elektrokemične potenciale... Baker in aluminij, pa sta zelo različna, eden je na pozitivnem, drugi pa močno na negativnem potencialu. Sicer sedaj ne vem točnih številk, vendar če se pravilno spomnim je bakrov EKP nekje okrog +0,35V, za aluminij pa je okrog -1,60V... Če koga bolj zanima, naj "pogoogla"...
Skupaj gredo vedno kovine, ki imajo podobne elektrokemične potenciale... Baker in aluminij, pa sta zelo različna, eden je na pozitivnem, drugi pa močno na negativnem potencialu. Sicer sedaj ne vem točnih številk, vendar če se pravilno spomnim je bakrov EKP nekje okrog +0,35V, za aluminij pa je okrog -1,60V... Če koga bolj zanima, naj "pogoogla"...
Olje v peti?
Ali se olje v peti menja vsako leto???
Hvala.
b9
Hvala.
b9
No, potem pa je na moji prejšnji yamahi verjetno vse skup vrag vzel, verjetno celo peto. Samo če se prav spomnim še vedno gre, me je nekaj časa nazaj klical lastnik, ki sem mu jo prodal. Kje mi vse ne kompliciramo.
Pa če v dveh tednih požre aliminjasto peto ali pa bakreno podložko potem pa..........
Boštjan, olje se naj bi zamenjalo zato, da se ugotovi, če slučajno pušča kje semering in imaš vodo v peti, drugače pa olje brez problema zdrži več.
Boštjan, olje se naj bi zamenjalo zato, da se ugotovi, če slučajno pušča kje semering in imaš vodo v peti, drugače pa olje brez problema zdrži več.
Guma je guma, zaenkrat.
Re: Olje v peti?
bostjan9 napisal/-a:Ali se olje v peti menja vsako leto???
Hvala.
b9
OBVEZNO vsako leto po končanju sezone, ker kot je že napisal janadino v primeru puščanja se čez zimo lahko naredi ogromna škoda!
LP
janadino napisal/-a:No, potem pa je na moji prejšnji yamahi verjetno vse skup vrag vzel, verjetno celo peto. Samo če se prav spomnim še vedno gre, me je nekaj časa nazaj klical lastnik, ki sem mu jo prodal. Kje mi vse ne kompliciramo.Pa če v dveh tednih požre aliminjasto peto ali pa bakreno podložko potem pa..........
Verjetno je tesnilo medeninasto, kajti bakrenega bi res zelo verjetno vzel vrag v morski vodi že po nekaj tednih...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 28 gostov