elan gt070

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tilenk
Naddesetnik

elan gt070

OdgovorNapisal/-a tilenk » Če Jul 07, 2011 15:30

lep pozdrav vsem skupaj! rabil bi malo pomoči. imam elana gt 070 ( kasneje bom tudi priložil fotografije), v lanskem letu smo tudi zamenjali motor tako da imamo yamaho 60 štiritaktno. rad bi vas malo povprašal kakšna imate kaj mnenja o tej elanovi lupini? čoln je letnik 1980, bil je že delno prenovljen, bolj sedeži in vsa oprema, sedaj pa je potrebno ga na novo prekitat, pobarvat, odpravit razne odrgnine, zamenjati vse vijake,... potreben je temeljite prenove, tudi na krmni steni sem opazil nova razpoke. sam sem v velikih dvomih, ali se mi bolj splača enostavno kupiti drug čoln ali pa se lotiti prenove. nekateri pravijo da so to odlični čolni z odličnimi plovnimi lastnosti, sam pa sem tudi si malo ogledoval fishermane in druge čolne. tako da bi mi vsak nasvet še kako prav prišel. rad bi vas tudi povprašal če poznate kakšnega dobrega strokovnjaka, ki bi mi malo posvetoval kako se vse skupaj lotiti in kaj je potrebno vse zamenjati.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Če Jul 07, 2011 20:38

Strokovnjakov tu na forumu je kar precej, sem prepričan, da ti bodo radi svetovali.

Slika pove več kot 1000 besed, zato čimprej nalepi slike čolna.
PAG
Višji štabni praporščak
Kraj: Ljubljana-PAG-PAG

OdgovorNapisal/-a PAG » Če Jul 07, 2011 21:46

Super coln
tilenk
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a tilenk » Po Jul 11, 2011 11:47

lp sedaj sem priložil razne fotografije čolna. vidne se razne razpoke in odrgnin ki so nastale z leti. seveda pa me najbolj zanimajo mnenja glede krmne stene, no iz slik se vidi nekaj razpok in pa udrnin, venar mislim da glede na starost čolna in pa da verjetno krmna stena ni bila nikoli zamenjana, bo potrebno zamenjati in vse skupaj dobro obnoviti. kakšna so vaša mnenja glede teh elanovih 070 čolnih??? malo sem si zopet ogledoval čolne vendar fishermani me nekako ne interesirajo, takšnih podobnih čolnov a novejših pa niti ni!

spodnji del čolna pa se prekital in prebarval že spomladi.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Uporabniški avatar
kanto
Kapitan

OdgovorNapisal/-a kanto » Po Jul 11, 2011 12:31

Glede na tisti dve nezatesnjeni luknji na predzadnji sliki, bi znal imet težave, če sta zavrtani do vezne plošče. Potrkaj malo po steni in poslušaj razlike v zvoku. Povsod mora zveneti enako, če ne... :roll:
Sam imam Elan 495GT F in sem z njim zelo zadovoljen, predvsem s kvaliteto materiala in funkcionalnostjo čolna. Verjetno enako velja tudi za tvoj model. Je pa po 30 letih, logično stvar treba tudi malo obnoviti. Ali se splača ali ne, pa je odvisno od tvoje volje in tvojih mehanskih sposobnosti. :wink:
tilenk
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a tilenk » Po Jul 11, 2011 13:38

jst bi ta čoln z veseljem obnovil, ker se zelo praktičen in se lotim prav vsake stvari, ravno tako bi se čolna in vem da bi bil končni produkt odličen. vendar sem v dvomih ali se mi sploh splača vložiti toliko dela in denarja, saj veliko mlajši čolni niso veliko dražji. slišal sem že da so tej starejši elanovi čolni odlični v vseh pogledih, tako da bi rad od kakšnega ki se spozna dobil potrdilo da so to odlični čolni, z odličnimi plovnimi lastnosti ter ali so boljši od mlajših čolnov??? to me najbolj zanima
PAG
Višji štabni praporščak
Kraj: Ljubljana-PAG-PAG

OdgovorNapisal/-a PAG » Po Jul 11, 2011 17:53

V soboto sem bil na brodu pri cloveku ki obnjavlja tak coln zgledu zelo bogi pa so ga rihtat zacel

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost