pregrevanje motorja mercruiser 4.3 lx
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
pregrevanje motorja mercruiser 4.3 lx
Motor mercruiser 4.3 lx letnik 1995 se mi je začel pregrevati pri cca 3500 obratih.
Prižge se opozorilni alarm. Kazalec za temperaturo se dvigne krepko čez
80 stopinj.Ko pa zmanjšam obrate temperatura v hipu pade na normalo.
Motor deluje normalno.
Pregledano in zamenjano,vendar problem ostaja.
Izpušni kolektorji so stari leto dni.
Lopute v redu,niso padle v izpuh.
Zamenjana obtočna črpalka pred letom dni.
Nov termostat.
Nov impeler.
Cev iz impelerja do motorja stara leto dni.
Svečke vse iste barve.
Kaj bi bilo še vzrok pregrevanja?
LP
Prižge se opozorilni alarm. Kazalec za temperaturo se dvigne krepko čez
80 stopinj.Ko pa zmanjšam obrate temperatura v hipu pade na normalo.
Motor deluje normalno.
Pregledano in zamenjano,vendar problem ostaja.
Izpušni kolektorji so stari leto dni.
Lopute v redu,niso padle v izpuh.
Zamenjana obtočna črpalka pred letom dni.
Nov termostat.
Nov impeler.
Cev iz impelerja do motorja stara leto dni.
Svečke vse iste barve.
Kaj bi bilo še vzrok pregrevanja?
LP
Se je že kar nekajkrat zgodilo, da je bil nov termostat zanič... Treba ga je vzeti ven in ga SKUHATI! Ja, točno to... Daš ga v vodo in na šporhet z njim! Potem spremljaj temperaturo vode in glej kaj se z njim dogaja... Ali se odpira ali ne...
Drugače pa mi na pamet pade še:
- zamašeni dovodni del... fajn bi blo zamenjati cev od impeler črpalke do termostata z prozorno, da vidiš kaj se dogaja z vodo... So prisotni mehurčki? Malo pobrskaj po forumu, smo že debatirali
- če si kdaj pobasal mivko ali mulj, se je lahko "zapekla" v vodnih kanalih po bloku... rešitev je čiščenje, ki pa ne bo ravno lahek zalogaj
- zanič senzor za temperaturo vode? To lahko enostavno preveriš z IR laserskim termometrom...
LP
SS
Drugače pa mi na pamet pade še:
- zamašeni dovodni del... fajn bi blo zamenjati cev od impeler črpalke do termostata z prozorno, da vidiš kaj se dogaja z vodo... So prisotni mehurčki? Malo pobrskaj po forumu, smo že debatirali
- če si kdaj pobasal mivko ali mulj, se je lahko "zapekla" v vodnih kanalih po bloku... rešitev je čiščenje, ki pa ne bo ravno lahek zalogaj
- zanič senzor za temperaturo vode? To lahko enostavno preveriš z IR laserskim termometrom...
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Re: pregrevanje motorja mercruiser 4.3 lx
lp
sam imam podoben primer.
Ko je motor na nizkih obratih je temperatura rahlo nad 50 celzija, ko začnem glisirati cca. 3000 rpm se temperatura naglo dviguje(skoraj 80 stopinj), nato ko spustim obrate se temperatura spet naglo spušča.
Zadnjič ko sem šel ven je bila močna oseka, in sem malo nasedel. Čoln imam v kanalu kjer je mulj, tako da sumim da mi ga je potegnilo v peto.
Kako bi to najpreprosteje ščistil oz preveril če je to to ?
sam imam podoben primer.
Ko je motor na nizkih obratih je temperatura rahlo nad 50 celzija, ko začnem glisirati cca. 3000 rpm se temperatura naglo dviguje(skoraj 80 stopinj), nato ko spustim obrate se temperatura spet naglo spušča.
Zadnjič ko sem šel ven je bila močna oseka, in sem malo nasedel. Čoln imam v kanalu kjer je mulj, tako da sumim da mi ga je potegnilo v peto.
Kako bi to najpreprosteje ščistil oz preveril če je to to ?
Glede čiščenja kontaktiraj Texa. Morda ti lahko pomaga.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Meni se je na motorji 3.0 isto dogajalo. Peta je bila obrasla z algami in ˝denti di cane˝- Thoracica, žal ne poznam slovensko ime. Ko sem s puromatom spral peto je bilo vse normalno. Zgleda, da mi pri visokih obratih ni povleklo dovoj vode.
Remu napisal/-a:Meni se je na motorji 3.0 isto dogajalo. Peta je bila obrasla z algami in ˝denti di cane˝- Thoracica, žal ne poznam slovensko ime. Ko sem s puromatom spral peto je bilo vse normalno. Zgleda, da mi pri visokih obratih ni povleklo dovoj vode.
Zdaj te bodo nahrulili ker ne znas slovensko
Ma prav ti denti di cane....tudi meni ne pade na pamet kako se pove v slovenscini...po mojem to povejo “školjke”
A je mogoče to https://www.google.si/search?rlz=1C1___ ... 36&bih=772 , ker Thoracica naj bi bila Vitičnjak.
lp.
lp.
sova napisal/-a:A je mogoče to https://www.google.si/search?rlz=1C1___ ... 36&bih=772 , ker Thoracica naj bi bila Vitičnjak.
lp.
To je to.
Sicer imam dolenjske korenine ampak to naj bi bil nek"pasji zob. So pa to majhni prilepki, ki gredo radi tudi na trup. 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta