Tomos TX 4,5s

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

Tomos TX 4,5s

OdgovorNapisal/-a glens » Pe Dec 16, 2011 22:53

Pozdrav!

Rano sem dobil enega tomosa 4,5, pa ga moram malo porihtat.

Najprej me bega to, da je motor po konstrukciji enak tistemu 4.8 (ima prestavo naprej nevtral in nazaj), vendar na ploščici piše 4,5. Ali so kasneje delali tudi 4,5 z nogo od 4,8?

Druga stvar pa je, da rabim naslednje dele : semering na propelerju, ležaj na osi propelerja, tisto šalčko v kateri sta semering in ležaj, gas zajlo, anodo in za konec še stikalo, kjer se ugasne motor (tisto na ročki). Vse to bi rad nabavil, vendar kje?

Noga je pa takšna:
Slika

Alo tomos strokovnjaki, da vas vidim :D
matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Pe Dec 16, 2011 23:52

nahtigal v kranju ali pa v rijeki, jaz sem dobil vse v kranju poslali po pošti naslednji dan
lp
Uporabniški avatar
123dejan
Admiral
Kraj: Gotof-burg!

OdgovorNapisal/-a 123dejan » So Dec 17, 2011 09:34

Semeringi, O-ringi, ležaji....

http://www.tinex.si/
ali
http://www.tesnila-altes.si/
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » So Dec 17, 2011 10:05

So ti že povedali kje, drugače pa so bili zadnji TX 4.5 popolnoma identični TX 4.8, samo mašina je bila še naprej T 4, se pravi 60 ccm in 3 KM na propelerju, T 4.8 pa ima 80 ccm in 3.4 KM. Če hočeš ti lahko na mejl pošljem original navodila za TX modele, sicer v angleščini, ampak verjetno to ni problem. Če želiš mi daj mejl na ZS.
Uporabniški avatar
glens
Admiral
Kraj: ACI Ičići

OdgovorNapisal/-a glens » So Dec 17, 2011 13:34

Aha, hvala za informacije, bom povprašal, če še imajo te dele, ki jih rabim.

LP
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

Re: Tomos TX 4,5s

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Če Nov 04, 2021 10:40

Pozdravljeni!

Nabavil sem tomos tx4, zadnji model tomos 4 z menjalnikom ter vgradnim rezervaorjem-kateri je sicer eliminiran ker je puščal...nisem ga še preizkusil na morju..vglavnem problem je da je skozi v "brzini" in ne gre v ler...ročica menjalnika se sicer premika in ko jo premikaš naredi "škljoc"....zdaj pa tudi vprašanje ali ima ta model tudi rikverc??..namreč za 4,8 ter 4,5(zadnji modeli) vem da so imeli tudi rikverc..za tole mojo tomos tx4 pa nebi vedel kajti kot omenjeno dela samo za naprej in ob premikanju ročice je vedno v brzini oz. poziciji za naprej...zdaj me zanima kaj je lahko problem oz. koliko dela je za to popravit, kaj vse treba razdret?...je namreč nerodno da dela samo za naprej za manevriranje kot stare tomos 4, ko si ga vžgal je silil takoj naprej in ga nisi mogel "kot človek" vžgat da bi delal malo na mestu preden greš na plovbo..hvala vnaprej za odgovor
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

Re: Tomos TX 4,5s

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Pe Nov 05, 2021 15:45

Vglavnem gre se za model TOMOS TX 4RNL, ima samo ler ter brzino za naprej...me pa še vedno zanima kaj se lahko sfuka da dela samo za naprej, sepravi ne gre v ler..hvala vnaprej za kakršnokoli pomoč
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov