Odstranil sem stara okna. Pokital sem še ostale luknjice po čolnu, odmontiral vse kar se da (ograjo, bitve,...) nato pa sem se lotil brušenja zgornjega dela čolna. Pri brušenju in barvanju mi je pomagal kolega, saj je bilo dela res ogromno, pa še bolj izkušen je pri barvanju saj ima avtodelavnico. No zgornji del sva lepo pobarvala (dva nanosa šprickita, nato 2x barva). No pobarvala sva pravi čas saj je naslednji teden že prišel g. Pušnik ki mi je namestil novo ogrodje iz inoxa za zimski bimini in pa vzel mere za šiviljo ki ga je sešila. Moram priznat da sem z njegovim izdelkom res zadovoljen. Res, da je trajalo dalj časa kot je rekel na začetku, vendar na koncu je bilo vse tipi top in lepo napeto in nikjer nič zamakalo.
Okna je bilo potrebno zamenjati - pleksi mi je razrezal g. Pečenko, pri njem sem dobil tudi 3m obojestranski lepilni trak primeren za lepljenje oken na čoln. Povedal mi je še, da lahko zaščitim okno s krep papirjem, le 3 cm roba pustim nezaščitenega. Nato malo pobrusim - zmatiram in lahko pobarvam z akrilno barvo. Rezultat je lep rob. Zvrtal sem nove luknje za okna, saj je na novih oknih manj šraufov. Razložili so mi da morajo biti luknje na čolnu večje kot pa luknje na oknih zaradi različnega raztezanja poliestra in pleksija. Ta 3m trak je res močan. Pri enem oknu, ki sem ga malo postrani nalimal gor je tako močno prijel, da ko sem hotel popraviti sem potegnil dol še malo barve. Škoda pa tolk ur sva brusla... No nato sem to še zasilikoniral s kentom. Ja pozabl sem napisat, da mi je kolega nalimal na pleksi še neko folijo, ki odbija toploto, tako da ni tako vroče v kabinici. To folijo imam tudi doma na strešnem oknu in je res super.
Bimini je končan. Lotim se spodnjega dela čolna - priprava na barvanje. Vse je že prebrušeno, kolega pa nikakor ne dobim več. Zgleda je bilo pri prvem barvanju preveč. Na srečo je pustil vso opremo, pištole in orodje pri meni, tako da sem šprickit nanesel sam, vendar z wagner električno pištolo, ker tiste njegove kompresorske ne znam uporabljat. Niti njegovga ogromenga kompresorja zalaufat. No šprickit je šel lepo gor. Barva pa slabše. Ta pištola ni za to barvo. Najprej sem probal na krmi pa mi ni bil všeč rezultat. Prav tako ni dobro pokrila barva, tako da sem potem moral pobarvat z valjčkom. Ampak tudi ni slab rezultat. En dal slabe volje ampak se hitr navadš.
Eno celo nedeljo je nato porabil električar da mi je napeljal komplet novo elektriko: 2akumulatorja, varovalke, hladilnik, luči, radio, zvočniki, gps,... V ponedeljek sem ga peljal na yucca boats da so mi vgradili motor. Čez en teden je bil gotov. Doma smo mu namestili še 70 litrški tank za bencin, filter goriva, nato pa še na hitro pobarval z primerjem in AF, nato pa hitro v Izolo, kajti dopust se je začel že nekaj dni nazaj.
zdej je pa taka