Menjava motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Menjava motorja
Pozdravljeni,kolega ima Crowline 250 CR letnik 93 ali 94 ne vem tocno,vendar je brez motorja.Dobil je nov motor Volvo penta 5.7-taksen naj bi bil original motor montiran notri.zdaj pa me zanima ko das not nov motor ga je treba centrirati glede na krmno steno?in ce ga je treba kako se to naredi?ali je se kaksna stvar na katero je treba bit pozoren ko menjavas motor na tasni barki?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
veteran napisal/-a:vse to ve mehanik, kateri bo motor montiral!Pusti amaterstvo za kaj drugega.
Veteran, imaš in nimaš prav.
Imaš prav
- - če kdo brez izkušenj začne z nameščanjem takega motorja, ga bo najverjetneje polomil, in taka polomija utegne biti tako draga kot nevarna (recimo nevarnost požara).
- - ni nujno, da je dovolj, da to ve 'mehanik, ki bo motor montiral'. Če naleti na šalabajzarja, je presneto prav, da ima predstavo, kaj bi moral ta narediti, da bo OK, in tudi če ne, če je mehanik dober je prav, da ima naročnik o opravilu tako predstavo, da bo vedel, kaj plačuje in da je plačilo vredno dobro opravljene storitve.
Torej - smotrno je napisati, kaj vse treba imeti v mislih, na kaj paziti in kje pridejo prav izkušnje, ki jih jovwo najbrž še nima, tako da bo lažje znal najti dobrega mehanika in mu ptem pri delu gledal čez ramo, tako da bo - če ga to zanima - morda lahko s časom postal tudi eden od profesionalcev za to, ne pa da ga kar zatremo.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Pri menjavi motorja je fajn prekontrolirat oz. znivelirat tudi nastavitev zadnjih in sprednjih nosilcev... Jaz imam še eno ime za "alignment bar": centeraksa
brez nje ne moreš res nič napravit okrog centriranja, lahko pa si jo daš zastružit k kakšnemu strugarju... Imam nekje načrt oz. točne dimenzije pa če kdo hoče, lahko prilepim na forum. Zadeva špila praktično za vse Merce in Volvote.
LP
SS
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
ss9940 napisal/-a:Pri menjavi motorja je fajn prekontrolirat oz. znivelirat tudi nastavitev zadnjih in sprednjih nosilcev... Jaz imam še eno ime za "alignment bar": centeraksabrez nje ne moreš res nič napravit okrog centriranja, lahko pa si jo daš zastružit k kakšnemu strugarju... Imam nekje načrt oz. točne dimenzije pa če kdo hoče, lahko prilepim na forum. Zadeva špila praktično za vse Merce in Volvote.
LP
SS
Mene bi zanimal načrt za tole "centrakso".
Ali pa uporabiš kakšen stari kardan, ki ga odrežeš in privariš na cca 80 cm železno palico.
In to je najboljši Aligment tool.
Če še rabiš mojstra za menjavo in nabavo motorja imaš v Rogaški, dela pa tudi v Novalji.
http://www.yachts.fambienti.com
Mislim, da je Matjaž.
In to je najboljši Aligment tool.
Če še rabiš mojstra za menjavo in nabavo motorja imaš v Rogaški, dela pa tudi v Novalji.
http://www.yachts.fambienti.com
Mislim, da je Matjaž.
Ja, tudi to je možnost, vendar mora biti potem privarjeni del res scentriran na kardanski del... Po domače: ne sme met ohter
Evo, tukaj pa obljubljen načrt:
http://www.pisk.si/download/alignment.jpg
Enote so inchi, v oklepajih pa mm! Matjaž je v redu ja, sma že tudi delala skupaj!
LP
SS
Evo, tukaj pa obljubljen načrt:
http://www.pisk.si/download/alignment.jpg
Enote so inchi, v oklepajih pa mm! Matjaž je v redu ja, sma že tudi delala skupaj!
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Re: Menjava motorja
jovwo napisal/-a:Pozdravljeni,kolega ima Crowline 250 CR letnik 93 ali 94 ne vem tocno,vendar je brez motorja.Dobil je nov motor Volvo penta 5.7-taksen naj bi bil original motor montiran notri.zdaj pa me zanima ko das not nov motor ga je treba centrirati glede na krmno steno?in ce ga je treba kako se to naredi?ali je se kaksna stvar na katero je treba bit pozoren ko menjavas motor na tasni barki?
Če ima možnost naj da not močnejši motor, kot 5.7! Sam imam tak čoln, sicer letnik 96, mislim pa da je trup isti in je not 7.4, noga pa duo prop. Če bi bil v mojem čolnu s kramo šibkejši motor, sploh ne bi izglisiral! Prvi motor je verjetno crknil, ker je bil velikokrat preobremenjen! Rabiš cca 300KM +, da bo zadeva normalna!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov