ZAKRILCA

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

gklaric
Štabni praporščak

ZAKRILCA

OdgovorNapisal/-a gklaric » So Mar 03, 2012 18:07

Lep pozrav! spet je sezona pred vrati cas za izbolsave nasih colnickov,zato me zanima kasna je dejanskan razlika z montazo dodatnih zakrilc na t18,ter kje se lahko kupijo ali jih lahko sam izdelam? (oprostite za sumnike imam ameriski prenosnik)
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

ZAKRILCA

OdgovorNapisal/-a marcus » So Mar 03, 2012 18:40

Krilca za izvenkrmne motorje obstojajo 2 velikosti, manjša za motorje do 50 HP in večja za motorje nad 50 HP. Izdelana so strokovno, iz trdega PVC-ja, zato se ne muči sam, ker cena ni nek občuten strošek. Najdeš jih v vsaki navtični trgovini, kot so Kamm - BTC, Lotos Marin - Zaloška cesta, itd.

O tem smo pisali že dosti, zato uporabi na forumu funkcijo "išči" !
LP
no rain, no rainbow
tim
Kapitan

OdgovorNapisal/-a tim » So Mar 03, 2012 19:37

:D
gklaric
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a gklaric » So Mar 03, 2012 19:43

potem pa kar na fuzine...Kaksna pa je dejanska razlika ali lahko kdo pove iz svojih izskusen.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Mar 03, 2012 22:12

Kot je omenjeno je bilo o tem že veliko napisanega pa vendar... Imel boš trši volan, izglisiral boš boljše, ko boš končal zavoj še zna čoln en čas bit nagnjen predn se zravna, končna hitrost malo manjša, in pa vrtat moreš v kavitacijsko ploščo. Odloč se pa sam kaj ti je sprejemljivo in kaj ne.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Mar 04, 2012 00:31

keri čoln?
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Ne Mar 04, 2012 09:00

Mi smo jih montirali na gliser 4.6m z motorjem 2T 50hp merc el. trim in jih ne damo več dol.Na hitrosti smo zgubili 4 vozle tako da gre zdaj čoln 27 namesto 31.Pa kaj . Potovalko imamo če je bonaca 22 če pa so valovi pa itak z takim čolno lezeš po polžje in brzina nima veze.Občutka da je volan trd in da se čoln v ovinku še nekaj časa vozi nagnjen pa nimam.
Na zs sem ti poslal kaj sem kupil.
LP R
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 04, 2012 16:15

Dajte uporabit ISKANJE!
O teh krilcih smo napisali mislim da vsaj enih 10 strani na forumu!!! Tako boste izvedeli in prednosti in slabosti...
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Ne Mar 04, 2012 16:43

Uff, dobro admin, to sem že prej predlagal, čakamo kakšno novo izvirno temo
LP
no rain, no rainbow
gklaric
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a gklaric » Ne Mar 04, 2012 18:10

admin napisal/-a:Dajte uporabit ISKANJE!
O teh krilcih smo napisali mislim da vsaj enih 10 strani na forumu!!! Tako boste izvedeli in prednosti in slabosti...
Oprosti ampak sem poskusil pa funkcija isci slabo sluzi svojemu namenu..Otipkas zakrilca in kaj ti vrze nic!!!!.....ali pa je jst ne znam uporabljati!!!!Karkoli iscem pod funkijo ti zmece vn vsezivo razen tisto kar rabis ne!!!Mislim da je forum temu namenjen pa ceprav se stvari 100x ponavljajo tako je nazalos povsod na forumih!!!Pa povsod se razburjajo glede tega,da je ze napisano,ampak bi moral celi dan iskat da bi najdu odgovor ki ga potrebujes pa se v vecini primerov ni tocno taksen odgovor kot ga isces.
gklaric
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a gklaric » Ne Mar 04, 2012 18:18

Marcel_Mastnak napisal/-a:Kot je omenjeno je bilo o tem že veliko napisanega pa vendar... Imel boš trši volan, izglisiral boš boljše, ko boš končal zavoj še zna čoln en čas bit nagnjen predn se zravna, končna hitrost malo manjša, in pa vrtat moreš v kavitacijsko ploščo. Odloč se pa sam kaj ti je sprejemljivo in kaj ne.
KAVITACIJSKO PLOSCO ali to mislis tja kamor so zakrilca pritrjena,ker tam ze imam lukmje ker so prej vrjetno ze bila zakrilca gor vprasanje pa je ce bojo luknje pasale?Drugace pa hvala za odgovor!
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Ne Mar 04, 2012 18:41

gklaric napisal/-a:
admin napisal/-a:Dajte uporabit ISKANJE!
Oprosti ampak sem poskusil pa funkcija isci slabo sluzi svojemu namenu..Otipkas zakrilca in kaj ti vrze nic!!!!.....ali pa je jst ne znam uporabljati!!!!Karkoli iscem pod funkijo ti zmece vn vsezivo razen tisto kar rabis ne!!!Mislim da je forum temu namenjen pa ceprav se stvari 100x ponavljajo tako je nazalos povsod na forumih!!!Pa povsod se razburjajo glede tega,da je ze napisano,ampak bi moral celi dan iskat da bi najdu odgovor ki ga potrebujes pa se v vecini primerov ni tocno taksen odgovor kot ga isces.

Pod "IŠČI" vpiši krilca ali pa stabilizator krilca, pa dobiš dve strani zadetkov. Če pa napišeš zakrilca, pa najde bolj malo.
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

ZAKRILCA

OdgovorNapisal/-a marcus » Ne Mar 04, 2012 18:56

gklaric

Res je bilo tega razpravljanja na to temo doslej na cca. 10 straneh, toda sedaj ko sem za odgovor 1. odtipkal zakrilca, sem te takoj mislil opozoriti, da le-te najdeš na kakšnem letalu.
Uporabi pravo besedo: hidrostabilizacijska krilca oz. samo krilca za izvenkrmne motorje in se ti bo s funkcijo "išči" usulo dovolj informacij za odločitev.
O.K. upam, da je sedaj razumljivo
LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Mar 04, 2012 21:31

Včasih (vedno) je potrebno vedeti kaj vpisati v iskalnik... Če v Google vpišeš Mercedes, ne pričakuj, da bo Audi A6 na prvem mestu med zadetki...

In to na motorju definitivno NISO zakrilca ampak kvečjemu krilca... Zakrilca bi bili po slovensko flapi na barki, vendar jih tako nihče ne imenuje... :wink:
gklaric
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a gklaric » Ne Mar 04, 2012 22:34

admin napisal/-a:Včasih (vedno) je potrebno vedeti kaj vpisati v iskalnik... Če v Google vpišeš Mercedes, ne pričakuj, da bo Audi A6 na prvem mestu med zadetki...

In to na motorju definitivno NISO zakrilca ampak kvečjemu krilca... Zakrilca bi bili po slovensko flapi na barki, vendar jih tako nihče ne imenuje... :wink:
No vidis temu je namenjen forum predusem nepoznavalcem, da se kaj naucimo zato je vcasih potebno potrplenje ker se celo zivljenje ucimo pa neumni umremo.Jst sem samo zasledil zakrilca zato nisem vedel, da so to krilca sedaj pa vem hvala lepa!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov